Going home to Sweden!

Imorgon, måndag åker jag hem till Sverige. På tisdag morgon landar jag på Arlanda. Jag kommer att vara hemma en dryg vecka. Känns både kul och lite konstigt att åka hem över en så kort tid, speciellt också eftersom Hempa och zeke kommer att stanna kvar här i USA. Det blir nog fullt upp den lilla tid jag är hemma, jag ska hinna med att spela seriespel för Sollentuna GK och så måste jag hinna träffa familj och vänner som jag inte har sett på över 3 månader!
Just nu befinner vi oss i Pittsburgh, vi ska bara stanna här över natten, innan vi fortsätter vår resa till Newark, New Jersey. Varifrån mitt flyg kommer att gå imorgon kl 17.25 amerikansk ET tid.
Vi åkte från Mason, Ohio idag strax efter att jag var klar med den avslutande rundan för veckans tävling. Det var minst sagt en tävling som innehöll både det ena och det andra på scorekortet. Första rundan var väl ganska stabil, inga konstigheter och en score på 72 slag (+1), andra rundan däremot innehöll en 8 på ett par 4 hål! en dubbelbogey, fyra bogeys och 6 birdies! Jag lyckades kämpa mig tillbaka till +4 för rundan efter att ha varit +7 ett  tag, och i och med det klarade jag i alla fall cuten. Idag spelade jag ganska stabilt också och det blev en score på par, 71 slag. Totalt sett blev det ingen märkvärdig placering, delad 44:e plats. Men åtminstone några dollar rikare blev jag. :)
Innan jag avslutar för ikväll så måste jag berätta att vi var på ett svenskt midsommarfirande igår, i Cincinnati. Det kändes nästan som om vi var i Sverige, med sill och potatis, prinskorv och köttbullar och mycket mer. Och drygt 100 personer varav de flesta var svenskar! Jättekul! See you soon Sweden!

Arg :(

Efter dagens inspelsrunda skulle vi till Ikea för ett svenskt midsommarfirande, som jag berättade om igår. Men det blev inget av med det för våran del. Vi hittade inte till Ikea! :( Väldigt irriterande. Jag fattar inte att gps:en inte hittade IKEA, när det dessutom ligger i en ganska stor stad! Den har hittat alla möjliga olika, konstiga små ställen och vägar hittills, men inte IKEA! Vi hade säkert hittat dit förr eller senare men tyvärr så hade vi smått om tid, det skulle hålla på till kl 20, men när kl var 19.45 och vi fortfarande inte hade hittat dit, bestämde vi oss för att åka hem till campingen.
Ja ja, det är sånt som händer, vi får åka dit imorgon efter att vi har spelat klart istället och köpa lite sill mm för att fira midsommar. Det vill säga om vi hittar dit! :)
Äh nu ska jag inte gnälla mer :)......imorgon går jag ut kl 9.20, håll tummarna då och följ mig på www.duramedfuturestour.com, klicka på 'live scoring' i högra hörnet. Godnatt


Försenat inlägg

Korvätar inlägget nedan skrev jag och försökte lägga upp på bloggen igår, men internet krånglade som så många gånger förr. Men i alla fall, idag har det inte hänt något särskilt. Vi har tränat, varit på 'meet the pro's partyt' som återkommer varje tävlingsvecka och så har jag varit på en 'media training'. Vi var ca 20st spelare som hade anmält oss till det, jag visste inte riktigt hur det skulle gå till när jag anmälde mig, men jag tänkte att alltid så lär man sig väl något.
Att det skulle handla om media, tv, radio och tidning, det hade jag förstått. Och att vi skulle få lära oss att hantera tex en intervju. Jag hade inte riktigt räknat med att vi på en gång skulle bli intervjuade, en och en inför dom andra, av en riktig reporter och dessutom bli filmade. :) Det var lite jobbigt och nervöst, särskilt eftersom man självklart gjorde intervjun på engelska. Och inte nog med det, sen skulle vi också titta på alla intervjuer tillsammans och göra analyser och ge feedback. Men det gick helt ok, jag måste dock jobba på att le lite mer när jag pratar! :)
Nu så känner jag mig ändå mer förberedd och bekväm om en sådan situation skulle uppstå på riktigt.
Imorgon eftermiddag så ska vi till IKEA här i Cincinnati, dom har en speciell tillställning för oss svenska spelare, med midsommarfirande och bland annat ett smörgåsbord! Ska bli väldigt kul och spännade. Vi hörs imorgon igen så ska jag berätta hur sillen smakade!


Träning, ny putter och korvätartävling

Idag har vi tränat och spelat en runda på den här veckans bana, The golfcenter at Kings Island. Det är en helt annan bana jämfört med förra veckan. Den här är ganska mycket smalare på många ställen, och det gäller verkligen att placera utslagen rätt på vissa hål annars får man ett svårt slag in mot greenen. Och på tal om greenerna, så är dom ganska så undulerade och väldigt varierande i storlek.
Förutom dagens spel så har vi också hunnit med en hel del annat. Bla så har jag beställt en ny putter, inte för att jag var i något direkt behov utav en ny putter utan för att det var kvinna från ett företag som heter SeeMore som hade en demo av putters på övningsgreenen. Jag fick testa en putter ute på banan när vi spelade, den kändes helt ok förutom att den var lite för lång. Jag hade inte alls tänkt att skaffa en ny putter men det visade sig att vi kunde få dom gratis, så självklart tackade jag inte nej till det :) utan beställde en sådan putter, något avkortad. Vi skulle förmodligen få den på torsdag!
Hempa har idag ställt upp i sin första korvätartävling :) Jag tror dom var ca 10 personer som deltog idag ute på golfklubben. Dom skulle så fort som möjligt sätta i sig en stor korv med bröd med massor av ost och chili på. Hempa var långt ifrån snabbast :) men jag tror att han deltog mest för att han var så hungrig och såg en chans till att få lite gratis mat! Och det blev inte bara gratis mat, utan alla som deltog fick varsitt presentkort värt $50 att handla för på en sportbutik här i närheten. Perfekt, vi behövde faktiskt köpa en del grejer. Hempa köpte en ny keps, jag köpte ett dussin bollar, ett par handskar och ett par nya golfskor! Det var välbehövligt, dom gamla som jag har börjar bli väldigt slitna och läcker in vatten så fort det är lite blött på banan. Nu fick vi inte allt det där för $50 dollar, men vi kom väldigt billigt undan om jag säger så. 
Nu tänkte jag ta och avsluta för idag, det är dags att krypa ner i sängen. Här kommer att par bilder från dagen. Godnatt.

Deltagarna i korvätartävlingen, Hempa till höger :)


Mina fina skor, bollar och ett par handskar, en rosa och en blå. Gulligt va!?

Michelob ULTRA Duramed FUTURES Players Championship

Jag hade velat göra ett inlägg efter varje runda för att kunna berätta vad jag kände precis då. Men tyvärr så var det som jag berättade tidigare, dåligt med tillgång till internet förra veckan.
Nu befinner vi oss i Ohio, och på den här campingen så har vi wi-fi. Känns skönt att kunna sitta i husbilen och blogga. :)
Ja, ni som följde mig under tävlingen förra veckan vet att jag gjorde mina bästa resultat hittills. Både placerings och score mässigt. Jag scorade 2 rundor av 4 under par, 68 (-4) och 71 (-1) och dom andra 2 rundorna blev det 74 (+2). Totalt blev det -1 och en delad 32:a plats. Ingen märkvärdig placering men ändå ett steg i rätt riktning.
Jag slog bollen så bra! Jag är så himla glad att min bollträff och längd i slagen är tillbaka. Känns såå skönt! Skulle vilja sätta dit några utropstecken till för att verkligen kunna beskriva hur det känns. Men det får räcka så! :)
Hade jag puttat lite bättre 3:e och 4:e rundan, hade det blivit 68 slag då också. Men jag sparar lite puttar till den här veckans tävling. ;)
Förra veckans tävling var helt klart den roligaste hittills, självklart pga att jag spelade bra, men också för att det var ganska mycket publik. Jag fick skriva en hel del autografer, på papper, kepsar och ett ägg! Ja det är sant :) 'Blev av' med 3 st bollar också, det var en liten tjej som frågade mig när vi klev av 18:e greenen om hon kunde få en boll. Såklart att hon fick en boll, men det höll på att bli många bollar :) Det kom en hel hop med barn som ville ha bollar efter det, men 3 st fick räcka, annars skulle jag inte ha haft några bollar kvar till den här veckans tävling. :)


18:e greenen sista ronden



Vy över hål 9


Klubbhuset och den fina svenska flaggan :)


Platsen för den här veckans tävling


68 slag (-4)

Äntligen en riktigt bra runda! Känns väldigt skönt! Idag funkade framförallt puttningen mycket bättre. 5 birdies lyckades jag få till. Och säsongens första runda under par. :)
Ligger just nu på en delad 15:e plats, kanske halkar ner några placeringar innan dagen är slut. Men förmodligen blir det en starttid runt 10-10.30 imorgon. Då får ni hålla tummarna för att det går ännu bättre! Talk to you tomorrow

Rond 2, Iowa - missed cut

Usch, nu var det längesen jag skrev nåt! Det har inte varit frivilligt, utan vi har inte haft tillgång till internet på campingen vi bor på nu, så det har inte blivit av. 
Ja, det blev tyvärr inget spel sista rundan i Iowa, tyckte att jag spelade ganska bra, slagmässigt var det nog det bästa hittills. Men tyvärr så hittade jag ingen känsla på greenerna. Jag hade en hel del birdie chanser, men lyckades bara ta vara på 2 st på 2 rundor! Det är alldeles för få om man ska placera sig bra i en tävling på den här nivån.
Nog om det, vi befinner oss redan på nästa tävlingsplats, Decatur, Illinois. Imorgon är det dags för första rundan. Tävlingen heter Duramed Futures Players Championship, och är en 4 dagars tävling, till skillnad från resten av tävlingarna som är 3 dagars. Det är ett stort arrangemang kring den här tävlingen, och vad jag har förstått så brukar det vara rätt mycket publik. Det är alltid kul, då känns det extra stort! Jag tänkte försöka lägga upp lite bilder från banan i nästa inlägg.
Om vi ska prata lite annat än golf, för en gångs skull :) Så måste jag säga att det mesta flyter på bra, husbilen rullar fortarande :) och vi trivs med tillvaron! Det har gått förvånansvärt bra att bo på en så pass liten yta, och tiden har gått förvånansvärt fort, vi har redan varit här i 3 månader! Jag trodde också att det skulle bli lite jobbigt att bara umgås med varandra hela tiden, men det har inte alls blivit så utan vi har lärt känna en hel del nya människor. Senast igår blev vi bjudna på 6-års kalas utav en av spelarna, Ashley och hennes kille, som har släkt här i Illinois. Troy, som hennes kille/caddie heter, och Hempa befinner sig just nu på en casinobåt, ca 1 tim härifrån. Där ska dom spendera dagen och spela hem storkovan medan vi är här på banan och tränar. :) Ibland är det riktigt skönt att göra något helt annat än golf, och det är känns väldigt kul att Hempa har hittat en jämlike! Skönt för honom kanske att slippa hänga med 144 tjejer jämt! :)
Nu ska vi inte gå händelserna i förväg, men om vi får som vi vill och om pengarna räcker till, kommer vi nog försöka spendera större delen av vintern här borta också. Känns inte som om jag har 'råd' att vara hemma hela vintern och träna golf inomhus. Då får jag nästan börja om från början igen nästa säsong, plus att jag tappar mark på dom som kan spela och träna utomhus under bra förhållande hela vintern!
Så det ultimata vore om vi kunde hitta en bana med bra träningsmöjligheter, i antingen Florida, Texas eller arizona, där klimatet tillåter spel året runt. Och att vi kan få någon typ av 'deal' så att vi kan träna och spela till ett bra pris.
Hoppas att ni därhemma inte blir allt för ledsna nu om vi inte kommer att vara hemma så mycket, ni måste helt enkelt börja vänja er. Om ett par år så bor vi här permanent och jag spelar, med framgång, på LPGA-touren! :) Kramar


Rond 1

75 slag (+3) blev dagens resultat, och en placering förvånansvärt långt ner i resultatlistan. Trodde jag skulle ligga lite bättre till, men jag får se till och göra det efter imorgon istället!
Jag måste säga att jag ändå är nöjd med dagens spel, i alla fall det långa spelet. Jag slog bollen riktigt bra idag, tyvärr så var jag inte lika bra på greenerna! Jag har jobbat en del på att hitta ett lugnare tempo i svingen, och det funkade bra idag. Spelet känns mycket stabilare när jag inte svingar för snabbt och hårt. Det låter väldigt simpelt men det är inte alltid så lätt att bibehålla en bra rytm i pressade situationer eller under svåra förhållanden. Så nu vet ni vad jag kommer att jobba mycket på framöver.
Imorgon går jag ut samma tid som idag, kl 9.20. Men på tee 1. Väderprognosen säger att vi får regn och blåst imorgon, trist, men man har börjat vänja sig vid det dåliga vädret vid det här laget!


Ladies Titan Tire Challenge

Imorgon är det dags för första rundan av Ladies Titan Tire Challenge, på Hunters Ridge Golf Club i Iowa. Så där ja, nu fick jag med alla namn :) Jag går ut kl 9.20 på tee 10. Följ mig live på www.duramedfuturestour.com, klicka på 'real-time scoring' i högra hörnet. Ska bli väldigt kul att spela imorgon! Håll tummarna! Sov gott, det ska jag göra. :)

En snabb liten uppdatering

Ja, det får bli en kort sammanfattning av de senaste dagarna. Har precis kommit hem från en sponsor middag med väldigt fin och god mat, och nu börjar klockan närma sig läggdags.
Igår spelade vi första inspelsrundan och jag måste säga att jag gillar banan. Den är i väldigt fin kondition. De sista 9 hålen är ganska tuffa och trixiga, med mycket vatten och ganska smala fairways. Greenerna är väldigt undulerade och snabba.
Idag har vi tränat hela dagen, jag tror jag stod nästan 4 timmar på rangen och slog bollar, hittade inte riktigt den rätta känslan i svingen idag, men det känns nog bättre imorgon!
Sitter och sneglar på tv:n samtidigt som jag skriver, och alldeles nyss var det nyheterna. Det var ett inslag om tävlingen och dom hade filmat en del från banan, såg precis mig själv stå på rangen! Lite kul!
Appropå tv så är det en tjej på touren som filmar lite för the golfchannel, hon gör lite intervjuer med spelare mm. Idag kom hon och frågade mig om hon fick intervjua mig ang hur tourlivet funkar i husbilen. :) Jag var lite tveksam först, men tänkte att det är ett bra tillfälle att träna på att bli intervjuad, särskilt när det dessutom är på engelska! Det gick ganska bra tror jag, vi filmade lite i husbilen samtidigt som hon ställde några frågor. Jag tror inte att det kommer sändas på tv, men däremot visas det  nog på the golfchannels hemsida. Vi får avvakta och se. Om inslaget blev ok så kanske jag lägger upp det på bloggen! :)
Imorgon spelar vi ytterligare en inspelsrunda, vi får hålla tummarna för att vädret blir lika fint som det har varit idag! Godnatt

Ledig dag

Efter gårdagens runda på Amana colonies golf course med Gene, så bestämde vi oss för att ta en helt golfledig dag. Istället har vi tvättat, dammsugit bilen, tittat på golf på tv och bara tagit det lugnt.
Just nu så sitter vi, som så många gånger tidigare, och lyssnar på hur regnat smattrar i taket och ser blixtarna lysa upp himlen. Dom har varnat för 'severe thunderstorms' med mycket hårda vindar och möjlighet till hagel, stora som quarters. Vi får hoppas att vi slipper haglet, tror inte att bilen skulle må så bra av det!
Imorgon så tänkte vi åka till Hunters Ridge, banan där vi spelar tävlingen den här veckan. Äntligen börjar vi närma oss nästa tävling, har känts som en evighet sen förra tävlingen. Det blir inget spel på banan imorgon men förhoppningsvis får vi använda träningsområdena och boka en starttid till på tisdag.
Usch! Nu är verkligen ovädret rakt över oss, det regnar sjukt mycket och hela bilen gungar pga blåsten. Lite läskigt, hoppas det går över snabbt för jag tänkte ta och försöka sova nu! Sweet dreams

Ovädret på väg in.......


Amana colonies golf course


Jag på hål 2


Vår nya husbil/buss! :) Eller kan det vara vår granne på campingen? Fin va!?


Zeke enöga, med en leksak till kudde :)


RSS 2.0