Christmas Day

Ja det är ju idag som de flesta amerikanare firar jul....och vi, ja vi gör inte så mycket alls idag. ALLTING, typ, är stängt. Så det blir väl till och fortsätta jobba lite på huset, packa upp och ställa i ordning.
För oss blev det, precis som förra året, en ganska ensam och trist jul....det är svårt och få till den där riktiga julstämningen utan familj och vänner, svensk julmat, julpynt och snö. Men i år så var vi åtminstone inte helt ensamma på julaftonen, utan större delen av kvällen spenderades faktiskt hos våra nya grannar mitt över gatan! Mycket trevligt och väldigt god mat! Känns kul att bli välkomnad till 'neighborhoodet' :) på det sättet! Måste passa på att ge credd till amerikanarna appropå gästvänlighet....dom är helt enkelt BÄST! Det är helt otroligt hur dom är så generösa, och orädda för att ta kontakt med nya människor, och att dom öppnar upp och välkomnar dig in sitt hem på det viset. Jag menar, ärligt talat, hur ofta har ni varit med om att en mäniska som ni precis har träffat bjuder in dig till sitt hem, senare samma kväll, och dessutom på Julafton!? OCH också lyckas med att få dig att känna dig välkommen, som en i mängden och som om ni har känt varandra ett bra tag.....! Jag är i alla fall imponerad! Och det är inte första gången det händer....(förutom att det var julafton den här gången...:)).
Eller vad säger ni!? Är det bara jag som inte är van vid det här, är vi svenskar lika gästvänliga!? Och det är jag som har missat nåt.....? ELLER, skulle vi kunna lära oss, vad det gäller den här biten, av amerikanarna? Det tycker i alla fall jag, utan tvekan! 'The more the merrier'.....för det mesta i alla fall!
Tänkte avsluta det här inlägget med ytterligare ett par bilder på/inifrån huset....:) Enjoy!


Nej, detta är inte huset....:) Börjar med att visa den fina julklappen/housewarming gift, vi fick av Dave & LouAnne. En kaffe/espresso maskin!


Kök och 'dining area'


Uteplatsen/Lanai + Pool!


Vardagsrum


Ytterdörren...med de fina julkransarna


'Merry Christmas'.....den här hittade vi på vinden

GOD JUL!

God Jul från oss till er därhemma! Hoppas att ni får en trevlig dag fylld med mycket klappar och god mat!
Vår Julafton börjar med en runda golf!


Så här ser vår lilla julgran ut i nya huset.....några klappar blev det i alla fall!

Ursäkta....

....den dåliga uppdateringen de senaste dagarna. Har verkligen haft fullt upp....tävlingen i lördags och husköpet! Vi börjar med 'the battle of the bobcat' i lördags, det blev tyvärr ingen vinst för vårat lag. MEN, jag spelade och slog bollen superbra! Så jag är väldigt nöjd ändå! Att spela en tuff bana, med snabba greener och nästintill omöjliga flaggplaceringar (för att vi spelade en scramble tävling, 4-manna lag), från backtee, vara ensam tjej i bollen med 7 killar, (2 lag i varje boll) och dessutom vara den som spelar bäst golf, är inte helt fel för självförtroendet! :) Tex. på första tee, var det bara jag och en kille i andra laget som lyckades placera våra drivar på fairway, min var dessutom mitt i!, och 30 yards längre än det andra lagets drive.....självklart så valde vi att spela min boll! Vårt resultat blev -10, men det räckte som sagt inte till några pengar. Precis som tidigare år så var det ett väldigt bra startfält, med spelare från PGA touren, Senior touren och faktiskt också en spelare från LPGA, Brittany Lincicome.(Vi var de enda tjejerna) Kul! Nu till det nya huset.....! Efter ett par stress fyllda dagar med diverse problem med banken och konto överföringar så kunde vi äntligen skriva på alla papper och få nycklarna i går eftermiddag, ikväll blir andra natten i huset! :) Även fast vi köpte huset möblerat, så hade vi ändå en del grejer att flytta och saker som ska packas och packas upp....men vi börjar komma i ordning. Känns så otroligt bra med ett hus, skönt med lite mer yta att röra sig på.....är ganska säker på att Zeke håller med om detta också! :) Här kommer ett par bilder på vårt nya, något julpyntade, HUS!







Tävling på lördag!

Ja, på lördag är det dags för den årliga 'Battle of the Bobcat' scramblen. Hempa och jag spelar i år i varsitt lag, allt för att dubbla chansen att vinna lite pengar.....! :) Jag ska imorgon, fredag, spela en runda med mitt lag på Bobcat trail GC, för att värma upp inför lördag. Jag vet med säkerhet att greenerna kommer att vara hårda och snabba, och att flaggplaceringarna på lördag kommer att vara nästintill omöjliga! Tur i alla fall att det är lika för alla! :)

Samma visa denna vinter....?

Ja det kan man fråga sig! Och då pratar jag förstås om vädret och temperaturen! Det 'ska' inte vara så här kallt här borta....lägsta temperaturen inatt/tidigt imorgon bitti, kommer att vara så låg som -1°C! Brrrr. Om det blir likadant igen, nästa vinter, så kan jag lova redan nu att jag åker hem till Sverige över Jul och Nyår! Jag menar, ska det vara minusgrader här (även fast det inte är lika många minusgrader som i Sverige :)) så kan man ju lika gärna fira Jul hemma med familj, vänner och SNÖ! (För det känns ju inte riktigt som jul när man inte har någon snö....) Ja ja, förhoppningsvis så håller kylan inte i sig så länge den här gången, så att vi snart är tillbaka på runt 20°C behagliga grader! Inte för att jag klagar eller nåt.....blir bara lite kinkig ibland när jag fryser ;)

Med glögg och pepparkakor.....


.....och Zeke under filten, så blir det i alla fall lite varmare!

Bara en dryg vecka kvar.....

Jaaa! Nu är det bara en dryg vecka kvar innan vi får nyckeln och kan börja flytta in i nya huset! I can't wait! :)

The Shark Shootout

Imorgon kommer vi att spendera större delen av dagen i Naples, på golfbanan. Närmare bestämt Tiburon Golf Club. Inte för att spela själva den här gången, utan för att titta på ett golfevent, eller en 'jippo' tävling kanske man kan kalla det.....The Shark Shootout! Greg Norman's, även kallad 'Great White Shark', tävling. Ska bli riktigt kul! Det är faktiskt riktigt många bra spelare med, för att nämna några.....Ian Poulter, Anthony Kim, Dustin Johnson, Greame McDowell, Darren Clark, Bubba Watson, Rickie Fowler, Kenny Perry....ja, and the list goes on...:) Bara en massa namn för er som inte är så intresserade av golf :).
Jag vet inte exakt vilket spelformat det kommer att vara, men dom spelar i 2-manna lag så förmodligen kommer det väl bli foursomes och bästbollar....kul ska det bli i alla fall!


http://www.thesharkshootout.com

Ai-key-ah....(IKEA) :)

Hihi! Ja vi drog en sväng till Tampa och IKEA idag! Alltid lika roligt! Så jäkla nice och få suga i sig lite av Sverige, speciellt så här när det är jultider!
Vi började med att äta lunch....köttbullar med potatismos, gräddsås och lingon, såklart! Mums!



Främsta anledningen till att vi åkte dit idag, var för att köpa lite svensk mat så här inför jul. Köttbullar, gravad lax, sill....glögg och pepparkakor, och så lite choklad och annat godis! :)



Julmusten får vi ju inte glömma! Och så Paradis asken.....



När vi ändå var där så kikade vi lite på soffor också. Även fast vi har köpt huset möblerat, och alltså redan har ett par soffor och en fåtölj, som för övrigt också är ganska nya och oanvända. Så är det ändå något vi skulle vilja byta ut så småningom. Vi gillar inte riktigt stilen och färgen på sofforna i huset, dessutom så skulle vi vilja ha en stor soffa istället för nuvarande, 2 små soffor och 1 fåtölj.
Men som sagt, det får väl bli någon gång i framtiden, om vi får lite pengar över nån gång....
Här är i alla fall ett par soffor (se nedan), som vi tycker är snygga och är lite mer den stil vi har tänkt oss.



 

Vad tycks!?

K-k-k-kaaalllt på-på golfbanan idag....brrrr

Ja det kan man lugnt säga. Det var tre dubbla tröjor, strumpbyxor och pannband som gällde!





På den här bilden (se nedan), när jag är på väg att addressera bollen,
vet jag inte riktigt vad som hände....:). Men kul ser det ut i alla fall!! 

Lilla älsklingen ♥

Tyckte att det var dags att göra ett litet inlägg om Zeke....har inte lagt upp några bilder på honom på sistone. :) När man är så här söt så måste man ju bara få synas lite.....:)

På sängen


Under soffan


På soffan


På soffan igen....


o igen....


På de svala kakelplattorna i hallen

Och så några bilder på Zeke's kompisar.....

Taylor (den stora) & Roxy (den lilla) :) 


Och så lilla korven Bailey :)

Svenskt mobilnummer.....no more

Ja, äntligen har jag fått a----t ur vagnen och lagt mitt svenska mobilabonnemang som vilande tillsvidare. Det finns ju ingen anledning att hålla på och betala ca 400kr i månaden för ingenting! Visst så fick jag nåt sms då och då på mitt svenska nummer, och också att jag skickade nåt sms ibland....men dock alldeles för sällan, (och för dyrt!), för att det ska vara motiverat att ha det numret aktivt.
Så nu vet ni i alla fall att om ni vill nå mig, försök inte göra det via mitt svenska nummer....utan istället via mail, facebook, här på bloggen eller på mitt amerikanska mobil nr..... +1 941-587-2587.

Christmas for kids

Vi spelade en scramble tävling igår, Christmas for kids, där de mesta utav intäkterna går till julklappar/leksaker till mindre lyckligt lottade barn. Mitt lag som bestod av mig, Dave, LouAnne och en kille som jag inte kände sedan tidigare, Jeff, vi spelade helt ok, 10 under par. Men det räckte tyvärr inte till vinst. Dock slog vi Hempa's lag med ett slag! Alltid nåt! ;)
 
 

Vårt nya hem!

Kolla in den här länken om ni vill se bilder från vårat nya hus! Ni som inte redan har sett det....:). (Fast ni som redan har sett det, kanske vill titta på det igen!) ;) Tidigare länkar med bilder som jag har lagt upp fungerar inte längre eftersom att huset inte är en 'active listing'! För nu är det vårt! http://beta.realestatebook.com/homes/listing/101-3000394786/refer=treb-gbase


December!

Kan inte riktigt fatta att det redan är December, och snart Jul! År 2010 är snart slut. Helt otroligt vad tiden går fort ibland! Vår Jul kommer vi förmodligen, precis som förra året, fira helt ensamma.....lite tråkigt, men åtminstone kommer vi vara inflyttade i det nya huset! Så alla ni som är sugna på att fira jul med sol, värme och dopp i poolen.....! Är mer än välkomna att komma och bo hos oss! :)

RSS 2.0