Dominion Country Club

Så heter banan vi spelar på den här veckan. Måste säga att det är den finaste anläggning vi har varit på hittills. Klubbhuset, drivingrangen, chip och puttinggreenen, och såklart banan är i väldigt fin kondition.
Det blev bara 9 håls spel idag, det gick så otroligt trögt på banan, tog nästan 3 timmar att spela 9 hål. Så det blir till och spela de sista hålen imorgon istället. Och så blir det 18 hål på torsdag också innan tävlingen börjar på fredag.
Efter att vi hade ätit lite lunch så blev det ett par timmars träning på rangen, jag vet att jag har sagt det förut och sen har det inte blivit några bra resultat i alla fall, men idag kändes det faktiskt bra. Jag jobbar en del på att vara mer avslappnad i svingen. Särskilt i händerna, så att jag inte 'styr' bollen så mycket, utan låter klubban göra jobbet. Slagen blir både bättre och längre då!
Efter träningen så var jag rätt och trött och seg av värmen, så vi svängde förbi Starbucks på vägen hem för att köpa en svalkande frappucino, det tyckte jag att jag var värd. Åh så gott det var!

Och det var inte bara Jag och Hempa som tyckte att en Mocha Frappucino var toppen! :)

Madeleine Holmblad Open 2009

Nu börjar det närma sig sista anmälningsdatum för att vara med i min tävling, Madeleine Holmblad Open.
Tävlingen spelas som en 2-mannalags scramble, på Sollentuna Golfklubb, 14 September 2009.
I anmälningsavgiften ingår, förutom 18 håls spel, en närspelsclinic, mat och underhållning på banan, samt middag och prisutdelning. Anmälningsavgiften gäller för 4 personer, (2st 2-mannalag) För mer info, klicka på länken nedan för att komma till inbjudan.
Redcord föredraget är tyvärr inställt pga för få anmälningar. Och jag behöver fler anmälningar till tävlingen om jag inte ska bli tvungen att ställa in den också, och det vill jag verkligen inte göra. Jag vet att den kommer bli hur kul som helst.
Så snälla, anmäl er till tävlingen, eller ni kanske känner någon som skulle vilja vara med, inte bara skulle ni göra mig väldigt glad utan ni stödjer också mig i min fortsatta satsning på golfen! Tack!
http://www.mholmblad.com/filearea_27.html

San Antonio, Texas

Ja då har vi kommit till nästa stop, San Antonio, Texas. Jag kunde inte logga in på bloggen igår, därav inget inlägg. Och efter 2:a rundan på Rancho Viejo så hade jag faktiskt ingen lust att skriva. Så ni kan ju kanske gissa att det inte gick så bra. Jag har bestämt mig för att sluta skriva inlägg och berätta om när det har gått dåligt, det känns bara som att man strör ytterligare salt i såren. Jag kommer helt enkelt att hänvisa till Futures tours hemsida för resultat istället. Däremot kommer jag absolut berätta och skriva om när det går bra! :) Jag tror att det är bättre för mig mentalt.
Idag har jag varit på en grannklubb till den golfbana vi ska spela tävlingen på, där träffade jag en svensk kille, Magnus, som jobbar som tränare. Vi kollade av och filmade svingen, som väntat så var det inga stora saker som behövdes rättas till. Det enda han kunde se var att min höft och mina axlar var lite för öppna i jämförelse med mina fötter i uppställningen. Tänk att en sån enkel sak kan göra skillnad på slagen! Men det gör det, uppställning är särskilt viktig, det är svårt att svinga bra och på rätt plan när man inte siktar dit man har tänkt att slå bollen. Man kan ju tycka att jag som professionell golfare borde ha bättre koll på sånt, och det borde jag absolut, men jag får skylla på att det har varit väldigt mycket spel och träning de senaste veckorna plus att det har varit väldigt dåligt med hjälpmedel, tex speglar på drivingrangen, för att kolla av såna saker. Så jag har bestämt mig nu för att införskaffa en spegel som jag kan ha med mig när jag tränar.
Jag har läst på aftonbladet att ni också har hört om 'swineflu' svininfluensan som härjar i Mexiko och som nu också har spridit sig till andra länder. Känns lite läskigt att vi befinner oss så nära Mexiko, och förra veckan var vi precis på gränsen, dessutom så har det nu bekräftats flera fall här i USA också, bla några stycken i Texas. Vi får hoppas på att vi inte blir drabbade! Och att dom som har drabbats snart blir friska.
Jag vet att det har varit en del önskemål på fler bilder på husbilen, och särskilt invändigt. Så här kommer några stycken....


Våran fina spis och micro :)


 
Sovplats ovanför förarsätet, som vi använder som förvaringsutrymme......


.....och där Zeke också gillar att ta en tupplur med sin älsklingsgroda :)


Förarsäte, soffa och bord


Mysiga sängen....


Vårt otroligt rymliga badrum ;) 


Kyl och frys


Så här god mat kan man laga i husbilen! Och lite vin får man också unna sig ibland...


Samma visa.....

Jag behöver egentligen inte skriva någonting, kan ju bara kopiera tidigare inlägg! Det blev ungefär likadant resultat denna gång. Slarva bort flera slag verkar ha blivit mitt signum! Usch ibland blir jag bara så trött på mig själv. Så jäkla onödigt att bara 'ge bort' flera slag. Varför ska jag göra det så svårt för mig själv!? Jag är världsbäst på att blanda superslag med riktigt dåliga missar. Men vad ska man göra.....det är bara och gå på det igen och kämpa vidare. 
Imorgon blir det lite tidigare start, jag går ut kl 8.10 på tee 1. Ganska skönt att gå ut så tidigt, det kommer garanterat vara mycket svalare och förhoppningsvis så är vinden lite lugnare också! Håll tummarna igen är ni snälla! :) Tack. 

Historic Brownsville open

Nu börjar säsongen komma igång ordentligt, imorgon är det dags för tävling nr 4. Jag hoppas att mitt spel också ska komma igång ordentligt. Det har ju varit lite tungt so far. Jag går ut kl 13.40 på första tee, 20.40 svensk tid. Så håll tummarna för mig då! Håll gärna tummarna för att vi inte blåser av banan imorgon också. Det ska tydligen blåsa helt sjukt mycket! Men det blir en spännande utmaning.
Som ni vet så befinner vi oss i Texas, närmare bestämt Brownsville. Det ligger inte alls långt ifrån mexikanska gränsen, bara 10-15 minuter med bil. Man blir lite sugen på att åka över till Mexiko när man ändå är så nära. Men det känns lite osäkert och inte så safe, så jag tror att vi hoppar över det. Det är mestadels mexikanare här i Brownsville ändå, så vi kan ju låtsas att vi är i Mexiko! :)
Nu ska jag ta och gå ut med hunden och sen blir det lite stretching innan det är dags att sova. Take care

Hål 14, Rancho Viejo, El Diablo Course


Så här ser det ut på campingen vi bor på nu, Palmdale rv resort.


Rancho Viejo

Åh idag var det nästan ännu varmare än igår, men jag klagar absolut inte! Det var ganska blåsigt också, och värre ska det bli till helgen! Hoppas bara att det inte blir regn i massor också som det blev på förra tävlingen.
Idag har vi hunnit med mycket träning, på rangen, på övningsgreenen och på gymet. Den här veckan får vi träna för 10 dollar på Gold's gym. Jag tror att det var på ett Gold's gym som Arnold Swarznegger brukade träna när han höll på. :)
Vi hade också ett 'rules seminar' idag på klubben, alla nya spelare var tvungna att närvara. Det var faktiskt väldigt bra att fräscha upp sina regel kunskaper, fick också lära mig några småtips, tror att man kan tjäna en del slag ibland om man vet hur man ska utnyttja reglerna till sin fördel.
Imorgon är det dags för inspelsrond nr 2, vi får se om greenerna fortfarande är ganska långsamma eller om man har klippt ner dom lite. Hörde någonting om att dom inte ville klippa ner greenerna för mycket pga att det kan bli jobbigt att få bollen att ligga stilla om det ska blåsa så mycket som väderprognosen säger. Vi får se.....här kommer lite bilder från idag. Sweet dreams

Rancho Viejo


Lobbslag på övningsgreenen


Entrén till golfbanan


Arnold's gym! :)

Varmt i Texas!

Ja idag har det varit jättefint väder och väldigt varmt! Men man börjar ändå vänja sig vid värmen, det är inte lika jobbigt att spela 18 hål längre även fast solen steker. Idag på inspelet åkte vi dessutom bil så det var inga problem.
Banan var faktiskt inte så märkvärdig alls, ganska smala fairways och väldigt tröga greener. Förhoppningsvis klipper dom ner greenerna en del till tävlingsdagarna. Totalt sett är den ändå ok.
Det har inte hänt så mycket mer idag, förutom att jag har varit på ett 'meet the pro's' party ikväll igen. Det är dock inte så märkvärdigt som det låter, man går dit, prickar av sig på närvarolistan, (det är obligatorisk närvoro) äter lite god mat, snackar med lite folk och sen går man hem. :)
Jag har varit lite snål med bilder i de senaste inläggen, men jag lovar att det kommer några stycken imorgon.
Nu är det dags för lite vila framför tv:n, innan det är tid för sängen. Godnatt, eller godmorgon snart hemma i sverige!

Texas

Idag känns det lite bättre än vad det gjorde igår, usch jag var så besviken och frustrerad att jag nästan grät mig till sömns. Men det är bara att stå ut och kämpa vidare, jag tänker inte ge upp än i alla fall!
Just nu befinner vi oss i Brownsville, Texas, för nästa tävling som spelas på en bana som heter Rancho Viejo. Vi kom hit i eftermiddags och hann med en sväng till banan för lite närspelsträning. Min puttning har verkligen varit usel de senaste 2 tävlingarna och särskilt den senaste ronden. Jag har bestämt mig för att byta putter efter att vi kommit fram till att klubbhuvudet på min nuvarande putter sitter lite snett. Jag vet inte om det har påverkat min puttning eller inte, men bara för att få en annan, förhoppningsvis bättre känsla, så vill jag testa en annan putter. Vad det gäller det långa spelet så känns det faktiskt helt ok, jag måste bara försöka vara lite mer avslappnad och kanske inte ha för höga förväntningar på mig själv så här tidigt på säsognen. Måste nog få lite fler tävlingsrundor i kroppen innan jag kan förvänta mig bra resultat. Men som sagt, jag kämpar vidare......jag vet att det kommer lossna snart!
Jag har idag fått veta att en länk till min blogg finns på Sollentuna Golfklubbs hemsida, känns jättekul att medlemmar från hemmaklubben kan följa mig! Känns också lite konstigt att inte vara hemma för säsongsstarten, men jag hoppas att den blir solig och bra och att banan är fin.
Imorgon går jag ut vid 9.45 för att spela första inspelet, ska bli spännande att få se ännu en ny golfbana. :) Ciao

:(

Har inte så mycket att säga efter dagens rond........förutom att golf suger ibland! :(

Play suspended due to thunderstorms

Jaha, det blev som jag hade befarat. Tävlingen fick avbrytas på grund av åska. Känns lite jobbigt men det kanske var lika bra, jag har inte startat rundan så bra, ligger 3 över par efter 8 hål :( Så det blir till att ladda om batterierna till klockan 7.30 imorgon bitti när 2:a rondens spel återupptas.
Sitter nu i husbilen och lyssnar på regnet som smattrar i taket och ser blixtrarna som lyser upp himmlen. Regnet öste ner hela kvällen och natten igår också, har aldrig varit med om att det har regnat så mycket under en så lång period. Så ni kan ju tänka er hur mycket vatten det är på marken och vägarna. För att inte tala om golfbanan, det är vattenpölar överallt! Vi spelade med 1 klubblängds lägesförbättring idag pga vattnet. Jag är lite orolig för hur banan kommer att se ut imorgon om regnet fortsätter inatt också! Men det är väl bara att bita ihop och kämpa sig igenom det här. Ibland önskar jag att man höll på med en inomhussport :)
Till er som läser min blogg och inte är så väldigt insatta i golfen :) Ni får stå ut med att det blir massa konstiga golftermer och siffror mm, särskilt under tävlingsveckorna! Det är väldigt kul att ni följer bloggen i alla fall, tänk så golf kunniga ni kommer att vara snart! :)
Håll tummarna för mig imorgon allihopa, det kan jag behöva. Hälsningar från regniga och blöta Louisiana.

73 slag (+1)

73 slag, det blev dagens resultat. Känner mig faktiskt ganska så nöjd. Men som vanligt så lyckas jag strula till det ibland och 'slarva' bort några slag. Som till exempel en 3-putt från 170 cm! :) Klantigt, men sånt händer ibland i det här spelet.
Det utlovade dåliga vädret höll sig borta idag, det har dock blåst en hel del. Vissa hål blev riktigt långa i motvinden.
Imorgon tror jag tyvärr inte att vi slipper undan regn och möjligtvis också en del blixtar och dunder. Men men, man får ta det som det kommer. Jag hoppas och tror ändå att jag kan skjuta en bra score imorgon också. Det återstår att se!
Imorgon startar jag kl 12.50 från tee 1. (19.50 svensk tid)


Louisiana Pelican Classic rond 1

Då var det snart dags för tävling nummer 3 på schemat att dra igång. Jag går ut kl 8.50 imorgon (fredag) på tee 10. Som jag berättade i tidigare inlägg så ser väder prognosen för kommande 3 dagar inte så bra ut. Risken för regn och thunderstorms är ganska stor. Men vi får hålla tummarna för att det inte blir så farligt och att tävlingen kan genomföras utan problem. Ni får gärna hålla tummarna för att mitt spel lossnar litegrann nu också, det skulle vara sååå skönt! Svinga lugnt....det ska jag försöka göra :)
Gå in på www.duramedfuturestour.com och klicka på 'real time scoring' i högra hörnet för att följa tävlingen live.

Louisiana Pelican Classic

Idag var vi på golfbanan och tränade på förmiddagen, sen efter lunch blev det en vända till gymet. Nu sitter jag i soffan i husbilen, kom ganska nyligen 'hem' till campingen efter att ha varit på ett 'meet the pro's' party på golfklubben. Det bjöds på live band och typisk louisiana mat, ganska spicy och mycket seafood. Väldigt gott!
Tänkte att jag skulle ta och visa lite bilder på hur det ser ut på banan under tävlingsveckan.

Drivingrangen, jag längst fram. :)


Flaggor, alla deltagande nationer är representerade.


Jag, vid den svenska flaggan!


Klubbhuset                  


Sponsor/spelar tält


VIP tältet vid 18:e green

Golf och gymträning

Så har min dag sett ut. På förmiddagen var vi på golfbanan och tränade, vet inte exakt hur många bollar jag slog idag men det var väldigt många! Stod nog på drivingrangen i ca 2,5 timmar. Självklart blev det lite putt och chip också.
Sen var det dags för styrketräning, den här veckan får vi träna gratis på ett gym inne i lafayette. Behöver bara visa upp vårt tour ID-kort och så är det bara att köra. Gymet är väldigt stort och fräscht, lite för stort nästan. Det tog ett tag innan jag ens hade hittat omklädningsrummet!
Imorgon är det dags för ytterligare en träningsrunda på banan, jag går ut kl 10.18. Ska bli kul! Hoppas det blir någorlunda väder bara. Tyvärr ser prognosen för tävlingsdagarna inte bra ut, troligtvis thunderstorms everyday! :(

Tour ID-kort

TV och oväder

Vilket väder det har varit idag, regn, åska och blåst. Till och med 'tornado watch' varning på tv. Lite läskigt. Men vilken bra dag vi har haft ändå. Innan det värsta vädret kom så hann vi med en löprunda. Och sen åkte vi iväg till Wal-mart för att köpa en tv! Hempa fick en tv i 'påskpresent' av sin mamma och styvpappa, tack så mycket Chrisse och Tommy! Vi har knappt kollat på TV sen vi kom till USA., så det känns kul att kunna göra det i husbilen nu. Och idag har det varit perfekt tv väder, vi invigde tv:n med att kolla på golf, The masters. Så lite golf har det blivit idag i alla fall!

TV:n! :)


Mycket regn!


Mer regn...


Ännu mera regn!

Easter sunday

Ja det är påsk nu ja, glad påsk på er där hemma. Man har så dålig koll på vad det är för dag när man inte har några fasta tider eller jobb. Fast här går det inte att undgå att märka att det är påsk, dom har så sjukt mycket påskgrejer och påskpynt mm i affärerna. På Wal-mart tex är nästan halva butiken fylld med påsk, lite överdrivet kanske :), och Wal-mart är inte litet!
Igår spelade vi en runda på The Wetlands, den bana jag ska spela tävlingen på nästa vecka, den var inte i toppskick, ganska torr och greenerna var inte så jämna. Men totalt sett ändå helt ok. Och som jag sa tidigare så skulle Hempa och jag betta om vem som skulle göra middag, jag förlorade :( Hempa spelade faktiskt riktigt bra och gick första rundan för säsongen på -1. Nästan lite irriterande bra :) Men jag var inte så mycket sämre, ett par slag bara.
Det är ytterligare 1 timmes tidskillnad mellan oss och er där hemma nu, 7 timmar närmare bestämt. Vi tänkte inte alls på det när vi åkte ifrån Florida, utan det fick vi erfara igår när vi skulle boka en starttid och dom erbjöd oss en tid 11.57 när våran klocka stod på 12.10. Det var först då vi förstod att klockan egentligen bara var 11.10. Så kan det gå :)
Jag måste få avlsuta med att klaga och gnälla lite, det är så sjukt dåliga vägar här i Louisiana, vi vill nästan inte köra husbilen för det känns som att den ska skaka sönder när man kör! Vi ska kolla om vi kan hitta en billig hyrbil eller kanske en scoter istället. Campingen som vi bor på ligger ganska nära golfbanan, så en liten scoter skulle nog funka för att ta sig fram och tillbaka därifrån. :) 

4 stater på 1 dag

Ja då var vi äntligen framme i Lafayette, Louisiana, efter ca 9 timmars körning. Vi startade i Florida, körde igenom Alabama och Mississippi för att slutligen komma hit. 4 stater på 1 dag! Jag är väldigt stolt över vår bil som orkade hela vägen.....nästan, när vi hade 2 minuter kvar så la motorn av! :) Men efter ca 15 min vila och avkylning så kom vi ända in i mål! Vi hann inte med någon golfträning idag utan det tog oss hela dagen att köra, funderade ett tag på om vi skulle stanna på en golfbana och slå lite bollar i alla fall, men vi kom fram till att det var bättre att få resan avklarad så fort som möjligt och vara framme innan det blev mörkt. Men imorgon så ska vi spela en runda, har inte bestämt vilken bana det blir ännu. Det blir första rundan för Hempa sen vi kom till USA, tycker nästan lite synd om honom som knappt har hunnit spela eller träna någonting utan bara fått passa upp på mig hela tiden :) Men imorgon så blir det nog lite betting om vem som får laga middagen! Här kommer lite bilder från resan......








Måste bara lägga upp en bild på min söta lilla hund! Det går inte en dag utan
att folk kommer fram och frågar vad det är för hund, och säger att han är sååå fin!
Antar att Japanska spetsar inte är så vanliga i USA.


Det var inte så kul att köra idag som det ser ut på den här bilden, blåste
sjukt mycket! Och det känns när man har en ganska lång och hög bil!


Snart lämnar vi Florida

Jag fattar inte riktigt att vi har varit här i 1 månad redan. Tiden går fort när man har roligt! :) Just nu sitter vi på en camping i Tallahasse, i norra Florida. Vi ska stanna här inatt för att sen åka vidare mot Louisiana imorgon. Där nästa tävling spelas.
Jag måste börja med att berätta att vi har tagit våra körkort! Det var inga svårigheter, uppkörningen skedde inte ens ute på vägarna utan på ett inhängnat område. Jag undrar om alla får köra upp där eller om dom gör så för dom som redan har nåt typ av körkort? Lite konstigt om man ska köra upp för första gången att man inte måste göra det på vägarna i den riktiga trafiken!
Idag har vi också hunnit med att försäkra och registrera bilen, känns väldigt skönt att ha allt det klart så man slipper oroa sig för att inte vara försäkrad om något skulle hända.
Igår var vi inne i Daytona för att möta upp Marianne (min bonusmamma, som vi kallar henne :)) och hennes flygvärdinne kollegor som har ett stopp i Florida i några dagar. Vi åt lite god mat och hade väldigt trevligt! Marianne hade med sig lite grejer från Sverige, bla kaviar, några tidningar och ett påskägg från mamma! :) Tack så mycket mamma!
Nu är det snart dags att hoppa i säng, vi tänkte försöka komma i väg hyfsat tidigt imorgon, tror vi har ca 7 timmar kvar att
köra. Och innan vi åker måste jag hinna springa några varv inne på campingområdet! Ciao

Temporary driving permit (tar upp till 30 dar innan vi får körkortet) & nummerplåt!

Bloggexpert!

D e klart att det ska behövas en bloggexpert för att ladda upp filmer här i Maddes blogg, och då passar det ju bra att syster yster kan rycka in! Har alltså tillgång till Maddes blogg nu, så räkna med några gästinlägg framöver ;)
Hade ett långt samtal med Maddes sambo/caddie/medresenär Henrik "Hempa" Alexandersson igår för att ta reda på hur det egentligen står till på andra sidan atlanten! Jag fick bekräftat att det inte alltid är en dans på rosor, nä dom sliter för fulla muggar! Dom har absolut inte deppat ihop etfter 2 missade cuter, utan kämpar vidare, men nu på en högre växel. Mer fys på schemat, mer golf, mer av allting helt enkelt! Och det gillar vi att höra =) Vi får faktiskt inte glömma bort att dom bor i en husbil, inte alla av oss som skulle klara d! Men jag tror stenhårt på "supertrion", bestående av Madde, Hempa & Zeke!! Är det nån som ska klara av det här äventyret så är det min otroligt envisa syster Madeleine =) Go Madde!!! //Carro

Inte kan man tro att d går att scora 81 med denna sving!!!
 
Vindslag!

Körkort!

Idag så bestämde vi oss för att åka förbi ett 'körkortskontor' för att kolla vad som gäller och hur man ska gå tillväga om man vill ta ett amerikanskt körkort. Varför vi vill fixa ett körkort är för att det blir mycket billigare och enklare att försäkra husbilen då. Och det var ju inga som helst problem, trodde vi skulle behöva fylla i massa papper och sånt, men det var bara att köra igång. Kostar inte så mycket heller, 27 dollar.
Jag var inte riktigt beredd på att vi skulle få göra ett teoriprov på en gång, trodde att vi kanske skulle behöva boka tid för det så att man skulle hinna förbereda sig litegrann. :) Det ska egentligen inte vara några problem, jag har ju svenskt körkort och hade inga problem med teorin då, men det var ändå drygt 6 år sen man gjorde det.
Men det gick faktiskt bra, I passed the test! Det enda problemet vi har nu är att vi inte har någon bil, ja förutom husbilen då, men den fick vi inte använda för att köra upp! :) Man måste alltså fixa egen bil till uppkörningen. Och man är inte så sugen på att hyra en bil för typ 85 dollar när man bara behöver den i ca 30 min. Fortsättning följer......


FRYSER!

Det var så sjukt kallt inatt, typ 5 plusgrader. Kändes verkligen inte att man är i Florida! Nu är solen på väg upp så det börjar bli varmt igen, men både jag och Hempa har sovit med massa kläder på, men ändå har vi frysit hela natten. Och vi vet inte hur man sätter på värmen i bilen eller om det finns någon värme att sätta på överhuvudtaget. Zeke fick hoppa upp och ligga i sängen för att hjälpa till att hålla värmen! :)
Hur är vädret där hemma? Jag läste på aftonbladet att det skulle bli fint och ganska varmt nu i påsk!
Nu ska jag ta och dricka upp mitt varma, sköna te och sen ska jag ge mig ut på en löprunda. Ha det!

Träning!

När det inte riktigt går som man vill så är det bara att fortsätt kämpa på och träna ännu hårdare! Var på Daytona Beach golf & country club igår och tränade, dom hade väldigt bra bunker och pitch träningsområde. Nu blev det inga bilder just därifrån men däremot några svingvideos från drivingrangen.


Eller det blev en bild i alla fall, kunde inte lägga upp några videos, någon som vet hur man gör!?
Gör man inte på samma sätt som när man laddar upp bilder?

Den här tycker jag var lite kul, om än inte helt rättstavad, men ändå! :)


Nu ska jag ut på en joggingtur. Vi hörs!



Tungt och uppgivet

Usch, jag som var så laddad inför idag, och jag var helt säker på att det skulle gå mycket bättre än igår. Men det blev tvärtom. Tänkte inte älta så mycket om vad som inte gick bra osv, känns inte som att det ger någonting. Jag har redan börjat ladda inför nästa tävling, som börjar om ca 12 dagar. Känns bra att få lite tid till att träna ordentligt, det har varit lite mycket vid sidan av golfen, letandet efter husbil, strul med husbil, alla nya intryck mm. Nu börjar vi äntligen komma tillrätta. Jag hoppas ni inte är allt för besvikna och uppgivna där hemma. Det kommer att bli bättre resultat! Snart. Det är jag helt säker på! Jag vill avsluta idag med att tacka alla er som läser min blogg och stöttar mig på alla sätt. Även fast jag inte alltid svarar på alla kommentarer så ska ni veta att jag absolut läser, och uppskattar dom väldigt mycket! Tack!


Besviken och frustrerad - men ändå inte....

Ja vad ska man säga om den här sporten, jag blir aldrig riktigt klok på den. För det mesta så älskar jag den, men ibland kan den vara det värsta som finns!
Spelade första rundan på tävling nr 2 idag, i Daytona Beach. Banan heter LPGA international. Jättefin! Jag gick ut kl 2.10, då solen stod som högst, typ. :) Ja det var riktigt varmt idag. Och blåste nästan storm gjorde det. I alla fall de första 14hålen. Men jag tyckte att jag klarade av det ganska bra, är riktigt nöjd med hur jag slog bollen idag. Långt och rakt för det mesta :) Det var faktiskt ett bra tag sen jag slog så pass bra slag! Men syns det på scoren!?......nä, såklart inte! Och det är det som gör en så frustrerad! Jag borde ha varit 4-5 slag bättre idag med tanke  på hur jag spelade. Men tyvärr så räcker det ju inte med att slå bra slag, bollen måste puttas i hål också! Och det lyckades jag inte så bra med idag, puttningen var faktiskt riktigt dålig! Inte en enda birdie. Hittade ingen känsla överhuvudtaget!
Jag avslutade inte så bra heller, 3 över par sista 3 hålen! Var riktigt trött mot slutet, tog alldeles för lång tid att spela idag. Ca 5 tim och 15 min, i 30 graders värme. Och det var på gränsen att vi hann klart innan det blev mörkt. Inte blir det mycket svalare för att solen går ner heller. Att vara trött och dessutom försöka stressa på spelet är ingen bra kombination. Så det blev hela 79 slag till slut. Men jag tar med mig dom bra slagen från idag och försöker inte lägga för mycket energi på att vara besviken. Det är en ny dag och runda imorgon. Jag går ut kl 8, så det är dags att hoppa i säng nu. Lite jobbigt att sätta klockan på 5.30, men ganska skönt ändå att gå ut tidigt, vädret brukar vara mycket lugnare och svalare på morgonen. Godnatt!



Alligatorer och motorstopp!

Ja var ska jag börja någonstans!? Vi har hunnit med en hel del de senaste dagarna, har tyvärr inte haft tillgång till internet på ca 4 dagar så jag har inte kunnat uppdatera vart efter, utan nu det blir det ganska mycket på en gång!
Jag tog lite ledigt från golfen i helgen så vi bestämde oss för att hitta på något annat kul. Jag har alltid velat åka till everglades och se alligatorer och åka svävare, och så blev det. När vi kom dit hade det hunnit blivit mörkt så vi hade lite svårt att hitta en campingplats, men det gick till slut. Eftersom det var första gången för oss var vi tvungna att be om lite hjälp med att koppla in el och vatten mm, men det var inga problem. Jag har aldrig tidigare satt min fot i en husbil/husvagn och aldrig heller varit på en camping, men jag måste säga att jag gillar det. Vi har träffat så många trevliga och hjälpsamma människor!
I alla fall, på morgonen efter så drog vi i väg för att hitta ett ställe som hade svävarbåtar, eller vad det nu heter på svenska, airboat på engelska. På vägen stannade vi och åt lite mat på ett riktigt mysigt och lite annorlunda café, där Jerker vågade sig på att äta alligator! Jag smakade faktiskt, ska jag vara ärlig så smakade det inte så mycket. Men lite kul att ha provat.
Sen var det dags för båt turen, jag var riktigt laddad och redo för att se många alligatorer, men det blev tyvärr inte så många. En enda bara, lite besviken över det men det var riktigt kul ändå att se everglades och åka airboat, det går ganska så fort ibland!
Efter att vi hade varit i everglades tänkte vi att vi skulle åka ner till Key West, men vi kom aldrig riktigt så långt. Det var för många timmars körning. Men vi åkte i alla fall till Key Largo som ligger precis i början av Florida Keys. Väldigt mysigt och fint med havet på båda sidor, och i bukten (mexikanska golfen) är vattnet vackert grönt och varmt!
Vi åkte ifrån Key Largo i måndags. På väg upp mot Daytona, (där vi är nu, och också nästa tävling) lämnade vi av Jerker i Fort Lauderdale för sin hemresa till kalla Sverige :). Men vi kom inte mycket längre än så, helt plötsligt i en vägtull så la bilen av! Vi blev stående där ca 1 timme, och var tvungna att ringa på väg assistans. Vi trodde att vi skulle vara tvungna att bärga den, (vill inte ens tänka på vad det skulle ha kostat) men till slut fick vi gång den. Klockan hade dock blivit för mycket för att någon verkstad skulle ha öppet, och vi vågade inte fortsätta mot Daytona i fall vi skulle bli stående igen, så det blev till att hitta en camping i närheten och stanna över natten.
Så igår spenderade vi ett antal timmar på en verkstad, och väntade på att bilen skulle bli servad, men dom kunde inte göra något tyvärr, utan vi måste till en annan verkstad här i Daytona för att beställa nya bränsleslangar. Det och bränsle filtret måste bytas, plus att dom tyckte att bilen kunde behöva en allmän 'tune up'. Och inte bara det, utan däcken var också för slitna, särskilt framdäcken, så dom bytte vi på en gång. Det är kul med gamla bilar! :)
Här kommer en liten sammanfattning av helgen i bilder.

Everglades


Everglades, på airboaten. Man fick ha öronproppar för att båten låter så mycket!


Såg bara en enda alligator på båtturen, men vi såg desto fler vid vägkanten.
Här är en av dom! Häftigt att vara så nära!


Alligatorkött!


Jag och zeke badar i Key Largo!


RSS 2.0