Vinterkallt!

Nu har det varit ganska så kallt här i några dagar, särskilt om nätterna! Det har nog inte varit mer än 5-6 grader varmt. Det är nästan så man behöver skrapa bilen på morgnarna.....;) Nä men skämt å sido, vi har i alla fall varit tvungna att sätta på värmen i lägenheten för att slippa frysa. Men det ska bli varmare igen till nästa vecka. Skönt!
Man har absolut börjat märka av att det närmar sig jultider.....'black friday' verkar inte bara vara starten för julshoppingen utan också julpyntet! Såg en hel del julgranar och lampor etc sättas upp igår. Jag tycker att det är lite tidigt att börja pynta riktigt ordentligt redan nu.....jag kommer nog vänta ett par veckor till. Om det nu blir nåt julpynt överhuvudtaget för vår del....jag har faktiskt ingen lust att lägga ner några större pengar på sånt. Även fast jag tycker att det är väldigt mysigt! Dessutom så tycker jag att det känns så o-juligt att befinna sig bland palmer och sol, så det krävs nog väldigt mycket pynt och kanske lite konstsnö för att jag ska komma in i någon julstämmning. Men eftersom vi för första gången ska fira jul utomlands och dessutom utan vår kära familj :( så funderar jag på om vi inte ska köpa en liten gran i alla fall......!? Har kikat på nätet och hittat ett par stycken, vad tycks om de här?



Den här?






Mina favoriter är nog 1:an och 4:an, tycker att de ser lite mer naturliga ut.....2:an och 3:an har lite för raka linjer.
Vad tycker ni!?
Man kanske ska ha en sån här!? :)


Eller en sån här......?


Nu får det va nog med jul för den här gången......! Vi hörs!

Black Friday

Nu är det Thanksgiving tider här i USA. Igår, torsdag, var det 'turkey day'. Inte för att jag och Hempa åt någon kalkon men jag tippar på att många andra i detta land gjorde det.
De flesta har långledigt den här helgen, torsdag-söndag. Och idag är det 'Black Friday', som det kallas. Vad jag har förstått så är det idag som julhandeln officiellt sätter igång. Det verkar vara en helt galen shoppingdag idag....många butiker öppnade vid klockan 4 imorse, och vissa stängde inte ens mellan torsdag och fredag. Jag kommer dock inte bege mig ut för någon shopping idag! Tror att jag skulle få panik om jag behövde trängas med miljoner shoppinggalna människor :).
Vi har haft fullt upp den senaste tiden med träning och massa fix och pappersarbete inför ansökan om det nya visumet. Jag har inte riktigt haft lust att skriva nåt på bloggen när jag har varit tvungen att spendera de flesta kvällar framför datorn med att samla ihop all info som vår 'immigration lawyer' behöver. Dessutom har jag känt mig lite risig de sista två dagarna.....men idag känns det i alla fall bättre. Ni får helt enkelt stå ut med att bloggen kommer vara lite seg ett tag.....jag hoppas att ni inte överger den helt!? :) Happy Thanksgiving, family & friends!


Tullproblem

Jo vad hände i tullen....vi har ju visum som ni förstår, men tydligen inte 'rätt' visum. Med de visum vi har så får man vara i USA max 6 månader åt gången om man kan bevisa att man ska spela tävlingar. Vilket jag kan såklart. Men tydligen så får man inte vistas i USA för mycket ändå och man får inte åka hit för nära in på sist man var här. Ja...det är väldigt luddiga regler måste jag säga, våra visum är giltiga till och med 2019 men vi får ändå inte komma hit för ofta! Och hur ofta är FÖR ofta?? Hur ska man kunna veta det? Det finns inga exakta regler och hur ska man då kunna veta? Ska man behöva gissa sig till det? Ja ja, så ligger det till nu i alla fall.....vi måste skaffa andra visum helt enkelt om vi vill kunna vara här under längre perioder i fortsättningen. Det suger....för det är inte billigt precis!! Det kommer att kosta nästan 25.000 kr för mig och nästan 20.000 kr för Hempa. Känns nästan lite absurt! Men vi har ju tyvärr inget val om jag ska kunna fortsätta min satsning här borta. 
Men om vi återgår till vad som hände i tullen, vi blev inkallade till ett, typ förhörsrum. Eller snarare jag blev det, Hempa fick vänta utanför. Tullsnubben är väldigt trevlig till en början och frågar hur det är osv. Jag hade förberett mig genom att ha alla möjliga olika papper med mig för att visa vem jag var, bla ett brev från Duramed Futures Tour som intygar att jag är medlem av touren. Så jag trodde att allt var hur lugnt som helst. Men så börjar han ställa frågor om hur jag försörjer mig i USA och frågar om jag jobbar svart genom att ge golflektioner. Jag svarar att jag absolut inte har gett några lektioner och att jag inte har jobbat någonstans, utan att jag har sponsorer som gör det möjligt för mig att vara här. Jag vet ju självklart att man inte får jobba i USA utan tillstånd, och det skulle aldrig falla mig in att göra något sådant. I alla fall....han vill inte riktigt lyssna eller tro på det jag har att säga så han säger till mig att jag verkligen ska tänka efter innan jag svarar på frågan, eftersom allt som sägs i rummet spelas in och om jag ljuger så har jag satt hela min golfkarriär på spel och jag riskerar att bli portad från USA! Vid det laget så börjar jag känna mig hyfsat obekväm och nästan rädd för vad som ska hända härnäst. Inte för att jag har gjort något fel utan för att jag är överraskad över hela situationen. Och man känner sig ganska liten och maktlös när man sitter i ett rum i amerikanska tullen och dom hotar att skicka hem dig till Sverige!
Det hela fortsätter med att han ber att få titta i min handväska, han går igenom varenda liten grej jag har. Alla kvitton, mitt anteckningsblock, kollar igenom alla bilder och sms på både min svenska och amerikanska mobil plus min kamera.....allt! Allt detta för att han tydligen misstänker att jag skulle arbeta olagligt i USA! Jag fattar fortfarande inte hur det kommer sig!? Grejen är att även om/när vi skaffar det andra visumet, vilket dom i tullen ville att vi skulle göra, så får jag fortfarande inte arbeta i USA. Vad är då skillnaden? Jag kan ju fortfarande arbeta olagligt, om jag skulle vilja, även fast jag har ett 'bättre' visum! Jag förstår inte argumentet.....varför anklaga mig för att göra något fel istället för att bara tala om för mig att om jag vill fortsätta vistas i USA under längre perioder måste jag ansöka om ett annat visum!? Det känns som att det hela bara handlar om pengar!! Bara jag betalar sjukt mycket pengar för ett annat visum kommer jag att kunna åka in och ut ur USA hur mycket som helst och stanna i upp till 5 år åt gången om jag vill, och ingen kommer bry sig. Och ingen kommer antagligen anklaga mig igen för att jobba olagligt! Vad ska man göra!? Trött blir man i alla fall.....
Åhh, det blev ett långt inlägg idag, hoppas ni orkade läsa :) Jag avslutar det hela med ett par bilder från Hempas väldigt trevliga födelsedagsmiddag hemma i Sverige den 6:e november.

Födelsedagsbarnet!


Jag och svärmor

The blog is back in business!

Ja, och vi är back in Florida! :) Jag ber om ursäkt för det långa uppehållet i skrivandet, men jag kände att det var skönt med en paus medan vi var hemma i Sverige.
Det var väldigt kul att komma hem och träffa familj och vänner! Det var mindre kul att komma hem till det kalla vintervädret! :) Men nu när vi är tillbaka i värmen så uppskattar jag ännu mer att vi har fått möjlighet att vara här hela vintern för att träna! Tack till ER som har gjort detta möjligt!
Det blir bara ett kort inlägg ikväll, efter 2 golfpass, 1 timmes konditions träning och en vända på gymet börjar jag känna mig ganska så trött.....sitter nu och slappar i soffan samtidigt som vi tittar på 'dancing with the stars' :) Vi får se om jag orkar hålla mig vaken till slutet.
Imorgon berättar jag mer om våran resa och min inte så trevliga upplevelse i tullen på Newarks flygplats.....håll tillgodo :) Godnatt

Imorgon bär det av mot Sverige

Japp, imorgon bitti beger vi oss hemåt, mot fina, kalla sverige! Ska bli superkul att komma hem och träffa familj och vänner! Vi blir inte hemma särskilt länge men en kort visit är bättre än ingenting....eller hur?
Jag tycker att det är väldigt kul att resa och se nya platser, inte för att sverige hör till kategorin nya platser, :) men oavsett var man ska åka någonstans och när man ska ut och flyga så känns det nästan alltid likadant....eller så känner jag i alla fall. Det blir alltid packning i sista minuten, man kan aldrig riktig bestämma sig för vad man ska packa, man (jag) tar alltid med för mycket grejer.....känns som att man alltid har en tidig flight och måste gå upp svintidigt....när man väl är på väg så känns det som att man har glömt hälften....man blir alltid lite småstressad inför en resa helt enkelt! Även fast jag vid det här laget tycker att jag är en ganska rutinerad resenär! :)
Det jobbigaste idag var helt klart att lämna Zeke på 'hunddagiset'! Usch, inget kul alls....han blev så ledsen när vi åkte :( Men jag vet att han kommer att ha det bra och kul där medan vi är borta. Även fast han nog kommer att vara lite deppig de första dagarna.
Nä nu ska jag ta och stoppa ner de sista grejerna i väskan och sen är det dags för sängen! See you soon!

Zeke i solnedgången, i bilen på väg till dagiset. Sötis!

RSS 2.0