Gästinlägg

Hej allihopa! Många av er tror säkert att Madde ramlat ner i något vattenhinder och drunknat, men så är det inte! Hon lever, men har tyvärr inte haft tillgång till Internet senaste tiden. Jag ska inte uttala mig om vart hon är någonstans för det vet jag inte ens. Skulle ju kunna kolla på Durameds hemsida, men hon är någonstans i USA =)
Man ska inte tro att det är en dans på rosor bara för att man befinner sig i USA, nä dom har ju fått mer regn på sig än vad vi har de senaste 5 åren här i Sverige! Vad är grejjen? Varför regnar det varje tävling? Skulle uppdatera lite resultat här precis och vad ser jag, Play was suspended at 9:02 a.m EDT due to heavy rains rendering the course unplayable. För er som inte förstår englska betyder det här att banan är avstängd och ospelbar pga kraftigt regnande! Som tur va hann Madde inte ge sig ut på banan då hennes starttid var kl 09.10. Hon stog nog på första tee redo att ge sig iväg!
Tycker touren borde byta namn till Duramed Rain Tour! Det här e ju inte klokt =)
Fick ett sms av Madde imorse, därför vet jag att hon lever =) Det är alltså jag, lillsyrran Carro som är i farten för er som inte förstått d än =)
Nu håller vi tummarna att det slutar regna och att Madde spelar bra, RIKTIGT BRA! =)
Lycka till!!!


5 hour delay!

5 timmars försening blev resultatet av allt regnande. Första start som egentligen var kl 8.00 har nu har blivit framflyttad till kl 13.00, vilket betyder att jag kommer att starta först klockan 19.00! Senaste starttiden någonsin :) Som ni kanske förstår kommer vi ju inte hinna spela färdigt första rundan idag, jag tror att jag kanske hinner spela 4 hål innan solen går ner.
Jag känner mig inte riktigt nöjd med beslutet att sätta igång spelet idag, tycker nästan att det bästa hade varit att ställa in första rundan och korta av tävlingen till 2 rundor istället för 3. Jag tror att det blir mest rättvist. Banan kommer vara extremt blöt och lerig, plus att vi som inte hinner klart idag kommer att behöva gå ut väldigt tidigt imorgon för att spela klart första rundan. Och troligtvis kommer vi att få spela nästan 36 hål imorgon istället. Men det är väl bara att acceptera läget och försöka göra det bästa av situationen.
Jag förstår om ni där hemma inte kommer att sitta uppe vid datorn mitt i natten för att följa mig via live-scoringen, det är helt ok! :) Ni får kika in imorgon bitti istället för att ta reda på hur det har gått. 


Sluta regna!

Åhh vad det har regnat hela natten! Och gör fortfarande! På nyheterna igår så sa dom att det skulle komma mellan 2 och 4 inches regn under kommande dygn, alltså mellan 5 och 10 cm! Och dom ljög inte! Som sagt, det regnar fortfarande och klockan är nu 9 på morgonen här. Har precis varit inne på duramedsidan och kollat vad som händer med tävlingen och statusen på golfbanan, och det var som vi trodde. Banan är ospelbar pga allt vatten och första starttid är framflyttad till kl 12.00, vilket betyder att jag startar kl 18.00 idag! Om vi överhuvudtaget kommer att kunna spela. Mer information kommer vid kl 10.15. Men om det inte slutar regna NU, så kommer det inte att vara några goda nyheter!
Inte nog med att det är sjö på golfbanan, och här på campingen också för den delen, så har det tyvärr börjat läcka in i husbilen. Åtminstone på ett ställe i badrummet. Det är inte bra! Vi är lite osäkra på var läckan är någonstans men det känns som att det är sidoväggen vid handfatet som inte håller tätt. Vilket betyder att det förmodligen är vatten och fukt inne i väggen och det kan leda till mögel och att väggen ruttnar! Inte bra! Men vi får hålla tummarna för att det inte är så farligt.
För att fördriva tiden under dagen så har vi i alla fall the golfchannel att titta på, och dom visar SAS Masters från Barsebäck! Känns lite kul att sitta här i USA och titta på en tävling från Sverige! Jag återkommer med mer info lite senare, tillsvidare kan ni få titta på några regnbilder som jag har tagit nu på  morgonen.



Svårt att se kanske, men det är väldigt mycket vatten på marken!


Precis utanför husbilsdörren.


Genom fönstret.


Här är 2 stycken som inte gillar regn och kyla utan gick och la sig igen! :)

Rond 1 i New Hampshire, tee off kl. 14.00

Imorgon går jag ut klockan 14.00 på tee 10. Jag är laddad och redo för att göra en bra runda! Följ mig gärna live på www.duramedfuturestour.com, klicka på 'real-time scoring' i högra hörnet.
Tänkte jag skulle lägga upp lite bilder på några 'välkomst skyltar' från en del av de stater vi har varit i eller passerat på vår resa. New Hampshires skylt nedan tycker jag är lite kul, 'live free or die' :) Håll tummarna för mig imorgon, men Chrisse, inte för hårt! ;) Kram

NH


NY


NJ


PA


IL


IN


Där har ni några av staterna. Ni får ursäkta den dåliga skärpan på vissa av fotona, men de flesta är tagna i farten genom bilrutan! :)

Beaver Meadow Golf Course

Idag blir det inget spel på banan, utan träning på drivingrangen och övningsgreenen. Vi spelade 18 hål i förrgår och 27 hål igår. Så det får räcka som uppvärmning inför tävlingen. Dessutom så är det 2 pro-am tävlingar på banan idag så den är upptagen i alla fall.
Golfbanan ja, den är inte i speciellt bra kondition, tyvärr. Känns lite trist eftersom vi har spelat väldigt fina banor hittills under säsongen. Fairways är ganska ojämna och leriga och greenerna är också väldigt ojämna och hoppiga. Jag blir väldigt förvånad om vi inte får använda oss av lägesförbättring på fairway! 
Annars så har jag faktiskt inte så mycket mer att berätta, det händer inte så mycket spännande när man är på golfbanan hela dagarna, och när man inte har några pengar att spendera heller :). Men vi ska inte klaga, vi har det väldigt bra och kul ändå. Det är ju därför vi är här, för att kunna spela golf hela dagarna!

70-75-72

Det var mina resultat för den här tävlingen. Spelet kändes ganska bra och stabilt, förutom puttningen under den 2:a rundan. Jag hade ingen känsla för fart eller puttlinjer, och dessutom så strulade jag till det på mitt sista hål, en ganska lång par 3 med en väldigt trixig green, och lyckades göra en dubbelbogey. Men nu lämnar vi det bakom oss och ser fram emot nästa tävling istället :)
Den här veckan befinner vi oss i Concord, New Hampshire för tävling nr 12 på schemat. Tiden går så fruktansvärt fort, jag kan knappt fatta att det bara är 6 tävlingar kvar innan säsongen är slut!
Imorgon går vi ut klockan 8.38 för att spela vår första inspelsrond, ska bli väldigt spännande att få spela ännu en ny, förhoppningsvis fin bana. Jag återkommer med en uppdatering imorgon ang konditionen på Beaver Meadow Golf Course! Nu ska jag ta och springa och hämta tvätten i tvättstugan :) Förhoppningsvis har kläderna blivit något renare, även fast det inte ens går att få varmvatten i tvättmaskinerna! Det är en sak som jag saknar med Sverige och vår lägenhet, att kunna tvätta ordentligt i en bra tvättmaskin! Home sweet home! :)

ING New England Golf Classic, Rond 1

Imorgon är det dags för den här tävlingens första rond, jag går ut kl 9.40 på hål 10. Följ mig live via www.duramedfuturestour.com, klicka på 'real-time scoring' i högra hörnet på första sidan.
Idag är det, som ni vet, min födelsedag, jag fyller hela 25 år. :) Min dag har varit mycket bra, det har dock inte riktigt känts som en vanlig födelsedag för mig. Jag tror, eller jag är väldigt säker på att det här har varit den första födelsedagen utan att jag har öppnat några presenter! Men jag får väl skylla mig själv som inte är hemma! :)  Hempa och jag var i alla fall ute och åt en god frukost/brunch i förmiddags. Jag tackar också så väldigt mycket för alla gratulationer jag har fått, och jag måste passa på att ännu en gång gratulera min lillasyster Carro och min systerdotter Rebecka som också fyller år idag! 23 respektive 14. Grattis grattis!
Nä nu börjar klockan närma sig läggdags för mig, bilderna från förra veckan får vänta lite, men här kommer i alla fall ett par andra bilder, bla på ett födelsedagskort jag fick idag! :) Godnatt

Kortet jag fick från Ashley och Troy, gulligt va!? Lite likt zeke.....eller?


Det här ska jag ha med mig ut på golfbanan imorgon, såå gott med färsk
frukt. Helt underbart goda blåbär! O nej det är inte en ölburk, om ni nu trodde
det!? :) Det är Cashew nötter!

I'm in! Starttid 9.40 på fredag! :)

Yes! Jag är med i tävlingen! Kunde inte ha fått en bättre födelsedagspresent! :) Japp, fyller 25 år imorgon! Känns lite tråkigt att inte kunna vara hemma och fira den stora dagen med familj och vänner. Men vi får ta och skjuta upp firandet till dess att jag kommer hem i vinter istället.
Ja, som sagt jag får vara med och spela och det känns superskönt, nu får jag ta och förvalta den här tävlingen extra bra eftersom det var på håret att jag inte fick spela.
Imorgon spelar vi den andra inspelsrundan, banan är i bra kondition, den är ganska öppen och hyfsat lätt från tee. Men det är på slagen in mot green, på och runt greenerna som svårigheterna ligger. Väldigt undulerade (kullar och lutningar, för er som inte vet vad undulering innebär! :)) och snabba greener. Det gäller att placera bollen på rätt sida om hålet annars kan det bli riktigt jobbigt. Men det ska bli en väldigt kul utmaning!
Jag återkommer imorgon med lite bilder från förra veckan. Håll tillgodo ;) Hälsningar från en liten håla i Connecticut.
P.s Måste bara berätta att på vägen hem från golfbanan idag så stannade vi till vid en liten affär för att handla, och i kassan, visar det sig, jobbar en svensk tjej från Östersund! Vi blev lika förvånade som hon över att träffa på några andra svenskar just här. Som sagt, det är en ganska liten by typ ute på landet :) Men det var väldigt kul och oväntat!

Reserv :(

Befinner oss just nu Connecticut för den här veckans tävling, ING New England Golf Classic, tyvärr så är det så att jag för tillfället inte är med i startfältet! Jag är nämligen första reserv. :( Det behövs bara att en enda spelare av 144 st drar sig ur tävlingen för att jag ska få spela. Hoppas hoppas.....jag vill verkligen spela!
Jag har nyligen insett att jag gjorde ett litet 'misstag' genom att åka hem till sverige och därmed avstå tävlingen som spelades i Indiana den veckan jag var hemma.
Man blir uttagen till tävlingarna genom ett kategori system, och vilken kategori man har baseras i princip på hur man placerade sig på rankingen föregående år eller hur man placerade sig i Futures tour kvalet. Jag har min kategori tack vare kvalet. Men 2 gånger per säsong görs också en så kallad 're-ranking', och en sådan gjordes efter tävlingen i Indiana. Spelare med en lite sämre/lägre kategori kan spela sig till en bättre kategori. Problemet för mig är att jag trodde att re-rankingen innebar att man gick efter den nuvarande rankingen på så sätt att man rankade om alla spelare efter hur de ligger till vid just det tillfället, men så var inte riktigt fallet. En spelare kan aldrig få en sämre kategori oavsett hur dåligt man spelar under en säsong utan det är bara spelare med sämre kategori som kan spela sig till en bättre. Alltså alla som hade tagit sig in topp 90 på rankingen och hade C kategori eller sämre fick i och med det hoppa upp till kategori B istället. Jag låg precis på 100:e plats på rankingen innan Indiana tävlingen och jag har räknat ut att hade jag bara klarat cuten så hade jag tagit mig in topp 90 på rankingen och därmed fått kategori B och hade varit 100% säker på att få spela alla återstående tävlingar! Nu kanske det blev alldeles för mycket info och siffror och kategorier hit och dit, men för att försöka förklara det hela lite kort, det är ett flertal spelare som ligger sämre till än mig på rankingen i år men ändå går före mig på uttagningen till tävlingarna i och med att de har en bättre kategori sen tidigare, plus att det var en hel del spelare med sämre kategori som också tog sig förbi mig genom att vara topp 90. Summan av kardemumman, ja vad är summan egentligen!? Jag ligger lite sämre till än vad jag skulle behöva göra. Tycker att det bli lite fel och snedvridet att flera utav de som har spelat sämre än mig i år får vara med och spela och kanske inte jag. Vad är poängen med en re-ranking om man inte ska gå efter den aktuella ställningen!? Det missgynnar verkligen de spelare som inte har spelat på topp men ändå är med inte alltför långt ner på rankingen, typ jag. Det är ändå 144 st som får spela varje tävling och ligger man på plats 100 på rankingen så tycker man ju att man borde få vara med utan problem.
Ja ja, så ligger det till just nu i alla fall och det är inte mycket att göra åt, förutom att hålla tummarna för att jag tillslut får vara med.
Jag avslutar kvällens inlägg med att säga 'man lär sig av sina misstag' och 'don't worry, be happy' :) Godnatt.


Paddling, träning och husbilsservice

Idag har vi hunnit med ytterligare en kanottur, där även zeke fick följa med! :), en löprunda och självklart golfträning också.
Igår så glömde jag berätta att vi lämnade in husbilen för service, den har låtit en del och mittkonsolen mellan sätena har blivit väldigt varm, så vi har varit lite oroliga för att nåt skulle gå sönder. Vi har velat lämna in den under en tid nu men problemet har varit att det oftast tar en hel del tid när det gäller bilar som ska fixas, och att det alltid kostar en väldig massa pengar, som vi alla känner till.....man är ju lite rädd att man ska bli lurad också när man inte kan något om bilar själv. Plus att eftersom vi inte har någon annan bil att ta oss runt med och att vi dessutom har hunden i bilen så, ja, vi har dragit oss för att göra det helt enkelt. Men den här veckan löste det sig perfekt, Ashley's pappa kände en kille som hade en verkstad, zeke kunde vara hemma hos Ashley med hennes mamma och syster, och vi kunde lämna husbilen på verkstaden medan vi åkte, i Ashley's bil, för att spela 18 hål. Som sagt, det blev perfekt!
Självklart så var det någon grej som strulade lite och det hela kostade lite mer än vad vi hade trott, men resultatet blev över förväntan, bilen går så mycket bättre och tystare, den blir inte alls lika varm och förmodligen kommer den dra lite mindre bensin!
Så nog med bilsnack, i natt blir nog vår sista natt här på campingen, vi tänkte försöka parkera bilen hemma hos Ashley ett par dagar. Ett bra tillfälle att spara lite pengar plus att Troy skulle flyga in från Cleveland ikväll så det kan vara kul att umgås lite allihop under helgen. Vi lämnar förmodligen Maryland på söndag för att köra upp till Connecticut där nästa veckas tävling spelas. Jag längtar verkligen till nästa tävling, det har varit skönt med ett par veckors upphåll men det ska bli kul att komma igång igen. Jag siktar på att göra en riktigt bra andra halva av säsongen!

Zeke i kanoten, eller det är nog en kajak :)


Kikar ut över vattnet


Hempa på Ashley's drivingrange


Korthålsbanan


Lilla golfshopen

Hagerstown

Just nu befinner vi oss i Hagerstown, Maryland. Vi kom hit i måndags för att träna och spela med Ashley, hennes familj har en egen drivingrange och en korthålsbana. Tänk att växa upp med en egen träningsanläggning på tomten!
Både igår och idag har vi spelat 18 hål, på 2 olika banor här i närheten. Den vi spelade idag var faktiskt riktigt bra, snabba och fina greener.
Jag vet att jag har varit dålig på att skriva nu på sistone, och jag känner mig lite för oinspirerad och distraherad för att göra ett längre inlägg ikväll också. Men jag tänkte i alla fall lägga upp ett antal bilder, för en bild säger ju mer än 1000 ord! :)

Ashley, Zeke och jag


Husbilen, på den här veckans camping, bilden är tagen från vattnet när
hempa och jag var ute på en kanot tur i morse :)


En till bild tagen från kanoten


Kul träningskompisar man har! :)


Midsommar med sill och lax från Ikea :)


Lite gott och blandat att kika på, jag återkommer imorgon, förhoppningsvis med lite mer energi och med lite mindre skrivkramp! Godnatt

Tillbaka i USA

Ja, då var man tillbaka i USA. Det var väldigt kul att vara hemma i Sverige och träffa familj och vänner, även fast det var många jag inte hann träffa pga det intensiva schemat. :( Men jag måste säga att samtidigt så kändes det lite konstigt att vara hemma, särskilt eftersom Hempa och zeke var kvar här i USA. Men också för att husbilen nästan börjar kännas som vårt hem :)
Jag tänkte bara göra ett kort inlägg ikväll, är fortfarande lite ur gängorna pga tidskillnad och jet-lag. Förhoppningsvis så är jag tillbaka till mitt vanliga jag och mitt vanliga, hyfsat regelbundna bloggande om ett par dagar. Så ni får hålla er till tåls ett tag. Hoppas ni sover gott där hemma, det kommer garanterat jag att göra, även fast klockan bara är 21.00 här! :)

RSS 2.0