Mexico Rond 2: Bunkerproblem, ont i kropp och hals.....och några tårar

Ja, var ska jag börja någonstans......rubriken är en ganska bra sammanfattning på dagens rond. Men om jag först blickar tillbaka på gårdagens rond så kan jag säga så här: Jag kände mig faktiskt mindre nervös och spänd då än under första tävlingen förra veckan, och det känns skönt! Överlag så spelade jag helt ok, många bra slag, men tyvärr som så många gånger förr har jag en förmåga att strula till det ibland. Och lyckas lägga alldeles för många slag på några få hål.
Om vi återgår till idag, så vaknade jag imorse kl 5 och kände mig lite seg i kroppen, täppt i näsan och med lite känningar i halsen. Hempa kände sig lite risig redan innan vi åkte ner hit och gör det fortfarande. Så det är väl inte så konstigt om jag också har fått en släng av det samma. I alla fall, ronden började bra (vi gick ut som första boll imorse och var endast 2 st) och allting flöt på i ett bra och snabbt tempo, vilket jag gillar. Att få vänta på golfbanan är bland det tråkigaste jag vet, jag har lätt för att bli rastlös och komma ur rytmen då.
Men efter nio spelade hål så tog det stopp, då hade vi 'kommit i kapp' sista bollen som startade från 10:e tee. (Vi startade på hål 1) Efter ca 20 min väntan så var vi igång igen. Jag slog ut en bra drive på höger sida av fairway, och med ca 200m kvar till framkant green så valde jag att gå med spoonen för att försöka nå på 2, (hål 10 är en par 5) men jag fick inte riktigt 'tag' i bollen så jag nådde inte ända fram utan bollen hittade bunkern på höger sida kort om greenen. Eller jag vet inte ens om man kan kalla det bunker, snarare sandområde, för den är ca 100 meter lång och 30 meter bred. I alla fall, jag har ca 35-40m kvar för mitt 3:e slag, den längden på bunker slag är bland de svåraste slagen du kan ha i golf. Men jag har tränat en del på just sådana slag så jag kände mig hyfsat säker på hur jag skulle gå tillväga. O visst så gick det alldeles utmärkt, jag slog upp den till ca 4m från flaggan!
När jag kommer upp på greenen så säger min medspelare till mig, 'bara så du vet så får inte din caddie (hempa) kratta i bunkern innan du har slagit'. Jag vet att man inte får göra det, men jag såg tyvärr inte heller att det hände och hade därför ingen chans att stoppa det. Det som hände var att medan jag gjorde mig redo för att slå mitt bunkerslag så gick Hempa för att hämta en kratta, som låg helt på motsatt sida i förhållande till mig och min boll, i denna enormt stora bunker. Och krattade sedan där han hade gått, innan jag hade slagit, tyvärr. Och detta uppmärksammade självklart! min medspelare och var inte sen med att påpeka detta. Regler är till för att följas och för att göra spelet så rättvist som möjligt, och reglerna säger att man inte får kratta en bunker innan man har slagit, för att man inte ska kunna påverka/förbättra bollens läge och för att man inte ska kunna 'känna' på sanden innan och på så sätt skaffa sig en fördel. MEN, tycker jag, om ens caddie sopar igen sina egna fotspår 30 meter bort i bunkern och några sekunder innan spelaren slår sitt slag, så kan jag tycka att det är lite väl hårt att man ska få 2 slags plikt för det! Och jag tycker det är ännu löjligare att man som medspelare överhuvudtaget påpekar eller bryr sig om en sån sak! Jag menar, det Hempa gjorde påverkade inte mitt slag för 5 öre!! Och det vet hon mycket väl! Jag hade aldrig brytt mig om en sån sak om rollerna varit ombytta. Om det inte hade hänt vid upprepade tillfällen, då kanske jag hade sagt till bara för att informera om vad reglerna säger. Jag tycker inte att det är en medspelares uppgift att döma i sådana lägen, det är det vi har domarna till. Självklart ska man säga till om någon medvetet fuskar eller gör något för att förbättra sin bolls läge.
Så för att komma till poängen, istället för birdie (ja jag satte birdie putten) så gick jag ifrån hål 10 med en bogey istället....kände jag på mig i alla fall. Jag var inte riktigt säker på vad reglerna sa.....förrän vi ett par hål senare stöter på en utav domarna och min medspelare på en gång frågar honom vad som gäller ang detta. Och jag får det svar jag hade anat, 2 slags plikt!
Återigen tycker jag att min medspelare, rent ut sagt beter sig jävligt dåligt, varför i hela friden kan hon inte vänta tills efter rundan med att ta upp detta igen!? Ni kan ju tänka mig hur jag kände mig direkt när hon sa det till mig på hål 10, och hur jobbigt det kändes att istället för 1 under par, helt plötsligt vara 1 över. Så det kom faktiskt några tårar efter att jag fått bekräftat att det var 2 slags plikt, det kändes bara jäkligt tungt och orättvist eftersom det egentligen inte hade något med mitt spel att göra, och för att jag efter 10 hål låg bra till för att klara cuten. Jag hade verkligen bestämt mig för att gå ut och scora under par idag. Så efter det som hände gick luften liksom ur mig. Dessutom så vet jag sedan tidigare att hon är ett 'regelfreak' och har 'orsakat' andra spelare pliktslag. Och jag vet mycket väl att hon visste precis vad som gällde ang krattningen i bunkern, därför känns det som att hon bara var ute efter att strö ytterligare salt i såren genom att prata med domaren under pågående rond. Och som det inte var nog så på hål 16 slog jag ett slag ner i greenbunkern som sedan studsade ner i vattnet, så jag behövde domarens hjälp med att hitta rätt plats att droppa på. Till och med efter domarens beslut skulle hon lägga sig i och ha synpunkter på var jag skulle droppa! Vi spelare är väl inte ute på banan för att försöka straffa varandra med pliktslag hit och dit!? Inte jag i alla fall....jag tycker att det är väldigt tråkigt att se andra misslyckas och straffas ute på banan, även fast vi tävlar mot varandra så vill jag ingen illa!
Nu ska jag ta och avsluta detta inte så korta inlägg :) med ett par bilder från Mexico. Och slutligen vill jag bara säga, misstolka mig inte, jag tycker att det är viktigt att reglerna följs, och Hempa har lärt sig något och kommer (förhoppningsvis!) aldrig göra om det igen. Men någon måtta får det vara, det är inte ok att vara osportslig!



Vårat hotell


Solnedgången på stranden i går kväll


Ett utav hotellets poolområden


Utsikt från vår balkong, tigerburen


Väldigt stora och fina är dom! Men jag tycker att det är lite konstigt att
man har sådana djur här på området. Tycker att dom har lite för lite
yta att röra sig på. Men jag hoppas att dom trivs och har det bra!

Mexico Rond 1

Imorgon slår jag ut kl 7.55! Så det är snart dags att hoppa i säng. Vill ni följa mig kan ni som vanligt göra det på www.duramedfuturestour.com.

Första tävlingen avklarad

Jaha, då var en ny säsong igång igen. Och inte startade den speciellt bra för mig. Kände mig faktiskt ganska nervös och spänd genom hela tävlingen. Vet inte riktigt varför....men det känns ändå väldigt kul att få tävla igen efter ett ganska långt vinteruppehåll. Jag ser fram emot resten av säsongen och först och främst nästa tävling i Mexico.
Vi åker från Tampa till Puerto Vallarta tidigt på onsdag morgon. Spännande....
Jag vet inte hur det kommer att bli med uppdateringen medan vi befinner oss i Mexico, har inte bestämt mig ännu  om jag ska släpa med mig datorn eller inte.....förmodligen blir det så. Men om ni är nyfikna på hur det går så kan ni klicka in på www.duramedfuturestour.com för mer info. Ciao!

Orange Lake

Har inte blivit tid för någon uppdatering de senaste dagarna....har haft fullt upp nu när det börjar närma sig tävling! Och så har man ju svärföräldrarna på besök.....;)
Här kommer i alla fall några bilder från lägenheten på Orange Lake i Orlando....pappa nu får du en chans att för första gången se lägenheten som du köpte för 10 år sedan! :)














Orlando imorgon

Imorgon kväll amerikansk tid landar Chrisse och Tommy (mina svärföräldrar) i Florida! Ska bli såå kul och se dom! Vi ska spendera några dagar tillsammans uppe i Orlando, på Orange Lake Resort & Country Club, där vår familj har en Timeshare lägenhet/villa. Som vi aldrig tidigare har använt....även fast vi (pappa) har haft den i 10 år nu! :) Så det ska bli kul och se hur den ser ut, det blir nog första och sista gången vi använder den....jobbar på att försöka sälja den eftersom vi känner att den inte används tillräckligt och bara står och kostar pengar. Men som sagt, det ska bli kul och få se hur det ser ut. Hela anläggningen är väldigt fin, eller var åtminstone det när vi var där senast år 2000. Jag tror dock att den har vuxit rätt rejält och att det har tillkommit både fler lägenheter och golfbanor bla. Jag hoppas också på att vi kanske hinner med en tur till Disney World eller Universal Studios när vi ändå är där uppe....beror dock lite på hur mycket biljetterna kostar....ibland är dom svindyra. Men jag tror faktiskt, om jag inte minns fel, att vi kan få lite rabatt nu när vi är 'Florida Residents'. Ska ta och kolla upp det med en gång faktiskt. Vi hörs!

Översikt över ett av poolområdena


North Village, 'byn' där vår lägenhet ligger

Daytona International Speedway

Igår vid halv 2 tiden var det dags för oss att ge oss ut på en liten roadtrip igen, denna gången till Daytona Beach.
För ett par månader sedan bokade vi 2 biljetter för att gå och titta på Supercross. Hempa har alltid velat se ett Supercross race live i USA. Och när vi nu befinner oss här borta och inte bor alltför långt i från Daytona och med lite sponsring från Chrisse och Tommy så blev det hela möjligt. :) Tack! Hempa var supernöjd med kvällen och jag tyckte också det var väldigt kul!.....Dock hade det varit ännu roligare om det inte hade varit så jäkla kallt! Endast 7°C visade termometern i Daytona igår kväll. Brrr. Det var mössa, vantar och dubbla lager kläder som gällde!
Innan jag lägger upp några bilder från igår så måste jag bara berätta att golfträningen idag var väldigt tillfredställande! Slog bollen superbra! Perfekt nästan.....:) Jag vill spela tävling nuuuu! :)









Hempa med en 1/2 yard öl! :)


Fel på fejjan....???

Ja jag vet inte....men man skulle nästan kunna tro det. Har skickat att antal mail/meddelanden till folk via facebook, men får väldigt sällan någe svar!? Har dom inte gått fram eller? Det är kanske 'wallen' man ska skriva på istället.....? Eller så är människor alldeles för busy för att svara....? Eller gör som jag ibland, läser ett mail och tänker....jag svarar på det om en stund, eller imorgon....och sen helt glömmer bort det!? :) Ja ja, får väl ta och maila igen då helt enkelt! Take care! Ciao

Tillbaka efter en intensiv, och väldigt kul helg!

Japp då var vi tillbaka i lugna lilla North Port igen då. Helgen har varit fullspäckad med golf, fiske, god mat, trevligt sällskap och andra roligheter.
I fredags spelade vi golf på Dorals 'Blue Monster'. Väldigt stor och fin anläggning, nästan lite väl stor....spenderade drygt en halvtimme med att försöka hitta en parkering....:) Väl framme så mötte vi upp Dave och LouAnne i restaurangen för lite lunch och uppvärmning innan det var dags att ta sig till första tee. På första tee visar det sig att Dave har fixat varsin Caddie åt oss! :) Det gjorde hela upplevelsen ännu bättre! Hela dagen var verkligen perfekt. Otroligt fint och skönt väder, mycket bra golfbana, trevligt sällskap och bra spel också! Om jag måste nämna en sak som inte var perfekt så får det bli greenerna. I och med att det ska spelas en PGA tour tävling där nästa vecka och dom ville spara på banan så mycket som möjligt så hade dom inte klippt ner greenerna ordentligt, så de var, tro det eller ej, faktiskt ganska långsamma. Men men.....det gjorde inget!
Förutom golfen, så hann vi på lördagen med en båttur och lite djuphavsfiske! Superkul det också.....ända tills vinden började blåsa riktigt ordentligt och vågorna gick höga.....då tyckte magen inte det var riktigt lika kul längre! :) Men vi hann åtminstone få lite fisk, tyvärr ingen som vi kunde behålla. Vissa fiskar får tydligen bara fiskas under vissa perioder på året.
Lördags kvällen/natten spenderades på South Beach i Miami med Mange och Katrin (Hempas halvbror+fru). God mat, lite dans och ett par goda drinkar! På söndagen lämnade vi av Mange och Katrin i Miami's hamn för deras veckolånga kryssning. Bahamas, Cayman Islands och Mexiko är några av deras stopp under resan, lite avundsjuk blir man.....:) Vi återvände sedan till Jason och Tracies hus (Dave och LouAnne's son+flickvän) många namn att hålla reda på....för att titta på OS-finalen i Hockey mellan USA och Canada. Mycket bra match för övrigt! Vi bestämde oss för att stanna där till måndag morgon, ingen av oss orkade köra de 3,5 tim hem. Efter en lång och händelserik helg så tyckte vi att det var bättre att vila lite och köra hem dagen efter, utvilade.
Det var våran helg i stora drag, här kommer en del i bilder också!

Blue monster, som ni ser så började förberedelserna inför tävlingen
nästa vecka väldigt tidigt. (Dave och LouAnne till vänster)


Våra caddies!


Jag och Louie, på tee på det berömda 18:e hålet


Inspel mot 18:e green, efter en perfekt drive mitt i fairway!


Doral


Snart på väg ut med båten


Bete mm måste packas med....


....och solskyddsfaktor på


Sen kunde vi ge oss iväg


Väldigt fint i kanalen, på väg ut på öppet hav


Många fina hus....


Jag fick en röd liten firre :)


Det var allt för denna gång!


RSS 2.0