Träning, träning och tävling på Lördag

Hallå bloggen.....:) Har inte hänt sådär fruktansvärt mycket sen sist. Vi tränar och ligger i....både golf, gym och löpning. Vi börjar få riktigt bra rutin på morgonlöpningen, det är faktiskt riktigt skönt att vara ute och springa nu när temperaturen har sjunkit något och det är ganska svalt fram till ca kl 10.
I söndags så serverades det brunch på golfklubben....riktigt smarrigt var det, och energi givande inför ett hårt träningspass! Vi börjar känna oss väldigt hemma på klubben nu, man har lärt känna en hel del människor, och dom oss såklart. Bla headpron/golf directorn, som såg till att vi fick gå ut spela en runda gratis. Jag brukar inte behöva betala något förutom för golfbilen (som man måste ha!) men Hempa brukar få betala en slant för att få spela eftersom vi endast är 'drivingrange medlemmar', vilket innebär att vi har fri tillgång till träningsanläggningen. Men jag tror dock att det kan bli fler gratis rundor nu när vi är lite 'kompis' med chefen. :)
Mina visitkort är klara nu också, jag måste säga att jag hade förväntat mig att dom skulle vara av lite bättre kvalité, eller snarare bättre gjorda! Vissa är lite snett skurna så att man ser lite vitt i nedre kanten plus att några är nästan lite 'hackiga', precis som om dom har använt en slö kniv att skära med.....ja ja, jag beställde i alla fall 500st (vad jag nu ska med så många till) :) och dom flesta ser ändå ok ut.
Just det, höll nästan på att glömma! Hempa och jag ska spela tävling på lördag! På den banan som vi spelade häromdagen när Zeke var på dagis. Dom anordnar en 2-mannalags tävling där spelformen ser ut som föjande: 6 hål scramble, 6 hål bästboll och 6 hål foursome. För er som inte förstår er på detta....jag kan säga så här....det kommer att bli väldigt kul! :) Bla så använder man bara en boll och turas om att slå vartannat slag....mer än så blir lite för långdraget och komplicerat att förklara, sorry! Håll tummarna för oss!

Så här blev resulatet, bak och framsida

18 hål och hunden på 'dagis'

Vi har de senaste veckorna försökt hitta på en lösning för Zeke medan vi åker hem till Sverige. Vilket blir ganska snart! Förhoppningsvis kommer vi med flyget härifrån den 1 november och landar då hemma på arlanda den 2:a.
Jag vill inte ta med Zeke hem eftersom vi bara blir hemma ca 10 dagar, känns lite taskigt att utsätta honom för den långa flygresan när vi i princip bara är hemma och vänder.
En tanke var att Ashley skulle flyga ner hit från Maryland för bo hos oss och ta hand om Zeke medan vi är borta, men hon kunde inte komma ifrån jobbet förrän i mitten på november. Vi vill gärna åka tidigare för att kunna vara hemma och fira Hempas födelsedag den 6:e nov, plus att våran lägenhet är ledig mellan 1 och 10:e nov eftersom vi ska få en ny hyresgäst. Perfekt att kunna bo hemma!
Jag hittade ett hunddagis inte så långt ifrån där vi bor nu som erbjuder övernattning för hunden, så vi åkte dit idag för att se hur det verkade. Och det kändes faktiskt ganska bra, det känns aldrig riktigt bra att lämna honom till någon man inte känner, men vad ska man göra!? Det bästa med 'dagiset' är att det är i hemmiljö, det är en familj som tar emot hundarna i sitt eget hem och dom har max 4-5 st åt gången. Zeke gick på dagis en period i Sverige där ca 10 hundar fick trängas i ett ganska litet rum. Det gillade han inte, ingen möjlighet till lugn och ro om man ville. I alla fall....vi lämnade honom där i några timmar idag för att se om det funkade, om han gick ihop med de andra hundarna osv. Under tiden så passade vi på att spela 18 hål på en bana som låg endast 5 min från deras hus, det var en väldigt kul och lite trixig bana och dessutom så spelade jag väldigt bra! Och när vi hämtade Zeke så fick vi höra att allt hade gått jättebra och att han redan hade hittat sin favoritplats i huset, sängen i dotterns rum :) Så idag har varit en väldigt bra och rolig dag! Och jag känner mig väldigt lättad över att ha hittat någon som kan ta hand om Zeke när vi inte kan!

Zeke Zötnos!

Ny mixer!

Idag var tredje dagen i rad med 'kallt' väder, men jag tror att det ska bli varmare igen från och med imorgon.....skönt! :) Igår köpte jag en mixer för att kunna göra mina goda proteinshakes, med Holistics protein. Och idag efter att vi hade varit på gymet så använde jag den för första gången. Och resultatet blev mycket bra! Så himla gott och mixa i färsk frukt, den här gången blev det banan och jordgubbar. Imorgon ska jag nog testa med ananas!


'Kallt'

Idag har det för första gången på en dryg månad varit ganska svalt här i Florida. Ja nästan kallt! Om man nu kan kalla 74°F (ca 24°C) för kallt :) Kanske inte om man jämför med vad ni har för temperatur hemma i sverige!? Men eftersom det har varit drygt 20°F svalare än vanligt så känns det faktiskt väldigt svalt. Dessutom blåser det rätt friskt också. Jag måste ändå säga att jag längtar lite till vintern här och de lite svalare temperaturerna.....det blir mycket mindre ansträngande att träna då. Plus att det vore inte fel att sätta på sig ett par jeans nån gång då och då utan att svettas ihjäl!

Pizzakväll!

Eftersom det är fredag idag, så tänkte vi att vi skulle unna oss lite 'skräpmat' och ett glas vin till middag. Men istället för att köpa en pizza, som för övrigt är ganska dyrt här, så tänkte vi prova på att göra en själva. Så vi åkte till mataffären för att köpa det vi behövde....pizzadeg från bageriet, tomatsås, champinjoner, skinka och pepperoni mm.
Jag har gjort egen pizza ett par gånger tidigare hemma, men då har jag gjort egen deg också och det har inte alls varit särskilt svårt! Men snacka om att det var svårt att få till den 'riktiga' pizzadegen som vi köpte! Hur jag än gjorde så blev det inte bra....jag provade att kavla ut den utan mjöl med bara händerna, jag provade med en kavel, jag hällde på lite mjöl, jag testade att göra den på ett bakplåtspapper och jag testade också att göra den direkt på köksbänken....men den ville absolut inte göra som jag ville! Helt omöjligt att göra den någorlunda rund och jämntjock! Är det jag som är superdålig på att hantera pizzadeg eller gjorde jag helt fel!? Är det någon som vet hur man ska göra?? Det var meningen att det skulle vara kul att göra en egen pizza....inte kännas som ett andra pass på gymet i och med allt knådande och bankande på degen! :)
Ja ja, tillslut fick jag till den så pass att vi kunde lägga på alla 'toppings', och även fast det inte var världens vackraste pizza så smakade den i alla fall bra!
Innan vi satte igång med pizzabakandet idag så var vi på golfbanan och tränade och vi körde ett pass på gymet.
Under golfträningen så var vi tvungna att göra ett litet uppehåll pga en regnskur som drog förbi, då passade vi på att kika lite i golfshopen på Heron Creek. Jag hittade ett par golfskor som var på rea....endast $30. Dom har ingen plös och är ganska luftiga och tunna, perfekta för riktigt varma träningsdagar!
Nej nu ska jag ta och stoppa i mig den där sista pizzabiten.......:) Vi hörs!

Pizzan!


Hempa försökte få till degen han också, men det gick inte bättre.....:)


My new shoes!

Visitkorten

Tack för kommentarerna om bilden. Jag valde att använda den....även fast det ser ut som att jag har en 'sur karamell i munnen' kära syster. :) Men jag tycker inte att det gör nåt eftersom jag är mitt uppe i en sving....jag antar att det är så jag ser ut då!? :) Och Lena, jag ska abslolut skicka ett signerat ex till dig!!
Jag var på 'Office depot' idag med bilden och vi kikade på vilken typ av papper vi skulle trycka korten på, vad det ska vara för text på baksidan, hur många jag ska ha osv....det skulle ta ca 5-7 dagar innan dom är klara. Spännande....hoppas dom blir bra! Ciao

Business Cards

Jag har tänkt att fixa visitkort/idolkort. Det är bra att ha har jag märkt...man träffar en hel del människor när man är ute och reser eller är på golfbanan. Jag har fått ganska många visitkort hittills men jag har tyvärr inte haft några egna att ge, åtminstone inga som har varit på engelska eller med uppdaterad kontaktinfo. Nu när vi har en amerikansk adress och telefonnummer så tycker jag att det är dags.
Jag har funderat lite på hur dom ska se ut....jag har en bild som en fotograf tog på mig under första rundan på LPGA-tour kvalet, jag tänkte använda den som framsida och så vill jag ha kontaktuppgifter och lite kort info om mig på baksidan. Jag visar bilden här nedan så får ni gärna komma med synpunkter......tack.

Jag gillar verkligen den här bilden....är den inte rätt så bra att kanske
skriva sin autograf på och också använda som idolkort? För det har
faktiskt hänt ett flertal gånger att jag har fått signera både det ena och
det andra....tro det eller ej! :)


Tennis

Imorse gick vi ner till tennisbanan för att jobba lite på flåset och få svettas lite i värmen. Och jobba på brännan så klart! Golfbrännan som jag har nu är ju inte den vackraste! Men det blir lätt så när man spenderar så mycket tid på golfbanan. När man har varit ute i solen i flera timmar så är man inte heller så sugen på att sätta på sig en bikini och lägga sig och sola, då vill man bara gömma sig inomhus med AC:n på.
Men jag har faktiskt varit ganska duktig med att slänga på mig flip-flops så mycket som möjligt när jag inte måste ha golfskor, så fötterna är inte så farligt vita. Tyvärr så har jag dock fått ränder efter flip-flopsen istället.....det blir aldrig riktigt bra hur jag än gör! :)



Bara för att klargöra....det är en tennisboll innanför kjolen på min
vänstra sida inte någon konstig böld eller så......:) Och nej jag har inte
BÅDE t-shirt och linne på mig.....bara ett linne! ;)

Brännande varmt!

Ja det är ju väldigt varmt här i Florida, jag tror inte vi har haft en enda dag de senaste 4 veckorna där det har varit under 30 grader varmt! Och om det är varmt ute, hur varmt tror ni att det blir i en bil som står parkerad rakt under den gassande solen!? Jo det kan jag tala om...skållhett! Vi har skinnsäten i bilen och även fast de är ljusa så blir det så pass varmt att man måste sätta på full AC och vänta i minst 10 min innan man kan sätta sig ner utan att bränna rumpan av sig! Så idag så köpte vi ett solskydd till vindrutan för att testa om det möjligtvis kan göra att det blir lite svalare.

Ett 'Ed Hardy' solskydd....lite coolt, eller hur!? :)

Besvikelse och glädje på samma gång

Var ska jag börja någonstans.....? Har haft så mycket på gång den senaste tiden. LPGA-kvalet, som de flesta av er kanske vet så inledde jag med väldigt bra spel, men avslutade med en riktigt dålig sista rond och missade i och med det en topp-30 placering. Och därmed ett avancemang till final kvalet i december.
Besvikelsen och frustrationen var STOR. Det tog ett par dagar innan jag 'var på fötter igen', okej det kanske inte var riktigt så illa men det var tufft och kändes väldigt tomt och uppgivet. Men det mesta av besvikelsen har runnit av mig vid det här laget och jag har börjat blicka framåt och jobbar ännu hårdare för att kunna nå mina mål.
Självklart finns det en hel del positivt som jag tar med mig från kvalet. För det första så var det inte så 'farligt' som jag kanske trodde att det skulle vara. Innan jag visste hur det skulle vara så tvivlade jag lite på mig själv och mitt spel och funderade på om det verkligen var en bra idé att försöka kvala och om jag verkligen var redo.
Helt redo är jag inte så säker på att jag var, det var nämligen i sista sekund jag bestämde mig för att spela kvalet överhuvudtaget. Dels för att jag inte tyckte att spelet hade varit på topp de senaste futures tour tävlingarna, men framförallt pga av att det kostar så mycket pengar! Vilket jag för övrigt inte kan förstå och tycker är löjligt att det ska kosta så mycket.
Men nu vet jag definitivt att mitt spel räcker till! Jag kan slå en golfboll precis lika bra som världens bästa spelare gör! Men det jag behöver jobba på är att bli mer konsekvent!! Och att bli mer uthållig, framförallt mentalt! Det svåraste med golf måste jag nog säga är att spela flera, oftast 4 st, bra rundor i rad. Och det måste man för det mesta göra om man ska vinna, eller åtminstone få en bra placering.
Ibland så vill man (jag!) lite för mycket, sätter lite onödig press på sig själv istället för att 'bara' spela ett slag i taget och försöka vara avslappnad och metodisk.
I alla fall, jag tar med mig en hel del bra erfarenheter ifrån årets kval och jag kommer absolut att kvala igen nästa år. Och då med mer självförtroende och lite mer kött på benen!
Förutom kvalet så kan jag berätta att vi har kommit i ordning vad det gäller lägenheten, så gott som. Vi var iväg och köpte en säng igår så nu tror jag att vi har det vi behöver förutom kanske några småsaker. Och det känns superskönt! Det känns så otroligt bra att kunna spendera vintern här nere i värmen, med massa golf och träning och dessutom en fin lägenhet! Både Jag och Hempa är oerhört tacksamma för att vi har fått den här möjligheten och vi kommer definitivt ta vara på det här och träna mer än någonsin, och samtidigt njuta av tillvaron såklart!
En annan glad nyhet är att vi har sålt husbilen! Känns väldigt skönt att slippa bekymra sig över den något mer, men det var också lite sorgligt att 'säga hej då'. Den har ändå varit vårt hem de senaste 6 månaderna och har varit med oss på en hel del upplevelser och äventyr! Men det var dags att gå vidare.....

Hej då! :(


Vår nya säng....det blir dock till att köpa nya lakan imorgon, de vi har
haft på sängen i husbilen var för små. Slängde på den lila fleece filten
för att det inte skulle se helt obäddat ut på bilden. :)

Kommer inte på någon bra rubrik....

Nej jag vet inte vad jag ska ha för rubrik på det här inlägget, tänkte egentligen inte skriva nåt mer än att bloggen fortfarande lever. Även fast det har varit tyst i drygt 1 vecka.....ibland känner man sig bara oinspirerad och har ingen lust att skriva.....
Men jag lovar att jag ska försöka få ihop ett någorlunda inlägg till imorgon....jag kanske till och med bjuder på några bilder! :) Ha det bra Sverige, saknar dig fina Stockholm......ibland! :)

RSS 2.0