Going to Miami....

Tidigt imorgon bitti beger vi oss iväg mot Miami. Jag ser verkligen fram emot morgondagen, ska bli såå kul att få spela en riktigt bra bana!
Vi kommer att stanna kvar över natten, i LouAnne och Dave's sons hus. Förutom att spela ' Blue Monster' imorgon, ska vi på lördag också hinna med att träffa Hempas halvbror, typ, och hans fru, som stannar ett par dagar i Miami innan dom drar ut på kryssning. Ska bli superkul att träffa lite folk hemifrån! Nu är det inte långt kvar heller till Chrisse och Tommy (mina svärföräldrar) kommer och hälsar på......längtar! :)
Det blir till att gå och lägga sig ganska tidigt ikväll eftersom vi ska upp så tidigt imorgon. Kommer nog inte ha några problem att somna.....man satt ju uppe till efter klockan 2 igår natt och tittade på Tre kronors helt värdelösa match mot Slovakien. :(
Avslutar detta inlägg med ett par bilder från vår golfrunda igår. Även fast man ser alligatorer i var och vartannat vattenhinder på banorna i Florida, så tycker jag ändå att det är lika roligt och fascinerande varje gång! :)



Ganska stor var han faktiskt....

Doral 'Blue Monster'

Nä det blev ingen vinst eller några slantar för mig i lördagens Pro-Am. Trots att scoren inte blev något märkvärdig så hade jag ändå en hel del bra spel. Vilket känns bra! Det är alltid lite tufft och spela tävling på en bana som man aldrig har spelat förut....lite svårt och veta hur man ska spela hålen på bästa sätt och också lite knepigt med inspelen när man inte vet (förrän man kommer fram) hur greenen ser ut. Dessutom var banan inte i speciellt bra kondition....tyvärr.
Men en bana som garanterat är i mycket bra kondition är 'Blue Monster' nere i Miami! Och den ska vi spela på fredag!! LouAnne och Dave ska ner dit och spela och frågade om vi ville följa med. Och självklart tackade vi inte nej till att spela en sådan bana! Särskilt inte när dom bjuder på greenfeen! Som för övrigt är svindyr....$325 per person! Inte en chans att vi hade haft råd med det. Ca 4700 kr totalt för oss två för att spela en runda golf...galet!
Men det ska bli superkul och jag ser verkligen fram emot fredag....snälla vädergudar....låt solen skina och himlen vara blå...och se gärna till att temperaturen åtminstone håller sig runt 20°C!

Hål 18 Blue Monster





Future stars foundation Pro-Am

Tidigt imorgon bitti åker jag till Orlando för att spela en Pro-Am tävling. Vi är 28 st proffstjejer som ska spela i lag med 3 amatörer vardera. Ska bli kul att träffa tjejerna igen efter några månaders vinteruppehåll! Jag tror och hoppas att det kommer att bli en kul dag med trevliga lagkamrater och bra spel! Håll tummarna....för det finns några slantar att tjäna.....:) Gå till den här sidan för mer info www.futurestarsfoundation.com


Jaha, undrar om han har något vettigt att säga.....

Ska bli mycket spännande att höra vad Tiger Woods har att säga! Om ca 1 timme (kl. 11.00 US ET) ska han hålla presskonferens, och tala med media för första gången sedan bilkraschen i november. Mycket spännande......

Vinter-OS

I love watching the Olympic games! Ja det gör jag...jag gillar i och för sig det mesta som har med sport att göra. Jag är en riktig sportnörd! De visas väldigt mycket sport på tv här in the US and A. Väldigt mycket bra och spännande sport, men också en hel del konstiga grejer som jag inte riktigt kan förstå att dom överhuvudtaget visar....!? Men de måste finnas intresse för dessa sporter också. Jag kan inte ge några exempel just nu för jag vet inte vad det heter eller kallas. :) Men det kanske kommer..... 
Tillbaka till OS, för det första så har ni ju säkert hört om rodel-åkaren som dog under ett träningslopp för några dagar sen. :( Så sjukt sorgligt!! Jag kan inte fatta att det ska behöva hända! Man måste väl testa och inspektera banan in i minsta detalj och se till att det INTE går att flyga ur banan på det sättet. (Dom kör ändå i drygt 140 km/h!) Och inte ha metallstolpar precis intill banan, som dessutom är helt oskyddade! Dom kunde väl åtminstone ha haft någon typ av stoppning/skumgummi på stolparna. Nu i efterhand har dom satt upp en hel vägg istället! Det är inte acceptabelt att ett sådant misstag sker. Jag tycker inte att man bara kan säga att det var en olycka, utan det var helt enkelt ett stort misstag från arrangörens sida! Skäms på er! RIP Nodar Kumaritashvili.
Men jag hoppas och tror ändå att fortsättningen på detta OS kommer att bli mycket bra och spännande, och förhoppningsvis slipper vi fler otäcka olyckor. Jag tror dock att det blir lite medaljsnålt för Sverige.....men jag hoppas att jag har fel! Heja Sverige! Och Grattis förresten till Charlotte Kalla som igår vann och fixade åtminstone 1 medalj till Sverige! :)







Happy Valentine's Day

Hoppas att ni har haft en bra och mysig Alla Hjärtans Dag, kära familj, vänner och bloggläsare! Jag saknar er ska ni veta!


Champions Tour (seniortouren)

Jag trodde att mitt internet hade skärpt till sig.....men icke. De senaste dagarna har det fungerat sämre än någonsin....dvs inte alls. Men för tillfället funkar det rätt hyfsat så jag tänkte passa på att göra ett litet inlägg så ni inte tror att jag har glömt bort bloggen helt o hållet.
Vi har spelat mycket den senaste veckan, tror att det har blivit 4-5 rundor. Svingen känns bättre och bättre....och spelet börjar sitta mer och mer. Känns kul att kunna vara ute och spela så mycket som vi har gjort.....samtidigt som jag vet att ni där hemma fortfarande har massa snö och är ganska långt ifrån golfsäsongen. :)
Imorgon ska vi åka till Naples, ca 1 timmes bilresa härifrån, och titta på när proffs gubbarna spelar. :) Det spelas en senior tour tävling här i Florida och vi tänkte att det kunde va kul och se hur dom spelar, man kan nog alltid lära sig något. Det är en hel del välkända och duktiga spelare med, bla Fred Couples, Paul Azinger, Fuzzy Zoeller och Craig Stadler för att nämna några....nu måste man nog kunna en del om golf för att känna till vilka de är.....så för er som inte gör det så säger nog de namnen er ingenting! Men i alla fall.....det ska bli lite kul faktiskt. Vi blir hämtade imorgon bitti kl 7.30 utav våra nya 'kompisar'.....LouAnne och Dave. Även fast dom är ungefär dubbelt så gamla som jag är så är dom hur sköna som helst! :) Man är inte äldre än man gör sig....eller hur!? De flesta vi umgås med här borta är runt 50 års åldern....det är absolut inget fel med det, snarare tvärtom! Nya vänner och extra föräldrar på en och samma gång! :) Perfekt. Så hög som medelåldern förmodligen är i den här delen av Florida så är jag ändå förvånad över att vi har lyckats hitta så pass 'unga' människor att umgås med! :) Ok, jag kanske överdriver litegrann.....
Vi har det bra och kul i alla fall, och det är huvudsaken!......om bara vädret kunde skärpa till sig också och temperaturen kunde öka en 10 grader, så skulle allt vara super! Tydligen så har det inte varit så här kallt i Florida på typ 37 år eller nåt! Jag är helt säker på att vi tog med oss lite av Sverige när vi kom hit......:)

Jag, LouAnn och Dave. Vi blev bjudna på väldigt god pizza i går kväll!
Jag vet, det ingår inte i dieten....men ibland får man göra en liten avstickare!

Bollsponsor!

Jaaa, jag har fixat en boll och handsk-sponsor! Det kanske inte låter så märkvärdigt, men jag är superglad över minsta lilla grej jag kan få! Det går åt en hel del bollar och handskar under en säsong.....och det är inte billigt. Ett dussin Titleist Pro V1 bollar kostar ca 569 kr hemma i Sverige! Dom är dock något billigare här. Jag gör nog av med närmare ett dussin bollar per tävlingsvecka, oftast så byter man boll åtminstone ett par gånger per runda eftersom dom slits ut...och ibland så händer det ju att man slår bort ett par stycken också! :) Handskarna är inte billiga dom heller, de ligger normalt på mellan 150-200 kr. Så jag kommer att spara in ett antal 1000 kr på att slippa köpa bollar och handskar den här säsongen!


Golfens olika 'grenar'

Gud vad tiden går fort! Är det någon annan som känner sig lite stressad ibland över att tiden bara flyger fram!? Kan knappt fatta att det redan är 1 februari! Nu tycker jag i och för sig inte att det gör något att dagarna rullar på....det börjar ju närma sig säsongsstarten! :)
För att bli en bra golfspelare så måste man vara bra på alla olika moment och alla typer av slag. Det är framförallt därför jag känner att den här vintern i Florida har varit till stor hjälp för mitt spel! Istället för att vara hemma i Sverige och stå inomhus på en matta och banka massa bollar mot en vägg dagarna i ända, så har jag verkligen fått möjlighet nu att träna alla delar av mitt spel. Här kommer några exempel på de olika slagen!

Chippning


Fortfarande chippning


Det långa spelet, som det kallas....


Där driven är en utav klubborna


Bunkerslag


Pitchning, något längre slag än i chippning.....ofta mellan 20-50m


Slutligen, kanske den viktigaste delen i golf......ett par snygga ben! ;)
Nä jag menar PUTTNING så klart! :)


RSS 2.0