Bye Bye 2009

Jaha, då har vi nått slutet på ännu ett år! Jag önskar alla ett Gott Nytt, Roligt, Lyckligt, Framgångsrikt 2010! I skrivande stund så är det bara ett par timmar kvar på året hemma i Sverige...och 8 timmar kvar för oss. Men vi kommer att utbringa en skål både på det svenska 12 slaget och självklart när klockan slår 12 här också! Så vi kommer att ha en dubbelt så rolig nyårsafton i  år......;) Eller kanske inte....Saknar er därhemma! :( Kramar och framförallt....SKÅL!

2010 WORLD UNDER-17 HOCKEY CHALLENGE

Hoppas att ni har haft en bra jul och att ni får ett gott slut på 2009!
Jag sitter inne i lägenheten just nu och väntar på att temperaturen ska stiga några grader innan det är dags för golfträning. Termometern visar endast 10°C för tillfället!! Och klockan är ändå snart 11.00! Inatt var det inte mer än ett par grader varmt.....brrr.
'2010 WORLD UNDER-17 HOCKEY CHALLENGE' undrar ni kanske var det är för något.....!? Det är inte jag som ska spela hockey eller så om ni nu trodde det?? ;) Nä det är nämligen så att min systerson, Rickard, just nu befinner sig i Canada för representera Sverige i denna turnering. Som ni kanske hör på namnet så är det en turnering för världens bästa ishockey spelare, under 17 år! Sjukt kul att Rickard blev uttagen!! Superstort Grattis till dig!! Jag är mycket imponerad och stolt moster! Jag önskar verkligen att jag hade råd och möjlighet att åka dit för att se några matcher....känns som att jag inte är så långt ifrån ändå i och med att jag är här borta in the US. Kanske jag kan hitta en superduper billig sista minuten biljett till Canada.....då kommer jag på en gång i så fall Rickard! :)
Jag tänker i alla fall följa matcherna via nätet....vissa matcher sänds tydligen live, beroende på i vilken arena matchen spelas.
Om ni också är intresserade av hockey.....gå in på den här addressen www.hockeycanada.ca, och klicka på 'minor hockey' och välj '2010 world under-17 hockey challenge'. Där finns information om matcher och resultat. Igår så spelade Sverige sin första match, en uppvisningsmatch mot Canada (Pacific), om jag har förstått det hela rätt. Rickard stod för ett mål i andra perioden, och Sverige vann tillslut med 4-3 på straffar.
Igår publicerades också en artikel med turneringens 50 'players to watch', 5 spelare från varje lag har utsetts till de mest intressanta spelarna att följa. Och Rickard är en utav dom! Med följande utlåtande/kommentar:
RICHARD RAKELL
smart and effective … two-way forward … bangs and crashes to the net … above average shot … able to play multiple roles, in multiple situations … defensively responsible … does not lose many puck battles … good, hard shot
 Nu dröjer det nog inte länge innan du blir 'draftad' till NHL! Jag håller tummarna för att det blir Tampa Bay (Bara en dryg tim från oss)....då lovar jag att komma och kolla på alla hemmamatcher....när jag har möjlighet! Om jag får sitta på VIP-läktaren vill säga! ;) Go Rickard och Heja Sverige!!






Julafton 2009

Eftersom julen i år är lite annorlunda för oss, ingen svensk julmat, ingen snö och ingen familj på plats att fira med......så bestämde jag mig så här på julafton för att vi skulle ut och åka en sväng, för att försöka få åtminstone lite julkänsla. Vad kan då vara bättre än att köra runt och kika lite på folks julpyntade hus och trädgårdar!? :) För det finns en hel del såna här omkring.....och många håller INTE igen på pyntet.....det vill jag lova!
Nedan följer några exempel på hur det kan se ut.....ni får ursäkta kvalitén på bilderna.















Här är också en bild på våra 2! paket under granen....:) Och jag vet
absolut inte vad det kan vara i dom! ;)


Tomteträning på julafton! :)
 

GOD JUL!

GOD JUL!

We wish you a Merry Christmas, we wish you a Merry Christmas, we wish you a Merry Christmas and a Happy New Year! God Jul!

Kingsway Country Club

Idag började jag dagen med ett gympass, innan vi gav oss iväg för att spela 18 hål på Kingsway Country Club. Jag, Hempa och två utav våra nya 'kompisar' :), Keith och Johnny, (FYI Keith var en del av vårt lag på scrambletävlingen i lördags), körde en liten tävling. Vi delade upp oss i par och roterade lag vart sjätte hål och vi spelade match och någon typ av skins. Jag var bäst.....såklart! :) Vann alla matcher och spelade av killarna $10 var! Haha....alltid lika kul och sopa banan med grabbarna!
Banan vi spelade var väldigt fin och i bra kondition.....snabba, fina greener! Och på de flesta hålen, vid sidan av fairway, var det s.k waste areas.....stora sand områden, dock inte bunkrar.....med gräsväxter i. Väldigt snyggt! Man fick lite känsla av att befinna sig i Arizona, med mycket sand och kaktusar. (Även fast jag aldrig har varit där så tror jag att det är ungefär så det kan se ut där!)
Innan middagen ikväll så gick vi ner till tennisbanan och slog ett par bollar.....Zeke var självklart med....som bollkalle! :)




The 'struggle' of the bobcat

Ja, som ni kanske förstår så gick tävlingen lite trögt för oss. Det var ganska tuffa förhållanden, för det första var det typ 12 grader varmt! Och så blåste det nästan storm.....o inte nog med det så var greenerna riktigt snabba och flaggplaceringarna var inte och leka med! Även fast vi hade fyra chanser på varje hål så var det inte många puttar som gick i! Ja ja, sån är golfen....förutom att jag var ensam tjej och att jag fick spela från backtee, samma tee som killarna :)......så var det i alla fall trevligt!
Det har varit riktigt kallt ute idag också! Ungefär 12-13 grader.....känns extra kallt bara för att vi är i Florida! Det fick bli mössa och vindställ på golfbanan idag. :)
Jag kan inte riktigt fatta att det bara är 3 dagar kvar till Julafton!! Åhh vad jag kommer att sakna er kära familj och vänner! Det blir extra påtagligt så här runt jul när man är van vid att umgås med familjen......:( Ni får tänka lite på oss på Julafton......för vi kommer garanterat att tänka på Er! Stora Kramar

Mobilbild på mig i Hempa's mössa! :)

 

Vinprovning

Vi har otroligt nog, och till vår stora glädje, hittat en bra restaurang med supergod mat här i North Port. Och dessutom så ligger den bara 5 minuter med bil från vår lägenhet! Jag kan knappt beskriva hur glad jag är över detta! Det är så svårt att hitta ställen med bra mat häromkring.....eller egentligen så tycker jag att det är det brist på bra restauranger över hela USA, förutom i storstäderna. Matställen överhuvudtaget finns det gott om här.....Mc Donald's, Burger King, Wendy's, Pizza Hut, Chili's, Subway.....the list goes on.....massa snabbmat helt enkelt!
'Tapas One' heter restaurangen, och dom serverar huvudsakligen, vilket framgår av namnet, tapas! Mmm så gott! Igår kväll mellan 18-20 anordnade dom en vinprovar kväll. Vi fick testa på ett antal olika viner samtidigt som vi fick lite undervisning. Ost och annat tilltugg serverades också! Mycket gott! Efteråt stannade vi kvar och åt lite middag i form av tapas bestående av bla, sparris med prosciutto, baconlindade färskostfyllda dadlar och ytterligare lite mer ost! Nästan lite för gott! Men ibland får man unna sig lite extra.....nästa gång det blir dags för ett restaurangbesök så vet vi var vi ska gå i alla fall! :)



Futures Tour 2010

Här är Futures Tour schemat för 2010! http://www.duramedfuturestour.com/2010DFTSchedule.pdf Längtar!! :)

En vanlig dag i North Port, Florida

Måste bara börja med att berätta att jag har fått skäll av lillsyrran....igen, för att jag inte uppdaterar bloggen tillräckligt ofta! :) Men åhh...jag har så svårt att skriva nåt när jag inte tycker att det har hänt nåt särskilt ju! Men jag får väl försöka ändå...
Tänkte bara lite snabbt gå igenom hur en vanlig dag kan se ut för oss; Klockan brukar ringa vid 8-tiden, men ofta så brukar jag vakna lite tidigare. Jag och Zeke tar vår dagliga morgonpromenad.....den är alltid skönast....det är lugnt och stilla ute och luften är oftast sval och skön. När vi är tillbaka så brukar Hempa ha hunnit vakna till lite och vi beger oss ut på en powerwalk/joggingrunda. Sen är det dags för frukost och iväg till golfbanan. Väl där och efter att ha parkerat så får vi alltid en golfbil framkörd :) (Det är inte bara vi som får det, utan det ingår i servicen på golfbanan) Nu undrar ni kanske vad vi ska med en golfbil till om vi bara ska träna.....men det är faktiskt ett väldigt stort område, och genom att ta sig till de olika 'träningsstationerna' med bil så sparar man en hel del tid. Vissa dagar så kör vi två golfpass, lite beroende på vad för träning som står på schemat, om vi ska spela på banan eller ej, och också beroende på väder och vind. När vi framåt eftermiddagen är klara med golfträningen brukar vi åka hem och ta en liten paus/vila innan vi går ner på gymet. Under dagen hinner vi självklart med att äta lite lunch, ytterligare promenad med Zeke, handla mat bla innan det är dags för middag och en stund framför datorn eller tv:n och slutligen sängen.....för att vakna upp nästa morgon och göra ungefär samma sak om igen. :)
Jo just det....igår så spelade vi en runda på Bobcat trail, ni vet den banan som vi ska spela tävling på nästa lördag. Vi spelade med våra lagkamrater, Matt och Keith, och ett par kompisar till dom. Väldigt trevligt! Jag är helt säker på att vi kommer ha super kul ute på banan på lördag! Och förhoppningsvis kommer vi att spela super också....det vore inte helt fel att vinna och få ett ganska stort tillskott i kassan!
Nu ska jag ta och avsluta detta ganska långa inlägg med ett par bilder och genom att säga det här.....Jag är nu otroligt trött på att höra om Tiger Woods på tv! Alla dessa människor och 'experter' som ska kommentera och spekulera i saker och ting som dom inte har någon aning om! Snälla sluta! Och snälla amerikanska tv-kanaler.....bryt inte andra tv sändningar för att göra timslånga extra inlägg så fort Tiger har yttrat sig på sin hemsida!! Jag förstår att det är intressanta nyheter för många, men det börjar bli lite för MYCKET nu! Sen så blir jag rätt trött på svenska medier också....tex Aftonbladet. Efter att Tiger i fredags annonserade att han tar en paus från golfen, så kunde man läsa på Aftonbladet.se: 'OFFICIELLT BESKED: TIGER SLUTAR MED GOLFEN'. Men självklart så när man fortsatte läsa artikeln så var det ju inte alls så dramatiskt som dom ville få det att framstå, han ska helt enkelt ta en paus, inget annat! Jag undrar om man kan stämma en tidning för falsk marknadsföring!?? Får man verkligen skriva vad som helst på en löpsedel bara för att sälja så mycket tidningar som möjligt!? Jag menar, du får ju inte sälja och göra reklam för en produkt och påstå att den är något som den egentligen inte är! Jag bara undrar?? Jag funderar på att stämma ett antal tidningar i så fall! ;) Ciao, take care!

Jag, under dagens träning


Utsikt från puttingreenen i skymningen

Visum

Jag har inget kul att skriva om idag.....jag vill ha nåt kul att skriva om! :) Men det har inte hänt så mycket de senaste dagarna. Eller förresten, en bra/kul sak som har hänt idag är att våran 'immigration lawyer' har lämnat vår visumansökan till USCIS, som det heter, så nu är det bara att vänta och hoppas på att vi blir godkända. Vilket vi borde bli, efter allt arbete och pengar vi har lagt ner. P1 visumet som vi har ansökt om ger oss rätt att stanna i USA i så länge som 5 år åt gången, om vi vill.
Förutom träning idag så har jag hunnit med ett besök hos veterinären med Zeke, det var dags för uppdatering av hans vaccinationer. Han var så duktig så.....:).

Battle of the Bobcat

Bobcat trail, är namnet på golfbanan som ligger rakt över gatan från vår lägenhet. Hempa och jag var där och spelade 9 hål idag. Det var första gången vi spelade banan, eller i alla fall hälften av den, och jag måste säga att jag tycker att den var riktigt fin! I vanliga fall håller vi till på Heron Creek Golfclub där vi är 'träningsmedlemmar'.
Anledningen till att vi spelade på Bobcat idag, är att den 19:e december anordnas det en scramble tävling där. En ganska stor sådan med hyfsat stor prispott. Och vi har blivit tillfrågade om att vara med och spela.
Ni kanske kommer ihåg att vi spelade en annan tävling för några veckor sedan på en bana som heter Deep Creek, ligger ca. en halvtimme härifrån. För ett par dagar sen fick vi ett samtal från en kille som jobbar som pro på en annan bana som heter St Andrews, han hade fått tips från pro:n på Deep Creek, (en kille som heter Todd som vi blev lite kompisar med), om att Hempa och jag var duktiga golfare och att vi väldigt gärna ville spela lite tävlingar. Så som sagt, han ringde upp oss och frågade om vi ville vara en del av hans lag i tävlingen på Bobcat trail den 19:e, 'The battle of the bobcat'! :) Självklart tackade vi ja! Scramble tävlingar är alltid roliga! Dessutom så är det $10.000 i potten till vinnarlaget! Det skulle ju inte vara fel att utöka julklappskassan med några extra kronor! :) Nu kan vi ju absolut inte ta ut vinsten i förskott.....vi kommer att få konkurrens i världsklass! För er som är lite golfkunniga som kommer några PGA-tour spelare att vara med och spela.....bla, Fred Funk, George McNeil och Paul Azinger. Så naturligtvis gäller det att hela laget spelar på topp för att vi ska ha en chans att vinna....vilket jag absolut tror att vi kan ha! Men det är minst birdie på varje hål som gäller.....förra årets vinnarscore var -18! :)
Så nu gäller det att träna ännu lite hårdare kommande 2 veckor! Ciao

Till Carro från Zeke

Här kommer ett litet inlägg bara för din skull Carro, om du fick bestämma så skulle matte's blogg bara handla om mig, eller hur? Bara så du vet så är jag fortfarande precis lika söt som jag alltid har varit.....bildbevis på detta kommer här nedan. Om du nu saknar mig så mycket......varför kommer du inte och hälsar på då!? :) /ZEKE

Här ligger jag på balkongen och har det skönt!


Här är matte's puttmatta som hon fick när hon köpte sitt nya puttredskap.
Jag brukar hjälpa till att plocka upp bollarna ur hålet när hon puttränar!


Här är....ja jag vet inte vad, några konstiga horn!
Matte tyckte att jag vad söt i dom så här till jul! :)


Tiger, tiger, tiger.....

Ja, Tiger Woods är det enda dom pratar om på tv här för tillfället! Om ni inte har hört det hemma i Sverige, vilket jag är väldigt säker på att ni har gjort, (det har väl varit första nyhet på aftonbladet ett par gånger mm) så har Tiger varit med om en bilkrasch, plus att han nu har erkänt att han har varit otrogen mot sin fru Elin! Helt sjukt hur stor grej det har blivit här! Det tjatas om det om och om igen på tv, alla ska spekulera i och diskutera det hela. Och då ska ju inte jag vara sämre utan jag ska också ta och säga vad jag tycker om saken.
Jag är självklart besviken, och tycker att det är supertrist hela grejen. Jag tycker att det är ruttet och fegt att vara otrogen mot någon. Vad gäller Tiger så trodde och hoppades jag att han var bättre än så.....det är absolut inte så att jag tycker eller tror att han är någon supermänniska eller så, eller att han skulle vara annorlunda än vanliga människor. Det är bara tråkigt när människor som man ändå har haft som förebild (huvudsakligen vad det gäller golfen) gör dumma grejer. Jag blir lite irriterad på att Tiger har haft som image att vara 'perfekt' både vad det gäller hans golf och träning, förhållandet till media mm, alltid uppträtt korrekt och propert och dessutom varit noga att påpeka att familjen kommer i första hand, publicerat foton på den 'lyckliga' familjen osv......och nu känns allting bara falskt.....som en påklistrad falsk image bara. Usch jag gillar inte falska människor! Nu har det dessutom kommit uppgifter om att han skulle ha haft en affär med en tredje kvinna! Och ett förhållande ska ha pågått i över 2 år. Kära nån säger jag bara.....tycker väldigt synd om Elin, det kan inte vara lätt för henne när det enda dom visar på tv är Tiger's påstådda älskarinnor och man får höra röstmeddelande och sms han har skickat till dom. Vilken soppa! Hoppas hon lämnar honom och flyttar hem till Sverige med barnen! Fast å andra sidan så ska ju inte barnen behöva bli lidande pga av detta! Nog om Tiger......
Jag har faktiskt varit och köpt en liten julgran.....även fast jag sa att jag nog skulle vänta med sånt! :) Jag blev lite smittad av julkänslor när jag såg så många andra som har pyntat sina hus/trädgårdar för fullt! Lägger upp en bild på mästerverket nedan. Jag hittade också en video där någon verkligen har lagt ner pengar på att utsmycka sitt hus....och också programmerat in alla lampor att blinka i takt till musik.....ganska coolt faktiskt.



Liten och söt! $25 på walmart inkl. lampor.....som hittat!?
P.s Kulorna är rosa :) men det syns tyvärr inte på bilden. D.s

Countrymusik

Jag har aldrig egentligen lyssnat på country, även fast jag är allätare när det gäller musik. Men här i USA är det nästan omöjligt att undvika countrymusiken (om man nu skulle vilja det!), och efter att ha lyssnat på det mer och mer så börjar jag faktiskt gilla det riktigt ordentligt. :)
Här är några exempel på artister och låtar......lyssna på texterna :) Gud och öl är några ord som nämns ofta......







Så vad tycker ni.......!? :)

RSS 2.0