Det börjar närma sig....

Ja snart är det dags för LPGA-tour kval! Ska bli så jäkla kul! Det är bara att gå ut och köra järnet, vad har jag att förlora!? Jag kommer garanterat att vara hyfsat nervös på första tee, men det är väl inte så konstigt! Efter ett par hål brukar nervositeten släppa och man kan njuta lite mer av spelet....förhoppningsvis! :)
Det blir inget långt inlägg idag heller, finns inte så där jättemycket att rapportera om......förutom att vi äntligen har köpt en vanlig bil!! Såå skönt att slippa både husbil och hyrbil!

Drivingrangen på Heron Creek!


Grästee, stor och rymlig, många mål (flaggor) att sikta på.....perfekt! :)


Nya bilen! 2000 Oldsmobile Intrigue

Träning och lägenhetsbilder

Vi har inte haft så mycket tillgång till internet den senaste veckan, har tyvärr ingen uppkoppling i lägenheten. Men vi ska ta och kolla upp om vi kan fixa det och hur mycket det kostar. Men så länge får ni stå ut med att blogg inläggen kommer lite mer sällan. Här kommer lite bilder från golfbanan där vi tränar och lägenheten!

Vår dörr!


Vår otroligt fina och dyra bäddsoffa! ;) $119 på Wal-Mart! Funkar
alldeles utmärkt! I bakgrunden ser ni också vår väldigt orangea golv
lampa, $7 på WM! :)


Matbord, $59. Gissa varifrån!? :) Det behöver inte kosta skjortan att
inreda en lägenhet! :)


Kök


Badrum


Gymmet!


'Hemmabana' nr 2 'Heron Creek'


Vy över ett utav hålen


Mer bilder kommer så fort vi har kommit lite mer i ordning. Just nu ligger fokus på träning inför LPGA-kvalet!
Det börjar närma sig, bara 5 dagar kvar! Känns väldigt spännande och lite pirrigt! Vi hörs! Take care!


VI FICK LÄGENHETEN!!

Jaaa! Vi fick den! Så jäkla kul! Nu får vi verkligen hålla tummarna för att vi får husbilen såld imorgon också! Det skulle vara så perfekt. Då har vi råd att äntligen köpa en vanlig bil!
Vi får flytta in i lägenheten på lördag, jag vet inte om det kommer att bli så, beror helt på vad som händer med husbilen. Vi måste hinna köpa en säng också innan vi kan flytta in! :)
I eftermiddags åkte vi till stranden för att 'fira' att vi fick lägenheten! Här kommer några bilder.....

Vi åkte till 'hundbeachen' så Zeke fick leka lite i vattnet


Vågade inte släppa honom lös i vattnet, för även om det inte syns på
bilden så var vågorna lite för höga för en liten hund....


Här är en utav poolerna i vårat område! :)


Utsikt från pool området


Mer utsikt.....


I det här huset ligger vår lägenhet! :)

Hej mitt namn är Zeke

Zeke heter jag och jag är sju år gammal, nyligen fyllda faktiskt! Den 12 September för att vara exakt. Min matte glömde bort min födelsedag i år! :( Jag vet att hon har mycket att göra just nu....hon tränar och hon försöker hitta en ny bostad till oss så att vi slipper den här husbilen, så jag har förlåtit henne. Även fast jag har trivts ganska bra i bilen så ska det bli skönt att få lite större yta att röra sig på!

Här är jag! Jag vet, visst är jag söt! Jag får höra det jämt när vi är ute
och går. Det enda som är lite trist....känns lite pinsamt att berätta det
här men....det är väldigt många som tror att jag är tjej!....jag förstår
inte varför....


I alla fall, jag tänkte berätta lite om min resa här i USA. Jag tvivlar på att det finns många andra hundar som är lika beresta som jag vid det här laget.....jag har varit i eller rest igenom ca 26 olika stater. Det är inte dåligt!

Här brukar jag stå och titta varje gång matte och husse ska åka i väg.
Jag brukar också stå här när dom kommer tillbaka. Nu är det inte så
att jag sitter och väntar här hela tiden medan dom är borta, utan på
något underligt sätt känner jag alltid på mig när dom kommer.


Här är min nya favoritplats i husbilen....


Tidigare var det här min favoritplats, men hit kan jag inte ta mig på
egen hand....så det fick bli under bordet istället.


När vi är ute och åker ibland så kan det bli lite jobbigt med solen i ögonen
hela tiden, då brukar jag låna mattes solglasögon. Snygga va!?


På en del campingplatser som vi har besökt på vår resa har jag kunnat springa
löst på vår 'tomt' ibland, det är alltid kul. Egentligen så får vi inte vara lösa
på de flesta campingar, men när det inte är så mycket folk så kan man ju passa
på lite....på campingen som vi bor på nu i Florida så får jag absolut inte vara
lös för matte, hon vågar knappt låta mig gå ut överhuvudtaget, särskilt inte
när det är mörkt. Jag tror att det beror på alligatorerna som finns i floden här
bredvid, och allt prat på tv om alla pytonormar som invaderar sydvästra Florida!


Tur att det finns såna här hundgårdar, där kommer i alla fall inte alligatorerna in!


Jag har faktiskt börjat gilla USA, även fast det kan vara riktigt varmt ibland,
särskilt i Florida. Men då är det tur att man kan svalka sig med en iskall
frappucino från Starbucks! Mums!


Eller så kan man ju svalka sig på det här sättet. Det är inte fel det heller! :)


Nu tackar jag så mycket för mig, för den här gången. Jag hoppas att ni har fått lite insikt i hur mitt liv ser ut! Voff! /Zeke

Snabb uppdatering

Det har inte hänt särskilt mycket de senaste dagarna, vi tränar golf och jobbar på att få husbilen såld. Än har vi inte haft någon framgång vad det gäller husbilen, men vi har en som är intresserad och som kommer och tittar på den på fredag....så det är bara att hålla tummarna!
Vi har också lämnat in en ansökan om att få hyra 'favoritlägenheten'! Hoppas hoppas att vi får den, jag vill verkligen bo där!
Idag har det varit väldigt varmt och skönt, som de flesta dagar här i Florida, förutom lite regn och åska nu på kvällen. I förmiddags tog jag mig ett dopp i poolen här på campingen, så himla skönt och avkopplande att simma några längder helt ensam.....och ett perfekt tillfälle att verkligen njuta....jag gör verkligen det! Jag är såå glad att vi har fått möjlighet till att stanna här över vintern och träna och spela golf och bara ha det bra i värmen! Tack så mycket till Pappa, Tommy och Chrisse och alla ni andra som har gjort detta möjligt! Tack till familj och vänner som har stöttat och hejat på mig under säsongen! Tack till Sollentuna GK....och till alla er som följer bloggen! Hoppas jag inte har glömt någon nu, i så fall, tack till er också! :)
 

Jobbig natt!

Ja det kan man lugnt säga! Jag tror att jag har sovit max 3 timmar. Varför!? Jo för att det har REGNAT heeela natten, och det har inte slutat än! Åska och regn non-stop. Det smattrar nåt oerhört på husbils taket när det regnar så här mycket! Just nu är jag så trött på att bo/sova i den här bilen att jag skulle kunna köra ner den i floden här bredvid bara för att bli av med den! :) Så illa är det kanske inte, men jag skulle ge mycket just nu för att få sova i en lägenhet! Ja ja....vi får hoppas att det slutar snart så att vi fortfarande kan köra bilen på vägarna och inte är tvungna att hyra en båt istället. ;)

Mycket vatten på vägarna, som sagt!

Making plans for the winter....

Ja det är det vi håller på med, samtidigt som jag måste träna och förbereda mig inför LPGA-kvalet. Så man kan säga att vi har fullt upp. Men jag njuter verkligen av tillvaron, det är så himla skönt här med all sol och värme! Även fast det nästan är på gränsen till fööör varmt ibland....men jag klagar inte....absolut inte! :)
Idag har vi varit och tittat på ytterligare en lägenhet, i Fort Myers. Den var helt ok, eller faktiskt lite mer än ok. Området var fint, med pool och tennisbana och gym. Precis som en utav lägenheterna igår, den som är min favorit so far, men de var inte lika nya och fräscha som 'favoriten'. Vi får se vad som händer.....
Vi har också varit förbi golfbanan som ligger på gångavstånd från 'favoriten' (förlåt om jag låter tjatig :)) och den verkade väldigt fin, och dom hade ganska bra träningsområden. Pitch och puttinggreen, bunker, och drivingrange, där man slog bollarna ut i en sjö! Alltid lite kul men det betyder också att det inte är världens bästa bollar. Dock helt ok. Vi lyckades inte direkt få till någon träningsdeal, men för 8 dollar/dag får vi träna och slå hur mycket bollar vi vill, alltid nåt. Imorgon ska vi besöka en annan bana här i närheten och se om vi kan få träna där också. Nej nu får det räcka för idag, här kommer ett par bilder......

Här är SC registreringsskylten som jag tycker är lite fin :)


Men nu är vi ju i Florida!


En bro i St Petersburg som vi körde över på väg till Tampa för att
kolla på en bil, ganska fin tycker jag!


Regnbågen!


Förresten, klicka på den här länken för att se några bilder på 'favorit' lägenheten! http://www.toledoclubapts.com/gallery.html 

'Hemma' i Florida igen

Nu har vi varit här i Florida i några dagar, och jag måste säga att det känns nästan som att vi är 'hemma' igen. Jag vet inte men det är något med Florida som gör att det känns så. Kanske pga att jag har varit här så många gånger tidigare, och att vi bodde här i en dryg månad i början av säsongen.
Idag har vi varit och kikat på ett par lägenheter, ja vi har bestämt oss för att sälja husbilen och hyra en lägenhet här under vintern istället. Kan vara skönt att leva 'som vanligt' ett tag, men det har faktiskt funkat förvånansvärt bra att bo i husbilen så här pass länge och vi vill väldigt gärna göra om samma sak under nästa säsong. Men då behöver vi en bättre husbil, jag tror inte att den vi har nu skulle orka ta oss fram och tillbaka över halva USA en säsong till, det var knappt så att den orkade den långa resan tillbaka till Florida!
Och så behöver vi en bil....ja vi befinner ju oss i 'bilens förlovade land'.....utan bil! Det börjar bli oerhört tröttsamt att behöva ta husbilen vart man än ska åka! :) Även om man bara ska 10 min längre ner på gatan för att handla lite mat så blir det ett projekt, och tyvärr så är det väldigt sällan det finns några trottoarer, eller att man känner sig bekväm med att gå längs de ofta vältrafikerade vägarna.
Imorgon ska vi iväg och träna/spela på en golfbana som ligger på gångavstånd från en utav lägenheterna vi var och tittade på idag, som för övrigt var väldigt fin. Hela området var jättefint med sjöar och 2 poolområden, tennisbana, gym mm. Tänk vad perfekt det skulle vara om banan visar sig vara i bra kondition och att dom har bra träningsområden, och om jag dessutom kunde få till en bra deal och få träna där hela vintern! Vi får hålla tummarna! Vi hörs imorgon igen så får ni veta hur det har gått. Godnatt

Övernattning i South Carolina

Efter ca 10 timmars körning kände vi att det fick räcka för dagen och svängde av motorvägen till närmaste camping. Man blir hyfsat seg i kroppen av att sitta i en bil hela dagen. Och ännu segare är det emellanåt när vägarna är riktigt dåliga, det är verkligen skillnad på vägkvalitén beroende på vilken stat man befinner sig i. Vi kan väl säga så här, South Carolina är inte en utav de bättre staterna när det gäller vägar! :) Men dom har fina registreringsskyltar på sina bilar :) Jag ska försöka fånga en på bild imorgon.
Vi har ca 6,5 timmar kvar till Florida, närmare bestämt Venice, där vi ska hålla till de kommande veckorna. Nu undrar ni kanske....varför just där!? Jo...nu kommer den spännande nyheten jag nämde igår. Jag bestämde mig för ett par dagar sedan för att kvala till LPGA-touren i slutet av september!! Det känns jättekul! Tufft, självklart! Men väldigt spännande! Första kvalsteget går av stapeln i Venice så det är därför vi ska hålla till där. Finalkvalet hålls sedan i början av december i Daytona Beach.
Nu till något helt annat, för er som vill ha lite hjälp med träningen i vinter, både golfträning och den mentala biten, ta en titt på det här: http://www.mholmblad.com/filearea_29.html Det är en länk till min hemsida, klicka på PDF-filen för mer information. Nu säger jag tack och hej för ikväll.

På väg ner till Florida igen....

Tyvärr så blev det inte den avslutning på säsongen som jag hade tänkt mig. 2 slitiga rundor där inga puttar ville rulla min väg, gjorde bara en enda birdie på 36 hål!, och resultatet blev en missad cut. Tråkigt men det är bara att kämpa vidare!
Nu är vi som sagt på väg tillbaka till Florida där vi har tänkt att spendera större delen av vintern, med massor av träning och spel! Inatt stannar vi över hos Ashley i Maryland, för att sen fortsätta vår resa imorgon bitti. Förmodligen kommer det ta ett par dagar för oss innan vi är framme. Gps:en säger att det är drygt 15 timmars körning ner till Florida, och med husbilen så kan man lägga på ytterligare ett antal timmar. :)
Tänkte bara ge er en kort uppdatering av hur läget ser ut just nu. Men jag återkommer imorgon med mer info om våra planer, och dessutom en väldigt spännande och kul nyhet! Vissa av er vet redan om det.....:)
Nu är det dags att hoppa i säng och ladda batterierna inför en tidig morgon och väldigt lååång dag på vägarna. Godnatt


New York

Nu sitter vi på vårat hotellrum här i Albany, New York. Vi var framme vid kl 15 idag på golfbanan, efter nästan 6 timmars körning, och hann precis spela 18 hål innan solen började gå ner. Husbilen fick stanna kvar i Maryland, hemma hos Ashley. Så det fick bli hotell och hyrbil den här veckan. Känns ganska skönt faktiskt! :)
Imorgon blir det träning hela dagen, på torsdag blir det ytterligare en inspelsrunda, en väldigt tidig sådan, kanonstart kl 07.00! Innan det på fredag är dags att köra igång rond 1 på den sista tävlingen för säsongen! Jag kan inte riktigt fatta att tiden har gått så fort. Ska bli rätt så skönt ändå med lite paus från tävlandet snart. Och få sätta igång med riktig hårdträning under vintern, för att vara väl förberedd och vältränad som aldrig förr till nästa säsong! Men innan jag börjar tänka på vinterträningen och kommande säsong, ska jag självklart göra en bra avslutning på denna! Så följ mig på live på www.duramedfuturestour.com, klicka på 'real-time scoring' i högra hörnet. Jag går ut kl 8.20 på fredag, 14.20 svensk tid. Ciao! 

RSS 2.0