Rond 1 San Antonio - Tuff dag på banan!

Puh, vad det blåser idag! Ihållande vind på mellan 20-30 mph, och med byar på upp till 40 mph! Det är inte det lättaste att få en golf och göra som man vill då inte! Dock tycker jag att jag höll bollen under kontroll större delen av dagen, är nöjd över hur jag slog bollen faktiskt. Det enda som jag är långt ifrån nöjd över idag är min puttning! Längdkänslan var som bortblåst idag....den flög iväg med vinden ;) Måste dock påpeka att greenerna inte är de lättaste heller! Hela banan är rätt tuff faktiskt, inte att den är väldigt lång eller så....men däremot finns det inte ett enda hål där man kan 'slappna av', det finns nåt typ av hinder på varje hål, speciellt från tee. Nej, nu är det dags för lite träning, ska börja med ett ordentligt pass på putting greenen! Även fast jag gjorde några tråkiga bogeys på sista hålen, och att jag känner att om jag hade kommit in ett par slag bättre så hade jag varit nöjd.....så tror jag ändå att jag inte kommer ligga för taskigt till i resultat listan efter dagens slut....om vinden håller i sig så kommer det nog att synas på scorerna!

Rond 1 San Antonio

På väg till The Dominion för Rond 1 av helgens tävling. För att följa mig via live scoring, surfa in på www.lpgafuturestour.com och klicka på 'real-time scoring' uppe i högra hörnet. Wish me luck! :)

San Antonio

Befinner oss nu i San Antonio, för 'Symetra Classic' på Dominion Country Club.....Jag gillar verkligen det här stället!! :) Klubben och banan är verkligen superfin, men det är ändå ett rätt avslappnat ställe....inte sådär fint och snobbigt så man knappt vågar röra sig. :) Även fast det finns några sjukt stora och fina hus längs med banan! :)
Resan hit var mindre rolig....vi åkte från Sarasota, FL igår (måndag) kväll, måste bara flika in att det var otroligt vackert att flyga ut över Floridas västkust i solnedgången....titta ner på de långa fina stränderna, det turkosa vattnet och alla härliga färger på himlen....(se bild längre ner i inägget!), so far var resan helt lugn och fin, vi fick dock cirkulera lite runt flygplatsen i Atlanta, GA, pga av åskoväder i krokarna innan vi så småningom fick landa. Väl nere på marken och inne i terminalen fick vi veta att vår flight till San Antonio skulle bli något försenad pga nya inkommande åskoväder, och ja....på radarn så såg det inte ut som om vi skulle kunna ta oss till San Antonio utan att stöta på ovädret någon gång på vägen, i alla fall....Så länge det var blixt och dunder precis ovanför flyplatsen så kunde vi inte ens lyfta. Innan vi äntligen kunde taxa ut från gaten så hade vi hunnit bli över 1,5 tim försenade.
Ungefär halvvägs in i den drygt 2 timmar långa resan började vi känna av en del turbulens....och efter ytterligare en liten stund började det bli riktigt obehagligt!! Jag har nog aldrig varit med om en så våldsam flygresa förut, och jag har nog aldrig varit så rädd någon gång....Jag var rädd på riktigt! Snacka om att man känner sig liten och utsatt när man sitter i ett flygplan och nästan slängs runt där uppe i luften och utanför fönstret så avlöser blixtarna varandra i ett fasligt tempo. Riktigt, riktigt skönt när vi äntligen var framme och man fick sätta fötterna på fast mark!

Ny tävling tillkommen....

Börjar bli en vana, en dålig sådan, att börja varje inlägg med 'nu var det länge sen sist'.....så jag gör inte det den här gången....:)
Igår fick vi veta att en ny tävling har tillkommit på årets schema, den spelas i Indiana, 30 Juni - 2 Juli. Det totala antalet tävlingar är fortfarande detsamma som när Futures Tour först annonserade schemat för säsongen 2011, och det beror på att vi också 'förlorade' en tävling. Den tävling som skulle spelats i Kansas i Maj, men som jag är väldigt glad över att slippa faktiskt, eftersom att den vid de två senaste tillfällena ändå inte har kunnat fullföljats pga dåligt väder och sjukt mycket regn!
Ett minus dock gällande den nya tävlingen i Indiana, är tidpunkten för tävlingen! Dom datumen innebär att det förmodligen inte blir någon Sverige visit för oss den här sommaren.....istället för dryga 2 veckor ledigt i slutet på Juni/början på Juli, blir det nu bara ca 1 veckas ledighet. Och därför lite väl kort om tid för att jag ska känna att det är någon mening med att åka hem, tyvärr.
Klicka här för mer info om tävlingen; http://www.lpgafuturestour.com/content_1.aspx?pid=28200&mid=1

Daytona Beach Invitational - Tävling nr 2

73-76-71 - (+4) (Par 72) = Delad 34e plats. Inget toppresultat, men en klar förbättring från förra veckans tävling i Winter Haven :) och definitivt ett steg i rätt riktning! Nu har vi några veckor ledigt innan det är dags att ge oss i väg till San Antonio, Texas. Dock så har touren en tävling på schemat den här veckan också, i Puerto Vallarta, Mexico. Jag har valt att stå över denna tävling av flera anledningar....för det första så blev det rätt dyrt med flygbiljetter och hotell för oss, men också för att det känns lite olustigt att åka till Mexico pga alla oroligheter där borta...bla så ställde LPGA touren in en tävling i Mexico i början av säsongen för att dom ansåg att dom 'inte kunde garantera säkerheten'. Så egentligen så undrar jag lite över varför Futures Touren har valt att ändå spela....? Självklart så beror det väl mycket på var någonstans i Mexico man befinner sig, och jag måste också säga att det området, golfbanan/resorten tävlingen spelas på är väldigt fin och känns rätt trygg....jag deltog när tävlingen spelades där förra året....men man vet aldrig. För mer info, resultat och lite bilder från Daytona, klicka in på den här länken http://lpgafuturestour.com/daytonabeachinvitational.aspx?mid=1&pid=0 Passa också på att kolla in Futures Tours nya, uppdaterade hemsida!

RSS 2.0