Wounded Warrior Project

Igår, Lördag, spelade vi en 4-mannalags scramble tävling till förmån för Militären, speciellt veteraner som skadats i tjänsten. Och vi vann! Jag, Hempa, Dave och LouAnne scorade -17 och vann med 2 slags marginal! :)
Väldigt kul hade vi! Måste säga att det var en väldigt rolig och ljudlig upplevelse. Bomber och skott (dock inte riktiga) avfyrades stup i kvarten, diverse hinder, 'traps', fanns utsatta på vissa hål, och vi hade en oslagbar laganda med våra matchande, väldigt passande, outfits! :) Här kommer lite bilder.....

Ready to kick som a**! (Och då menar jag på golfbanan!) Dave, Jag & Hempa





Soldater på hål 9 som sköt massa skott i baksvingen.....bara för att jäklas :)

Tee 1. Det var inte det lättaste och få plats och svinga där inne i buskarna! :)

Greenen, hål 1. (Par 5) Som ni ser var det massa hinder på greenen! :)
Men, Hempa lyckades placera sitt 2.a slag innanför slangarna och vi satte putten för en eagle!

Paraglider, notera amerikanska flaggan.....väldigt patriotisk dag!

Hela Team 'Efterbliven'.....fråga mig inte varför, men det var Dave & LouAnne som valde namnet! :)
('Efterbliven', är ett utav få svenska ord dom har lärt sig.....återigen, fråga mig inte varför :))

Larvar oss på prisutdelningen......

KUL, DET HADE VI!!

2011 LPGA Futures Tour Tournament Schedule

Tävlingssäsongen börjar ju närma sig, så jag tänkte att det kanske kunde vara dags att lägga upp Schemat för i år!

2011 Tournament Schedule
March 25 - 27 Florida's Natural Charity Classic
Winter Haven, Fla.
April 1 - 3 Daytona Beach Invitational
Daytona Beach, Fla.
April 8 - 10 Riviera Nayarit Challenge
Nuevo Vallarta, Nayarit Mexico
April 29 - May 1 Symetra Classic
San Antonio, Texas
May 13 - 15 Kansas City Championship
Leawood, Kan.
June 3 - 5 Ladies Titan Tire Challenge
Marion, Iowa
June 10 - 12 Teva Championship
Mason, Ohio
June 16 - 19 Tate & Lyle Players Championship
Decatur, Ill.
June 24 - 26 Island Resort Championship
Harris, Mich.
July 15 - 17 ING New England Golf Classic
Bloomfield, Conn.
July 22 - 24 The International at Concord
Concord, N. H.
July 29 - 31 Alliance Bank Golf Classic
Syracuse, N.Y.
August 5 - 7 Pennsylvania Classic
Harrisburg, Pa.
August 12 - 14 Richmond Golf Classic
Richmond, Va.
August 26 - 28 Vidalia Championship
Vadalia, Ga.
September 9 - 11 Price Chopper Tour Championship
Albany, N. Y.










































www.lpgafuturestour.com


Nej, det blev ingen.....

.....Tornado. Som tur var! Puh!

O oh!

Jag är rädd! I skrivande stund är det riktigt dåligt väder, thunderstorms med vindar runt 40mph, och tornadovarningar. På nyheterna pratar dom om att radarn visar på två områden, båda bara några miles (km) från vårat hus, med tydliga rotationer, dvs möjlighet till Tornados!! Under den tid vi har varit i USA, snart 2 år nu, har vi aldrig varit så här nära, i avstånd, till en tornado. Sjukt läskigt. Vi har tagit in våra utemöbler och är beredda på att gömma oss i garderoben om nåt skulle hända. Huset vårat har 'high impact' fönster, som ska stå emot starka vindar och flygande föremål, men jag är inte så säker på att det är så mycket att göra om det kommer en tornado....förutom att hoppas på det bästa!


Gym i garaget

Har köpt ett litet hemma gym! Perfekt nu ju när utrymme inte är något problem i nya huset, passar alldeles utmärkt att ha i garaget.
Tog oss några timmar att sätta ihop och få alla delar på rätt plats....men så här blev resultatet.


Och med medicinboll, hantlar och gummiband så har vi i princip allt som behövs för att vara i toppform till säsongsstarten! Btw, gymmet kostade $199 på Walmart....som hittat, eller hur!?

Gasparilla Inn!

Det är namnet på anläggningen/golfbanan vi spelade igår! Och ja, vad ska man säga....den var så otroligt fin! Inte bara rent konditionsmässigt var banan super utan hela omgivningen och miljön var verkligen super!
Gasparilla Inn ligger ca 15-20 min från vårat hus, ute på en ö som heter Boca Grande. Kan väl bara lite snabbt tillägga att det är inte vem som helst som har råd att bo där! Hyfsat höga bostadspriser! Inte heller är golfbanan tillgänglig för vem som helst, den är väldigt privat, och jag vill inte ens tänka på hur mycket man behöver punga upp med för att bli medlem där. (Dock så skulle jag utan tvekan köpa mig ett medlemsskap, om jag hade pengarna!) I alla fall, Dave och LouAnne hade ett 'presentkort' för en runda golf där för 4 personer som dom hade köpt på auktion, och bjöd med oss för att spela denna underbara bana! Jag kan hålla på ett bra tag till med att försöka beskriva hur fint det är där ute på ön, men jag tror att bilderna talar för sig själva....tyvärr så går inte bilderna upp mot att vara på plats, självklart, och dom gör väl inte riktigt rättvisa heller, men ni får förhoppningsvis en ganska bra uppfattning om hur fint det är.....












Hål 15, Par 3. Längs med havet....hålet efter, en Par 5:a....också längs med havet, när vi spelade
det simmade ett par delfiner förbi bara ett tiotal meter ut i vattnet! :)

 
I bakgrunden, några utav alla fina hus ute på Boca Grande, de flesta med egen strand och brygga!
Inte helt fel! :)

Zeke + radiostyrd Helikopter = Tokig Zeke :)


Gräsklippare!

Vi har fått en gräsklippare! Nu när vi har hus och en tomt att ta hand om så måste vi ju kunna klippa gräsmattan. Dock så växer gräset inte särskilt mycket alls under vintermånaderna, så än så länge har vi inte behövt göra någonting åt det.....ganska skönt faktiskt.
Vi fick gräsklipparen av Dave och LouAnne, en liten en som dom hade stående uppe i Maryland. Dom ska sälja sitt gamla hus där uppe och var i förra veckan där för att hämta och köra ner en del möbler och grejer hit till Florida, bla gräsklipparen. Så vi tackar så mycket för den och ser fram emot att få använda den snart....kanske :).....eller jag är ganska säker på att åtminstone Hempa ser fram emot att få köra runt på den....!
Så här ser den ut, den lilla skönheten! ;)


Så här såg den ut innan Hempa tvättade den.....


Och SÅ HÄR fin blev den efteråt.....:)


På sin plats i garaget


♥ ♥ ♥

Usch!

Ja igår mådde jag inte alls bra....feber, frossa, ont i hela kroppen och lite kräk också....super nice! :) Dock så känns det något bättre idag. Men usch så trist det är att vara sjuk. Som tur är var det i alla fall väldigt längesen jag var så här dålig...plus att det också verkar som att det är på väg att gå över, ungefär lika fort som det kom.....skönt.
Jag fick mina nya checkar med posten idag, (ja, dom använder fortfarande checkar här....), och dom piggade upp litegrann, i alla fall för stunden....kolla här vad söta dom är....! :)


CHECK this out! ;) Fattar ni.....!? ;)

Sjuk....?

Ja, det känns som om jag håller på att bli det.....sjuk alltså! :( Ont i halsen och hostar gör jag. Det är synd om mig....:'(. Håll tummarna för att det går över efter en, förhoppningsvis, god natts sömn....det värsta som finns är att försöka sova när man hostar.....brukar kunna driva mig till vansinne.....nästan i alla fall! ;)

Tex Mex Soppa

Den här soppan gjorde jag till lunch idag, supergod och ganska så snabb och enkel att tillaga! Nyttig och smal kan också tilläggas. Rekomenderar er att prova denna.


Ingredienser
:

1 st gul lök

1 st vitlöksklyfta(or)

1 st röd paprika

300 gram nötfärs, mager

1 msk olivolja

3 msk tacomix, pulver

5 dl passerade tomater

8 dl vatten

1 st köttbuljongtärning(ar)

3 msk majskorn

2 dl kokta bönor, ex cannelini


Till servering: 1,5 dl gräddfil


Tillagning: 1. Hacka lök och vitlök. Skär paprika i bitar. 2. Stek köttfärs i olivolja. Tillsätt lök och vitlök efter ett tag. Strö över tacomixpulver. Lägg över i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna utom majs och bönor. Låt koka i 15 minuter. Tillsätt majs och bönor och låt allt bli varmt. Servera med en klick gräddfil.

17 Påsar!

Börjar med att önska alla en trevlig helg, 'have a nice weekend' som vi säger här i Amerikat! :) ;)
Jag var förbi Publix, mataffären här i krokarna, för ett par timmar sedan och storhandlade......jag vet inte, men storhandlade kanske är att ta i, men jag handlade i alla fall mat för ca 4-5 dagar framåt. Jag hade kundvagnen ungefär halvfull med varor.....ska det verkligen behövas 17 st plast påsar för det, inte allt för stora, antalet varor!??
Jag blir nästan tokig på hur dom packar matvarorna här borta....typ 2 varor i varje påse! Och aldrig får man packa varorna själv heller....det är inte så att jag väldigt gärna vill packa ner grejerna, det är bara det att jag hellre skulle packa fler grejer i en och samma påse och på så sett få mycket färre totalt antal påsar! Det är ju nästan så att man måste ha ett par extra armar för att kunna bära allting.....om man inte vill gå sju gånger fram och tillbaka mellan bilen och huset förstås.....ok, jag kanske överdriver litegrann. Men det skulle definitivt vara mer miljövänligt om dom kunde lära sig att använda något färre påsar!!
Som tur är betalar man i alla fall inte för plastpåsar over here.....tänk om man skulle betala 1,50kr styck (som om jag minns rätt, tror att man fortfarande gör i Sverige??) för 17 st påsar!? :)


Vet inte om alla påsar kom med på bilden.....men jag lovar, det var 17 st!!

Mer bilder inifrån huset

Just nu sitter jag och Zeke ute vid poolen medans en kille från ADT security systems håller på för fullt med att installera vårt alarm system. Zeke gillar inte riktigt att det är någon som går runt i huset med verktygs lådor, en stege och borrar lite här och var.....:) Han ligger här och muttrar lite.
Vi kommer att ha detektorer på dörrarna in till huset, (vi har en väldig massa dörrar.....hela 5 st dörrar/glasdörrar bara ut mot poolarean/uteplatsen, och så ytterdörr självklart, och garageport och sidodörr på garaget). Plus att det kommer att finnas rörelsedetektorer inne i huset. Det finns dock möjlighet att stänga av rörelsedetektorerna och bara ha dörrarna larmade, känns som ett bra alternativ att köra på när man är hemma och vill kunna röra sig i huset utan problem, men ändå vill ha en del av alarmet aktiverat....tex på nätterna. Men, tänker ni kanske nu....hur funkar det om Zeke är hemma ensam, huset är larmat, och rörelsedetektorn är aktiverad....? Jo, det finns en inställning som tillåter husdjur att röra sig i huset utan att trigga alarmet, smart va!? 
Självklart har vi också en 'keypad' där man aktiverar/inaktiverar larmet. Låter väldigt hi-tech alltihop, eller hur.......? Det tycker jag i alla fall, har aldrig haft någon typ av alarm system tidigare. Men det känns i alla fall väldigt bra.  
Tänkte också passa på, när jag ändå inte har så mycket annat att göra än att vänta på att allt är färdiginstallerat, och vi kan gå igenom hur allt funkar, att lägga upp lite fler bilder inifrån huset! Önskar dock att jag hade en bättre kamera, eller kunde ta lite bilder med en vidvinkel kamera, men det får duga med mobilkameran den här gången.


Master Bedroom


Utsikt poolen från Master bedroom


Master bathroom


Master Bathroom


Master Bathroom (Är inte helt säker på vad jag tycker om den röda färgen,
men jag börjar vänja mig, så den känns nog ändå helt ok....vad tycker ni!?


Huset/uteplatsen sett utifrån


Köket + dörren in till tvättrummet och garaget


Lilla gästrummet


Guest Bathroom


Stora Gästrummet


Stora gästrummet (Jag vet att sängarna och lakanen/överkasten inte
matchar....:) Men man tager det man haver! :)


Utsikt mot poolen från stora gästrummet

Det var allt för denna gång!



Intressant dag idag.....

Ja det måste man nog säga.....:) Kan inte riktigt avslöja vad det handlar om, ännu. :) Men jag kan berätta att det handlar om en ny, väldigt intressant produkt! Som Jag och Hempa kommer att få chansen att, exklusivt, marknadsföra i Sverige, och i fortsättningen även resten av Norden! 
Vi träffade ägarna/skaparna av produkten idag, och fick även chans att titta närmare på och få denna väldigt intressanta produkts egenskaper demonstrerade för oss!! :) Tyvärr kan jag för närvarande inte närmare tala om vad det handlar om.....förutom att det är väldigt intressant! :) Och, att det förutom den variant av produkten vi såg idag, finns utrymme för ytterligare utveckling/ytterligare produkter.....!
Nu är ni allt nyfikna va!? Jag lovar, så fort jag kan berätta mer så kommer ni definitivt att få höra om det! :) Håll ut!

HAPPY NYTT 2011!

Återigen så har jag slarvat lite med uppdatering av bloggen....men det har varit fullt upp med Jul och Nyår och flytten till nya huset! Så jag har inte riktigt haft någon lust att blogga.
Men, jag kan börja med att berätta att vi är så gott som helt inflyttade i huset nu....endast någon enstaka låda kvar med grejer som vi inte har hittat en plats åt än. Annars så känns allting superbra!
På nyårsafton hade vi lite party här hemma, vi var en 10-11 st som hade mycket kul, med god mat, dryck och diverse olika spel....:)
Det enda som jag är lite besviken över, vad det gäller nyårsafton, var att det var så få utav er därhemma som hörde av sig för att önska gott nytt år.....:( Jag hade ju i och för sig kunnat höra av mig också, men tolvslaget kommer ju 6 timmar före i Sverige.....(det är i alla fall argumentet jag håller mig till....:)) Jag vet dock att det åtminstone var ett par av er som faktiskt försökte ringa eller sms:a men inte kom fram....så alla ni som inte ens försökte, ni kan ju i alla fall säga att ni gjorde det! ;)
Igår natt så hade jag en hel del mardrömmar.....jag tänker inte gå in i detalj på vad de handlade om, men jag kan säga att det fanns episoder av både inbrott i huset och tappade tänder.....ja jag vet, konstigt! Men det brukar väl drömmar vara.....? I alla fall, vad jag skulle komma till är, även fast det inte enbart hade med mardrömmarna att göra :), utan vi har diskuterat detta tidigare, så bestämde jag mig för idag att vi ska installera ett alarm system i huset.
Även fast vi bor i ett bra område och är omringade av grannar, trevliga grannar!, så känns det ändå bättre med lite extra säkerhet.....better safe than sorry, eller hur!? Och dessutom så är det inte bara för vår egen säkerhet, eftersom vi kommer att vara borta mycket, vara på resande fot under nästan 5 månader, under Futures Tour säsongen, så känns det bra att ha ett alarm för att försöka undvika inbrott mm. Vi kommer att ha ett alarm system som är direkt uppkopplat mot en central, så om larmet skulle gå, så kommer dom att försöka få tag på oss, får dom inte det eller att dom får tag i oss men vi inte befinner oss hemma och kan svara på varför larmet gick, så larmar dom genast polisen. Det kanske låter extremt.....:) men den här typen av system är väldigt vanliga bland husägare här. Systemen kan också känna av om det skulle börja brinna i huset och larmet går då till brandkåren.....Att installera ett sånt här system kostar faktiskt inte speciellt mycket och dessutom så ger det oss ca $150 rabatt på vår hemförsäkring. Godnatt!

RSS 2.0