Futures Tour i Mexico

Nu har mitt internet funkat ganska bra i flera dagar faktiskt. Helt otroligt! Dock har jag haft lite för lite blogg lust, så det har inte blivit några inlägg.....och idag blir det ett väldigt kort sådant.
Ni som har kikat på Futures Tour schemat för i år kanske har lagt märke till att vi inte bara ska spela i USA, utan att det har tillkommit en ny tävling som spelas i Puerto Vallart, Mexico. Ska bli väldigt kul tycker jag.....har aldrig tidigare varit i Mexico. Har väl aldrig egentligen velat åka dit heller.....tycker att det verkar vara lite läskigt där faktiskt. Man har ju hört en massa historier om knarkligorna, korrupta poliser och en hel del annat obehagligt. Men det är väl som på så många andra ställen i världen, befinner du dig bara på 'rätt' ställen så brukar det oftast inte vara någon fara. Och jag litar på att touren har full koll på säkerheten mm. Vi kommer att ha transport till och från flygplatsen och vi bor på en golfresort. Här kommer en länk till anläggningens hemsida, http://www.paradisevillage.com/, ser ganska fint ut, tycker jag!!

HOPE FOR HAITI NOW

Jag vet inte om ni såg hjälpgalan för jordbävningsdrabbade Haiti igår?...jag gjorde det, tror att den sändes på minst 20 olika kanaler här borta. Usch, det är hemskt när något sånt händer....minst 110.000 människor har omkommit! Nästan lika stor katastrof som Tsunamin. Även fast tsunamin drabbade Sverige hårdare.....hemskt är det i alla fall.
På galan igår pratade dom bla om en liten pojke som hade hittats levande i rasmassorna 8 dygn!! efter det att jordbävningen slog till! Väldigt uttorkad och säkert i chocktillstånd, men vid liv! Helt otroligt.
Det var en hel del bra artister som sjöng under kvällen....mitt favorit framträdande var Justin Timberlake och Matt Morris cover på Halleluja....jag tycker att musik är som bäst, för det mesta, när man bara har ett eller ett par instrument och någon som verkligen kan sjunga. Det blir så äkta och stämningsfullt....och i det här fallet, också väldigt känslosamt. Jag får i alla fall lite gåshud och en tår i ögat när jag lyssnar på det här (använd hörlurar för att få mycket bättre ljud!).



Jag ser det regnar, jag ser det regnar....

Mitt internet krånglar fortfarande, därav brist på uppdateringar....:( Sitter just nu hemma i lägenheten och lyssnar på vinden som viner och regnet som öser ner! Så länge det är sånt här oväder så blir det ingen golfträning....men vi får hoppas på att det drar över fort och att det klarnar upp framåt eftermiddagen. Jag får passa på att göra lite pappersarbete och se över lite fakturor så länge....alltid lika kul! ;) Tänkte också bjuda på ytterligare ett recept....hoppas att åtminstone några av er tycker det är lite intressant!? :) Här kommer också en omvandlingstabell....om ni, precis som jag tycker det är lite halvjobbigt att försöka gissa sig till hur mycket 2 ounces/oz och 3/4 cup är tex!

1 ounce/oz = 28g
1 flytande ounce/oz = 30ml eller 2 matskedar
1 pound/lb = 450g eller 16 oz
1 cup = 240 ml (ca 2.5 dl)
1 inch = 2.54 cm
400°F = ca. 204°C

Hoppas det hjälper för er som vill göra recepten!


Mexican Pizza (1 portion)

Ingredients

  • 1 tortilla(s), whole-wheat, low carb, 6 1/2-inch
  • 3 ounce(s) chicken, breast, oven roasted, skinless
  • 1/4 cup(s) salsa, mild
  • 1/2 cup(s) pepper(s), red, bell, chopped
  • 2 tablespoon pepper(s), green chili, diced
  • 1 cup(s) spinach
  • 2 tablespoon cheese, mozzarella, shredded, low sodium
  • 1/4 cup(s) avocado, sliced

Preparation

Preheat oven to 425 degrees. Spray pan with non-stick spray. Heat over medium heat. Add bell pepper, green chiles and spinach to pan. Cook until spinach is wilted.

Spread salsa on tortilla and top with chicken and spinach mixture. Sprinkle with cheese and bake until cheese melts. Top with avocado slices.


Ni som gillar lite spicy mat och funderar på att göra den här pizzan.....ett litet tips bara, var väldigt försiktiga när ni hackar chilin! Eller använd plasthandskar. Jag valde att spara några av fröna i chilin (vad jag har förstått så är det i huvudsak fröna som är starka) och hackade ner dom också. Fick tydligen en del på fingrarna.....lyckades peta mig i ansiktet också....och det sved och brände som f--n! :) Tog flera timmar innan det gick över! Det konstiga är att chilin kändes mycket starkare på fingrarna, och i ansiktet! än vad den gjorde när man åt den!

Vattenfall från stuprännan.....


Mat och Träning!

Jag måste bara fråga, finns det något mer irriterande än när internet inte funkar och man verkligen vill/behöver använda det!?? Min uppkoppling har varit jättekonstig det senaste dagarna.....även fast det står att datorn är ansluten, signalstyrkan är bra och hastigheten är mellan 18-54 Mbit/s, så funkar det ändå inte! Står bara att 'websidan kan inte visas'! Sjukt irriterande!
Men eftersom det för tillfället fungerar bra, så ska jag snabbt komma till dagens ämne: Mat och Träning.
Jag, och Hempa, har de senaste 10 dagarna börjat köra extra hård styrke och konditionsträning! Och dessutom så har vi skärpt till oss också vad det gäller maten. Vi följer ett strikt mat schema, Frukost-Lunch-Mellanmål-Middag.
Inte bara det att vi får i oss fyra mål om dagen och försöker äta mer regelbundet, maten vi äter är också kalorisnål och självklart nyttig! Jag erkänner.....jag har dragit ner på kaloriintaget för att jag vill bli av med några kilon, särskilt runt magen! Men samtidigt så vill jag absolut inte tappa något i muskelmassa eller styrka, utan tvärtom. Så för att inte bryta ner musklerna så tar vi tillskott i form av protein och vitaminer från Holistics!
Ett utav träningspassen vi kör är ett 20 min styrke/konditions pass varje morgon. 20 min låter ju inte mycket.....men oj vad effektivt det är! Och så mycket jobbigare än vad jag någonsin hade trott! Kort och intensiv träning är en perfekt start på dagen! Passet är uppbyggt i 3 st 'circuits' och varje sådan innehåller 3 min Styrka, 2 min Kondition och 1 min Magträning. Som sagt, det låter kanske lite mesigt.....but you have no idea! Passet innehåller också en kort uppvärmning och en 'cool down'. Förutom det så kör jag ett lite längre styrkepass 3 ggr i veckan. Känner mig superbra och duktig! Ni kommer inte känna igen mig om ett par månader!! :)
Tänkte avsluta med att lägga upp några utav recepten som vi har provat hittills....och så vill jag bara påpeka....när ni handlar mat, frukt och grönt. Försök så mycket som möjligt att välja ekologiska/organiska produkter! Naturligt är bäst! Välj produkter med så få ingredienser som möjligt....inga konstiga, kemiska tillsatser och konserveringsmedel mm. Om alla försöker välja ekologisk mat så mycket som möjligt så ökar ju efterfrågan och på så sätt så kan vi få ner priserna....för många gånger så är det ekologiska såå mycket dyrare....tyvärr!
Jag lagar all vår mat från scratch nu.....vår kyl har aldrig varit så full :) Hälften är enbart frukt och grönt!
Det tar mycket tid att laga mat, som tur är så har jag ganska mycket tid över nu under 'off-season', så för mig funkar det bra. Men för er som inte kan laga 3 mål mat om dagen så är ett tips, som ni säkert har hört 100 ggr förut, att laga flera portioner vid samma tillfälle. Och så frysa in och spara till en annan dag. Ta ett par dagar i veckan där ni lagar mat för flera dagar framåt....på så sätt så kan man undvika att hamna i situationer där man måste välja snabb/hämtmat.....även fast man självklart får unna sig sånt ibland också!
En sista sak innan jag faktiskt ska lägga upp de där recepten.....blir man sugen på nåt sött ibland, vilket jag blir! Ett tips, Mörk choklad, över 70% kakao + några jordgubbar......supergott!


Vår frukost idag! Smarrigt!

Cottage Cheese Pancakes (4 portioner)

Ingredients

  • 1 cup(s) flour, whole-wheat
  • 1/2 teaspoon baking soda
  • 1 cup(s) cottage cheese, low-fat, low sodium
  • 2/3 cup(s) milk, lowfat (1%)
  • 2 large egg(s)
  • 1 tablespoon honey

Preparation

In a large bowl, stir together flour and baking soda. In a medium bowl, whisk together the cottage cheese, milk, eggs, and honey. Stir wet ingredients into dry ones.

Coat a large nonstick skillet with cooking spray and heat over medium. Working in batches, drop pancake mixture by 1/4 cupfuls into pan. Cook until bottoms are set and tops have small bubbles, about 1 minute. Turn pancakes and cook until just firm in the center, 1 to 3 minutes more. Repeat.

Servera med 1 cup bär, förslagsvis hallon och blåbär som man kan mosa och ha som sylt på pannkakorna.


Till lunch kanske.....

Salmon Salad With Blueberries (1 portion)

Ingredients

  • 3 ounce(s) fish, salmon fillet, wild-caught
  • 2 cup(s) lettuce, mixed greens, packaged
  • 1 cup(s) tomato(es), chopped
  • 1/4 cup(s) blueberries, fresh or defrosted frozen
  • 1/2 ounce(s) cheese, feta, crumbled, reduced-fat
  • 1 tablespoon nuts, walnuts, chopped, raw
  • 1/4 cup(s) beans, cannellini, no-salt-added, rinsed and drained
  • 1/8 cup(s) onion(s), red, cut into 1/8 inch-thick slices separated into rings
  • 2 tablespoon vinaigrette, raspberry walnut

Preparation

Heat pan over medium heat. Add salmon fillet, skin side down. Cook approximately 5-7 minutes, until fish is a light pink color.
Add salmon to salad greens.
Mix remaining ingredients.
Eat immediately.


Mellanmål:

Apple With Almond Butter

Ingredients

  • 1 large apple(s)
  • 2 1/2 tablespoon almond butter, unsalted

Preparation

Rinse apple and dry. Slice apple and spread almond butter on top. Serve.

Jag brukar ta lite mindre almond butter än så.....eller ibland bara äpplet. Men det är faktiskt mer mättande med 'smöret' :)


Slutligen ett middags tips:

Herbed Lamb Chops With Greek Couscous Salad (4 portioner)

Ingredients

  • 1 tablespoon garlic, minced
  • 1 tablespoon parsley, finely chopped
  • 1/4 teaspoon salt
  • 2 1/2 pounds lamb, loin chops, trimmed of fat
  • 2 teaspoon oil, olive, extra virgin
  • 1/2 cup(s) couscous, whole-wheat
  • 2 medium tomato(es), chopped
  • 1 medium cucumber(s), peeled and chopped
  • 1/2 cup(s) cheese, feta, crumbled
  • 3 tablespoon lemon juice
  • 2 tablespoon dill weed, fresh, finely chopped

Preparation

Put 1 cup of water on to boil in a medium saucepan.

Combine garlic, parsley and salt in a small bowl. Press the garlic mixture into both sides of lamb chops. Heat oil in a large nonstick skillet over medium-high heat. Add the lamb chops and cook to desired doneness, 5 to 6 minutes per side for medium. Keep warm.

Meanwhile, stir couscous into the boiling water. Return to a boil, reduce heat to a low simmer, cover and cook for 2 minutes. Remove from the heat and let stand, covered, for 5 minutes; fluff with a fork. Transfer to a medium bowl. Add tomatoes, cucumber, feta, lemon juice and dill. Stir to combine. Serve the couscous with the lamb chops.

Jag slängde i några kalamata oliver också......

Servera med:

Grilled Asparagus With Lemon (1 portion)

Ingredients

  • 10 stalk(s) asparagus
  • 1/4 teaspoon lemon juice

Preparation

Grill asparagus and sprinkle with lemon juice before serving.
 


Det var allt för idag! Förmodligen långt inläggs rekord! :) 

Dagens träning

Idag var det faktiskt ganska varmt och skönt under träningen, så pass att jag till och med kunde ha kjol och t-shirt på mig! Nästan....leggings och en långärmad tröja under t-shirten krävdes dock. :)


Värmen på väg tillbaka

Åh gud va skönt, i slutet på veckan och hela nästa vecka ska det bli varmare. Temperaturen kryper upp mot det normala igen, strax över 20 grader! Jag längtar så.....kan inte beskriva hur trött jag är på den här kylan....dessa iskalla vindar! Nästa vecka blir det förhoppningsvis mycket spel på banan, förutom träning såklart!
Under den här kalla perioden har man fått drömma sig tillbaka till förra året och många utav de varma dagarna vi hade då!

Den här härliga dagen i Key Largo tex.....:)



Kolla in det här:


10-Day Forecast

 

High /
Low (°C)
Precip. %
Tonight
Jan 12
Clear 0 %
Wed
Jan 13
Mostly Sunny 17°/6° 0 %
Thu
Jan 14
Partly Cloudy 21°/11° 10 %
Fri
Jan 15
Partly Cloudy 24°/14° 20 %
Sat
Jan 16
Scattered T-Storms 24°/15° 40 %
Sun
Jan 17
T-Showers 23°/13° 40 %
Mon
Jan 18
Partly Cloudy 22°/11° 10 %
Tue
Jan 19
Partly Cloudy 22°/11° 10 %
Wed
Jan 20
Few Showers 22°/13° 30 %
Thu
Jan 21
Showers 24°/13° 40 %

Då blev jag glad.....

Måste bara berätta om en lite kul grej som hände idag när jag var i mataffären. När jag står och tittar på någonting i husdjurs gången så kommer det fram en kille/man till mig och säger, och jag citerar: 'Excuse me ma'am, I just have to tell you, you are so beautiful.....absolutely breathtaking'. Jag blev lite förvånad.....men glad såklart, sånt är alltid kul att höra! :) Men det måste ha varit nåt fel på belysningen eller nåt i butiken.....;).
Jag önskar att jag var lite modigare och också vågade gå fram och ge en helt okänd människa en komplimang....ett väldigt enkelt sätt egentligen att göra en annan människa glad! Vi hörs, underbara bloggläsare! :)

Frost

Usch, imorse vid 8.30 när jag och Zeke gick ut på en promenad var det frost i gräset och på bilen! Väldigt kallt! Snitt temperaturen ligger ca 15° F under det normala just nu. Verkar som om vi har smittat Florida med lite av den svenska vintern. ;)
Det är många som drabbas av det kalla vädret här, tex så är apelsinodlarna väldigt oroliga för att deras skörder ska ta skada av kylan. Och imorse så var det stora förseningar på flygplatser runt om i Florida pga att dom tydligen inte har utrustning för att ta hand om frost och isbeläggningar på både flygplan och start/landingsbanor. Tyvärr så ser det inte ut enligt väderprognosen som om det ska bli särskilt mycket varmare på ett bra tag, åtminstone inte de närmaste 10 dagarna. Brrrr, säger jag bara. Jag har inte ens någon vinterjacka här borta, och inte tänker jag köpa någon heller.....vi är ju i Florida för guds skull! Kom igen nu.....

Bildbeviset!






Palmer och 'snö' det går inte ihop! Kolla bara på gräsmattan.......:)

U17-VM Brons och lite annat.....

Semifinalen mot USA blev en mycket spännande tillställning! Sverige låg vid ett tillfälle i matchen under med 0-4, men efter suveränt spel lyckades de ta sig upp och förbi amerikanerna. Med 1 minut kvar av tredje perioden så ledde Sverige med 5-4! Men med 40 sekunder!! kvar lyckades USA kvittera till 5-5, (som så många gånger förr i hockey när Sverige spelar mot USA eller Canada, så på något underligt sätt känns det som att dom nästan alltid lyckas ta sig ur svåra situationer i sista sekund!) och matchen gick till övertid. Där USA drog det längsta strået och avgjorde matchen efter ca 4 min.
Så det blev en match om bronset för Sveriges del, mot Ryssland. Den matchen vann Sverige med 5-2! Så en medalj blev det i alla fall! Grattis och bra jobbat, Rickard....och resten av U-17 laget!
Jag kanske ska starta en hockey blogg också, så mycket hockey som det har blivit på sista tiden! ;)
Men nu till något helt annat....det är fortfarande KALLT här borta.....så jag var tvungen att köpa mig ett par vantar och ett pannband! Hittade det för $1.50 styck på Wal-mart! Perfekt.....fick till och med 2 par vantar för det priset!
Jag bestämde mig också igår för att köpa en vattenrenare, eller snarare en kanna med ett filter i som renar vattnet. Jag är inte jätte förjust i att dricka deras kranvatten här, så det har blivit att vi har köpt vatten på pet flaska. Men nu så kände jag att det fick vara nog med alla plastflaskor.....både för miljöns och vår ekonomi's skull. Tror att vi tjänar en hel del i längden på att kunna dricka kranvattnet. Och vad gör man inte för miljöns skull.....så många plastflaskor som vi gjorde av med varje vecka.....tänk då vad många det görs av med i hela världen på en vecka! Vilket slöseri! Så nu har duktiga och hyfsat miljövänliga Madde talat! ;) Vi hörs!

Sveriges U-17 medaljörer 2010, Rickard längst ner till vänster bredvid
tränaren.....ser det ut som i alla fall :)


Fin fina bronsmedaljer!


Rickard 'in action' i matchen mot Ontario


Jag och Zeke efter vår promenad igår kväll, båda med rödsprängda
ögon på grund av den extrema kylan! ;)


En sån här har jag införskaffat!



Hockekväll

Japp, ikväll är det mycket spännande hockey på G. Sverige spelar semifinaler i både JVM (20-åringar) och U-17 VM. Och i båda matcherna är det USA som står för motståndet. Först av stapeln, klockan 19.00 amerikansk ET tid, och klockan 1.00 svensk tid, är U-17 matchen där min systerson, Rickard Rakell, (Eller Richard som dom kallar honom här :)), med tröja nummer 17 med och spelar. Vi håller tummarna för att ni kan stoppa amerikanerna som hittills i turneringen är obesegrade. Matchen kan följas live via http://fasthockey.com
Lite senare under kvällen/natten spelas också som sagt JVM semin för det lite äldre killarna. Vi håller tummarna för er också!
Nu ska jag ladda upp inför kvällens matcher, och förhoppningsvis få upp värmen efter ännu en väldigt kall dag i 'The Sunshine State', Florida, genom att äta lite het thai mat! Go Sweden!

P.s Ni får ursäkta att jag gnäller över att det är kallt här borta, jag vet att ni har det väldigt kallt hemma, och jag har precis fått veta att i Canada, där hockeyn spelas, är det -35 grader C!! Men det är ändå mer normalt....här 'ska' det ju vara varmt! :) D.s

Snö här också kanske.....?

Jag börjar nästan tro att det finns en chans att vi kan få lite snö här i Florida också! Troligtvis inte! :) Men om man kollar in den kommande väderprognosen, så ser det ju inte omöjligt ut! Usch, om det ska vara så kallt här kan man ju nästan lika gärna vara hemma i vita, fina Sverige.....bara nästan! :) Kolla in natt temperaturerna! Brrr.
http://www.weather.com/weather/tenday/34288?dp=ltempdp

RSS 2.0