Reserv i San Antonio

Med största sannolikhet blir det ingen tävling för mig den här veckan, är fortfarande på reserv listan, som Nr 2. Det suger! Jag vill verkligen spela! Det här är i särklass den bästa bana vi har spelat hittills under säsongen, och förmodligen också en utav de bästa vi kommer att spela....Inte nog med att jag inte får spela, vi har inte kunnat åka hem heller. I och med att jag ligger så pass högt upp på reservlistan så finns/fanns det ju ända en chans att jag skulle komma med. Och är man bland de 5 första reserverna så måste man vara på plats på banan som 'stand-by' i fall det skulle bli ett avhopp. Så vi har varit här sen klockan 7.30 imorse.....segt. Nu är det endast 45 min kvar till sista bollen går ut, dvs 45 min kvar tills det inte finns någon chans kvar att jag ska få spela. Och då får vi äntligen börja vår lååånga bilresa hem till Florida igen. Talk to you later....


74-71-72 (+4), 37:e plats.

Så blev slutresultatet för förra veckans tävling. Jag är på det stora hela nöjd med tävlingen, äntligen ett steg i rätt riktning.
Just nu befinner vi oss i San Antonio, fortfarande kvar i Texas, för förbereda oss inför denna veckas tävling. Förhoppningsvis blir det spel för min del....är för närvarande på 4:e plats på reservlistan :( Det är bara att hålla tummarna! Jag kör på med uppladdningen och inspelsrundor precis som vanligt, så får vi se vad som händer.
Jag undrar hur vädret kommer att bli den här veckan....förra veckan i Brownsville så var det otroligt varmt! Väldigt fint och bra väder men nästintill olidligt varmt. Hög luftfuktighet och säkert 35°C. Första rundan var värst, jag brukar inte svettas särskilt mycket, men då bara rann det om en. Så man kände sig ganska trött i kroppen efteråt. Dessutom så har jag varit stel i nacken nu ända sedan förra veckan, så imorgon så ska jag se till att få mig en kiropraktor behandling. Natti natti

Sammanfattning Rond 1, Rancho Viejo

Resultat, 74 slag (+3). Utan och gå in på detaljer kan jag berätta att jag faktiskt är nöjd med mitt spel idag, trots att det inte blev en topp score. På det stora hela var det väldigt bra, förutom några dåliga misstag här och där. Jag kände mig mer harmonisk och avslappnad på banan än vad jag har gjort på länge. Jobbar en hel del på den mentala biten eftersom jag är helt övertygad om att det är där som 'problemet' för mig ligger just nu, och inte så mycket i svingen. Och jag är riktigt nöjd med mitt 'tänk' idag, speciellt på första nio hålen. Jag vet att jag kan slå än golfboll bättre än de flesta och minst lika bra som de allra bästa, MEN, jag kan också slå slag och göra misstag värre än en 36-handicappare. Och som sagt, jag är helt övertygad om att lösningen på det är att jobba stenhårt mentalt! Det blir så sjukt mycket roligare att spela golf, framförallt tävling, om man är i balans mentalt så mycket som möjligt. Stanna i 'nuet', det är så otroligt lätt att tänka alltför långt fram, på slag och situationer som ännu inte har uppstått, och det är nästan ännu lättare att gå och gräma sig efter ett dåligt slag, försöka förstå och analysera vad det var som gick fel. Det är väl kanske aldrig fel att göra en analys, men det ska göras Efter avslutad rond, och kanske till och med efter avslutad tävling. Jag läser en mycket intressant bok just nu, 'The golfers mind'-play to play great, av Bob Rotella. Han har skrivit fler böcker på ämnet, och efter jag har läst färdigt denna ska jag definitivt hoppa på nästa! Vi hörs!

Rancho Viejo CC, El Diablo

Så heter anläggningen och banan vi spelar på den här veckan. Ännu en gång så spelar vi en bana som INTE är i särskilt bra skick, trist! Men vad ska man göra....jag vågar inte prata för mycket om hur pass dålig den är....känns som att 'it might come back to bite me'....om ni fattar vad jag menar, Karma :).
Imorgon är det dags för den andra inspelsrundan, innan tävlingen och första rundan sätter igång på fredag. Jag startar på tee nr 10, kl. 1.40 Central Time. Svensk tid -7 timmar. Ni vet var ni ska klicka er in någonstans om ni vill följa live scoringen, www.duramedfuturestour.com, jag förstår dock om ni väljer att inte göra det....innan jag har spelat färdigt så kommer klockan ha blivit en bra bit efter midnatt i Sverige.
Nä nu ska jag ta och underhålla den lilla vita hunden som har stått och tittat vädjande på mig under det här inlägget. Varma hälsningar från Texas!

Var tvungen att lägga upp den här bilden på ormen vi såg under går-
dagens runda, och tro det eller ej, men vi såg samma typ av orm
(kanske just den här) på exakt samma ställe vid ett tillfälle förra året
också! Den här ormen är inget att leka med....Water moccasin eller
cottonmouth som den också kallas, är väldigt giftig! Så ytterligare en
anledning att hålla sig borta från vattenhinder.....! :)

Brownsville, Texas

Bara en snabb uppdatering. Befinner oss just nu i Brownsville, Texas. Där nästa Futures Tour tävling spelas. Vi anlände för bara ett par timmar sen....efter att ha varit ute på vägarna i nästan 2 dygn. Ca 22 timmars bilresa är det i från North Port, Florida och hit! Nice! Blev ett stopp igår natt i New Orleans, Louisiana.
Imorgon 8.30 är det dags för första inspelsrundan, jag är väldigt sugen på att få komma ut och spela och röra på mig efter så många timmars stillasittande i bilen. Men nu så ska jag ta och göra mig i ordning och hoppa i säng för en natts välbehövlig sömn. Godnatt!

SNL

Hahaha, igår visade dom höjdpunkter från SNL (Saturday Night Live), från år 2000-2010 på tv. Sjukt kul och bra program. En utav mina favoriter är den här med Justin Timberlake och Andy Samberg!......måste dock utfärda en liten varning till känsliga tittare. :)




Saturday Night Live - Dick in a Box (Uncensored)

Saturday Night Live | MySpace Video

Daytona Beach!

I helgen som gick åkte vi upp till Daytona Beach, tyvärr inte för futures tour tävlingen som spelades där, som ni vet, utan för att träffa Mimmie, Jonas och deras lilla Molly, 5 månader. Dom befinner sig i USA för en 4-veckors period och passade på att åka till Daytona, bla för att titta på tävlingen som det var tänkt att jag skulle spela.....
Vi bodde i ett hus som dom hade hyrt för veckan, tillsammans också med Jonas föräldrar. Mycket trevligt.
I fredags så spelade vi en runda på en bana som ligger ca 45 min från Daytona, Black Bear golf course. Väldigt annorlunda och utmanande layout....konditionen på banan kunde ha varit något bättre, men på det stora hela en kul bana!
På lördagen tog vi helt ledigt från golfen och spenderade större delen av dagen på Daytona Beach. Även fast jag har varit i Daytona ett par gånger tidigare så har jag aldrig varit nere på beachen. Det var en kul upplevelse.....har aldrig tidigare varit på en strand där man får köra bilen....på stranden, på en '2-filig väg'. :) Men gud vad smidigt det var, $5 dollar för att parkera på stranden en hel dag, och inte behövde man släpa på massa grejer....väska, handduk, stolar, solkräm, mat och dryck, ja you name it. Det var ju bara att packa in allt i bilen.
På söndagen så spelade vi lite golf igen, på en korthåls bana som ligger ganska nära stranden. Banan hade 13 hål, alla mellan ca 45 - 135 yards långa. Perfekt träning! Och dessutom så var den i riktigt fin kondition. $12 för ett varv, och ville man spela ytterligare en runda, som vi gjorde, så kostade det $5! Perfekt. Söndagens höjdpunkt var, förutom sista rundan på Masters som vi tittade på efter vi spelat klart, att Hempa lyckades med en HIO på hål 3! :) (2:a rundan) Grattis!

Vår bil på stranden




Jonas, Mimmie o Hempa


Korthålsbanan


Hempa's Hole In One!


Lilla Molly :)

18 hål på 'Bobcat' i tisdags

Den här jäkla förkylningen vill inte riktigt släppa....har fortfarande sån super irriterande rethosta, särskilt på kvällar och nätter. Vilket resulterar i att man sover ganska dåligt.
Även fast jag inte känner mig 100% så har vi ändå tränat en del de senaste dagarna, och i tisdags så spelade vi 18 hål. Jag spelade riktigt bra faktiskt, väldigt stabilt genom hela rundan, för en gångs skull :).....trots bristen på ork och energi. Det var tur att vi hade golfbil annars hade det varit tufft att orka med alla hål.
Vädret här borta har verkligen varit toppen de senaste 2 veckorna! Och prognosen ser lika bra ut för kommande vecka! Känns så otroligt skönt....äntligen! Jag hoppas att värmen är på väg snart för er där hemma också.
Den här helgen så spelas det en Futures Tour tävling i Daytona, men utan mitt deltagande, tyvärr! (Jag är nr 12 på reservlistan :() Tydligen så har LPGA touren en tävlingsfri vecka, vilket har gjort att flera utav LPGA tour spelarna, särskilt de med lite sämre kategori på LPGA, har valt att spela Futures Tour istället. Om jag har förstått det hela rätt.... Att tävlingen spelas på LPGA international (LPGA:s headquarters) gör ju inte tävlingen mindre populär. Men men, det är bara att köra på och ladda om till nästa tävling.

På bobcat i tisdags, i keps, solglasögon och solskyddsfaktor 45. Japp,
så mycket tid som tillbringas i solen, så måste man vara försiktig och 
skydda sig ordentligt. Brun blir man ändå, det vill jag lova!


Den här krabaten var också på banan i tisdags, ingen toppen bild.....
men om ni kollar riktigt noga så ser ni att den har rosa ögon! ;)

Skämt å sido, jag är inte riktigt lika vass som min kusin Johanna, på
att leka och trolla med färger och bilder! :)
Kolla in hennes blogg så får ni se själva. http://dazednconfused.blogg.se/

Glad Påsk!

Ja, Glad Påsk på er därhemma! Jag saknar det svenska påsk godiset, eller det svenska godiset överhuvudtaget! Hoppas ni äter lite för mig också! :)
Vi börjar sakta men säkert känna oss lite bättre, var iväg och tränade igår i alla fall, så det känns bra.
Jag har dock varit hostig den senaste tiden, framförallt på nätterna. Super irriterande när man ska försöka sova!
Ända sen vi flög hem från Mexico i måndags har det känts som att jag har gått omkring som i en bubbla. Som om mitt huvud var större än vanligt och kände mig halvdöv. Jag brukar alltid känna av öronen när jag flyger. Och den här gången så mådde jag ju rätt dåligt och var väldigt snorig och täppt i näsan, vilket gjorde det hela 100 gånger värre. Gjorde riktigt ont faktiskt. Men locket för öronen och de ömma bihålorna har äntligen börjat släppa nu.....så nu behöver ni inte tycka synd om mig längre! ;) Happy Easter




Tillbaka från Mexico

Japp, ville bara tala om att vi är hemkomna från Mexico. Vi var hemma redan i måndags faktiskt. Som jag berättade i förra inlägget så har vi gått och dragit på oss en rejäl förkylning. :( Inte kul alls! Jag är riktigt matt i kroppen och har ganska så ont i halsen, och så snorar man och har sig. Jag är väldigt sällan sjuk, men när man väl blir det så brukar det bli rätt rejält. Men det är väl bara att hålla ut.....tyvärr så blir det inte mycket till träning när man mår som man gör. Känns lite frustrerande, speciellt när vädret, äntligen, börjat bli riktigt fint! Typiskt!
Och det är inget aprilskämt! :)

RSS 2.0