Tysk mat till middag

Idag spelade vi vår andra runda på South Hills golf club i Waterloo, Iowa. Banan är faktiskt ganska bra, framförallt greenerna. Dom är riktigt fina och snabba. Så det är en bra träningsbana inför tävlingen nästa vecka.
Idag var det lite mer folk på banan än när vi spelade sist, kan bero på att vädret var mycket bättre idag, 23 grader och sol.
På 4:e hålet fick vi vänta en hel del på bollen framför, så han som spelade bakom hann ifatt oss. Jag hade hoppats på att vi skulle slippa spela med någon annan, när man spelar träningsrundor kan det vara skönt att spela ensam så att man kan slå flera bollar ibland, t.ex. Men eftersom han var ensam och ändå hade hunnit ikapp så kändes dumt att inte fråga om han ville spela med oss. Gene, som han hette, var jättetrevlig. Eller ÄR snarare. Vi har precis kommit tillbaka till campingen efter att ha blivit bjudna på middag av Gene och hans fru. Det var väldigt trevligt och gott!
Vi åt på en tysk restaurang i en liten stad som heter Amana, som ligger en bit härifrån. Dom serverade riktig husmanskost med massa grönsaker, potatis, surkål och sallad mm. Och så fick man välja mellan fisk, kött, kyckling, schnitzel och lite till. Och så efterrätt såklart! Jag åt en riktigt god och hemlagad rabarberpaj med vaniljglass. Mums! Jag ångrar verkligen inte att jag erbjöd Gene att spela med oss :)
Imorgon ska vi också spela 18 hål, med Gene igen faktiskt. Men på en annan bana. Vi åkte förbi den när vi var på väg för att äta middag, och bokade en tid tills imorgon. Banan såg verkligen jättefin ut, greenfeen är lite dyrare än på South Hills men det verkar som om jag får spela gratis med PGA kortet där också! Nu ska jag snart hoppa i säng, men först ska Zeke och jag ta en liten promenad. Auf Wiedersehen

18 hål och bio

Det är vad vi har gjort idag. Vi spelade en runda i förmiddags, i ganska dåligt väder. Det regnade nästan hela natten i går natt, och det fortsatte regna större delen av dagen idag. Så banan var väldigt blöt. Och kallt var det också. Nu kanske ni undrar varför vi valde att spela överhuvudtaget under sådana förhållanden. Men för det första så fick jag spela gratis med hjälp av mitt PGA-kort och Hempa fick betala 16 dollar för 18 hål inklusive golfbil. Så vi tyckte att det var en bra deal, plus att det är bra för mig att träna på att spela i kyla och regn. Jag tycker verkligen inte att det är kul och så blir jag väldigt lätt kall och frusen och får svårt att svinga. Men om det är tävling så har man ju ibland inget val. Utan är tvungen att spela oavsett väder.
Efter rundan bestämde vi oss för att gå på bio, det var inte igår kan jag säga. Vi såg 'Night at the museum 2', med Ben Stiller. Den var faktiskt lite kul.
Nu är vi tillbaka på campingen och har ganska nyligen grillat lite middag, samtidigt som vi tittade på en country gala på tv. Det blev några sväng om i husbilen :) Godnatt

På golfbanan i regnet, i Hempas mössa :)


Biobiljetter (i brist på roligare saker att visa) :)

Inte händer det så mycket här inte....

Nä, jag har faktiskt inget speciellt att skriva om. Det finns inte så mycket att göra här. Våra dagar ser ut ungefär så här: Vaknar ca kl 8, ut med hunden och sen ut och springa 4-5 km + styrketräning. Frukost, duscha och göra oss redo för golf. Vi kopplar ur elen, vatten och avloppsslangen från husbilen, plockar ner tv-antennen mm, (denna procedur går vi igenom dagligen när vi ska lämna campingen, och vi kopplar in allt igen när vi kommer tillbaka) innan vi kan ge oss av. Åker ca 30 min till en golfbana som vi hittade för att par dagar sen, och som faktiskt är helt ok. Stor och bra putt-chippinggreen, stor drivingrange eller ett fält snarare där man kan använda sina egna bollar. Perfekt! Spenderar ett antal timmar där innan vi beger oss tillbaka, ibland tar vi vägen förbi mataffären och handlar lite, innan vi fortsätter hemåt. That's it. En vanlig dag för Madde, Hempa och Zeke :). Men jag klagar absolut inte, sämre kan man ju ha det! Vi har ju i alla fall varmt och skönt väder, för det mesta!


Puttning



En och annan vattenpaus måste man ta ibland.


Chippning


Wedgeträning på rangen


Den här bilden tror jag pappa uppskattar extra mycket. 'in i tunneln' :)


Zeke, han hade det skönt i skuggan medan jag tränade.


Iowa

Om man ska åka till USA så är Iowa inte ett ställe man 'måste' besöka. Nä, det är ganska så trist här, nu har vi ju inte varit i hela Iowa, men det känns som att det nog är likadant överallt. Stora fält, gårdar och djur, grusvägar eller väldigt dåliga asfaltsvägar, långa avstånd. Landet helt enkelt. Vi ångrar att vi lämnade Peculiar i Missouri så tidigt, där bodde vi på en mysig camping och hade en bra drivingrange precis intill. Men men, nu är vi här och vi försöker göra det bästa av situationen, vi åkte till en golfbana igår, men tyvärr var den inte särskilt bra, väldigt dåliga bollar på rangen. Övningsgreenen var helt ok, så det var bättre än ingenting. Men det blir till att prova en annan bana imorgon.
Campingen här är faktiskt bra, ganska nybyggd, så den är fräsch och rätt så mysig. Det enda 'problemet' är att det är någon typ av holiday här, tror att det är 'memorial day' på måndag, så folk är lediga. Och det innebär att det är fullt med folk på campingen, typ bara barnfamiljer. Tror att det är ca 3 miljoner barn här ungefär ;) Har absolut ingenting emot barn, men ibland kan man bli lite trött på dom när dom leker, skriker, springer och cyklar mm mm från kl 7 på morgonen till ca kl 10 på kvällen. :) Men dom verkar stormtrivas, så det är ju kul.
Jag tänkte anordna en liten gissningstävling här på bloggen och min hemsida. Mer info om den kommer snart. Tills vi hörs nästa gång......ha det så jättebra och hälsa sverige från mig......börjar faktiskt sakna hemma litegrann, särskilt nu när man inte befinner sig på ett så spännande ställe, plus att sommaren börjar närma sig i sverige. Ciao

Tillbaka i Iowa efter en utflykt till Illinois

På väg till Iowa så satt jag och bläddrade i våran campingbok och hamnade på Illinois-sidorna. Förutom campingplatser så finns det lite information om varje stat i boken, och jag råkade slänga en blick på ett ställe i Illinois, Bishop Hill, som visade sig vara en svensk koloni. På kartan så såg det inte ut att vara så långt ifrån där vi skulle vara i Iowa, och det var det inte heller. Ca 1,5 tim. Och eftersom att vi har drygt 2 veckor kvar till nästa tävling så tyckte vi att det kunde vara lite kul med lite sightseeing. Så där har vi varit idag! Måste säga att det var lite mindre än jag trodde men väldigt mysigt. Blev dock lite besviken på att ingen vi pratade med kunde någon svenska! Men vi åt i alla fall typiskt svensk mat, köttbullar med lingon och potatis :) Väldigt gott! Även fast det på tallriken inte riktigt såg ut som det gör hemma, så smakade det faktiskt som hemma. Vi köpte också en 'swedish limpa' :) ska bli väldigt gott med en ägg och kaviar macka!
Nu ikväll är vi tillbaka i Iowa igen, vi stannar nog bara över natten på den här campingen. Den är helt ok, men vi skulle vilja hitta en som är lite bättre, och som också ligger närmare en golfbana. Vi får tyvärr inte träna eller spela på tävlingsbanan förrän nästa måndag, dagen innan registreringen. Tror att det är väldigt 'fiiin' och privat bana. :)



Jag, vid en väldigt fin sverige 'sten'


Köttbullar!


Lingonberry lemonade! Vet inte om det är så svenskt!? Men gott var det!


Det lilla söta bageriet där vi köpte en 'swedish limpa'


Restaurangen där vi åt våra köttbullar


Lite info om Bishop Hill på menyn


Om man är så här skön så måste man få vara med på bild i bloggen :)

Mot Iowa imorgon

Vi tänkte börja röra på oss imorgon, mot Iowa. Även fast det är nästan 3 veckor till nästa tävling. Men det spelar ju ingen större roll var vi är någonstans, bara vi har någonstans att träna.
Vi har trivts väldigt bra här i Missouri/Kansas, campingen är väldigt mysig och vi har träffat en hel del trevliga människor. Framförallt Martha & Rex, vi har precis kommit hem efter att ha ätit middag tillsammans med dom på en mexikansk restaurang. Mycket trevligt. Dom har verkligen varit gulliga, hoppas att vi kommer tillbaka hit nästa år igen.
Ni som följde tävlingen såg att det inte gick så bra. Jag har faktiskt inte så mycket mer att säga än så. Jag hoppas bara att vädret blir lite bättre till nästa tävling, och att vi slipper avbryta spelet pga åska och regn, plus att halva startfältet som inte hann spela klart första rundan, inte behöver gå ut kl 7 på morgonen för att spela klart de sista hålen, i +4 grader och halvstorm. Men jag ä inte bitter......nä då. :) Tänk om man kunde styra över vädret.....
Annars så har jag inte så mycket mer att berätta för den här gången, känner mig lite oinspirerad till att skriva och ganska tom i huvudet. Så det är väl som vanligt antar jag ;) Här kommer ett par bilder i alla fall. Talk to you soon!

Mina sötisar, lite sömniga i bilen


Styrketräning utanför bilen imorse, jag vet medicinbollen ser lite mesig ut
men den väger faktiskt nästan 4 kg. Zeke körde hårt han också.....


Regn, blåst, blixtar och dunder....och ännu mera regn

Ja vad ska man göra?.....Idag hann jag spela 11 hål, knappt, innan tävlingen avbröts pga thunderstorms. Vi sitter här i husbilen och regnet bara vräker ner och blixtarna lyser upp himlen med jämna mellanrum. Och så har det sett ut de senaste 2,5 timmarna. Enligt väderrapporten ska det pågå i ytterligare ca 2 timmar. :(
Första rundans spel ska återupptas imorgon bitti kl 07.00! Men om regnet fortsätter så är det tveksamt att banan kommer att vara spelbar. Känns som att det kan bli en repris på Louisiana tävlingen, som fick kortas ner till 36 hål pga av vädret. Men vi får hoppas på det bästa.
Det var riktigt tufft ute på banan idag, vilket syns på scorerna. Jag ligger +4 efter 10 spelade hål. Vinden var inte att leka med, knappt så att man kunde stå stilla ibland! Och som jag berättade tidigare så är ruffen inte ett ställe man vill vara på.
Drivingrangen på golfklubben är inte särskilt stor, så man får värma upp på bestämd tid. Man måste följa ett schema beroende på vilken starttid man har. Men imorgon kan det nog bli trångt på rangen i och med att ca 72 spelare ska starta samtidigt. Som tur är har vi en drivingrange precis granne med campingen! Så vi åkte förbi där på vägen hem idag och frågade om jag kunde få slå lite bollar där klockan 5.30 imorgon bitti! Och det var helt ok! Dom öppnar inte förrän kl 9, men jag fick tillåtelse att smita in där för att värma upp. Väldigt snällt! Vi var där i förmiddags också och slog lite bollar och träffade då ägaren, han var väldigt trevlig och tyckte det var kul att träffa oss. Jag fick till och med en keps och ett dussin ProV1 bollar!
Nä nu är det dags att sova, måste sätta väckarklockan på 4.45. Alltid lika härligt! :)

Leawood south country club

Här kommer en kort uppdatering av golfbanan vi spelar den här veckan, (jätteintressant för den som inte förstår sig på golf! ;)) Vi spelade som sagt en träningsrunda igår. Banan är väldigt naturskön, för att använda ett fint ord :), väldigt grön och fin. Det är också mycket träd som gör en del hål ganska trixiga. Men det är framförallt RUFFEN, som gör den här banan tuff. Den är ca 7-10 cm, (en uppskattning från min sida) och väldigt tät och saftig. Bollen lägger sig gärna ganska djupt, ibland så djupt att den är svår att hitta. Så nyckeln till bra spel är att hålla sig på fairway, för att kunna få stopp på bollen på dom hårda och ganska snabba greenerna. Och sen sätta puttarna såklart!
Imorse var vi ute på en löprunda, kändes lite tungt i benen idag men på vägen tillbaka började det blixtra på himlen, och oj vad snabbt det gick att komma hem då. :) Ett bra tips när kroppen känns lite seg under ett löppass, försök springa ifrån ett åskoväder! :)
Idag blir det inget spel på banan, men vi ska snart bege oss ut till golfklubben för lite träning!


Kansas/Missouri

Vi bor i en stat men tävlingen spelas i en annan. Vår camping ligger i Missouri men golfbanan ligger i Kansas. Den närmaste campingen vi hittade är den vi bor på nu, ca 25 min från banan. Så även fast det är två olika stater så är det inte så stort avstånd som det kanske låter. :)
Vi var förbi banan idag men drivingrangen var stängd så vi fick träna på rangen som ligger precis brevid vår camping istället. Det var helt ok, bollarna var kanske inte dom bästa men det fanns i alla fall mycket olika flaggor och korgar att målträna emot, det är alltid kul!
Imorgon så är det första inspelsrundan och vi har starttid kl 10. Ska bli spännande att se banan, har fått höra att den ska vara väldigt fin.
Vi har också hunnit med en vända till Wal-mart idag för lite shopping, det blev en ny grill och en värme fläkt. Nätterna blir riktigt kalla här, temperaturen sjunker ner till + 4-5 grader, så vi kände att det var läge för en fläkt istället för att behöva sova med långbyxor och mössa på! Vi köpte också varsin baseboll handske och ett par bollar :) Hempa ville väldigt gärna kasta lite boll, och jag måste säga att det var riktigt kul! Och så hade vi ju en liten bollkalle också, när man, dock väldigt sällan :) missade att fånga bollen.
Nä nu är det nog dags att hoppa i säng, börjar bli riktigt trött känner jag, det tog mig nästan 1 tim att skriva det här inlägget! Godnatt

Jag och zeke kastar boll, rosa boll!


Hempa sätter ihop nya grillen


Utsikt över campingen från vårat husbilstak (jag var uppe och fixade med
tv-antennen) :)


SVERIGE!

Åh Sverige! Jag har faktiskt inte längtat hem någonting, hittills. Men igår fick jag ett litet sting av saknad när vi var på IKEA!
På vägen från San Antonio till Dallas så hade vi fått veta att det skulle finnas en Ikea, som dessutom hade svensk mat! Jag kunde knappt bärga mig tills vi kom dit, det låter kanske löjligt, men det har aldrig varit så roligt att vara på Ikea förut! Det såg precis ut som hemma och det kändes precis som hemma. Och som sagt, det fanns en del svenska livsmedel. Bla Sill, Kaviar, Lingonsylt, Ost, Mjölkchoklad och Lakrits mm. Självklart var vi tvungna att handla en del, inte för att vi direkt hade saknat produkterna utan mest för att det kändes hemma!
Vi stannade i Dallas över natten innan vi imorse fortsatte vår resa mot Kansas. Och det är där befinner vi oss just nu. Det är mycket svalare här än vad vi har vant oss vid att det har varit i Texas, ca 70 grader fahrenheit istället för 96! Men det är en väldigt fin kväll ändå, blå himmel och sol, känns nästan som en svensk sommar kväll!

Ikea utanför Austin, Texas


Usa, SVERIGE, Texas


Ni som har ifrågasatt om Hempa är med på resan, eftersom det tydligen
har varit för få bilder på honom!.......här kommer en :)


Här är en på mig också.....i golfkläder som vanligt, eftersom vi nästan jämt
är på golfbanan. Förutom när vi insuper lite av sverige på Ikea :)


Tag-själv lagret.


Home sweet home!


Sill, kaviar, ost mm


Knäckebröd och lite till


Här är lite av det vi handlade.....


Kunde inte låta bli att köpa lite godis också!


Det här passar väl som sista bild!?

Palmer course at La Cantera

Igår spelade vi 18 hål på La Cantera, med svenska Magnus. Det var mycket trevligt, och väldigt varmt! Tur att vi hade golfbil annars hade vi aldrig orkat ta oss runt den väldigt kuperade, och vackra banan.
Efter rundan åkte vi hem till Magnus och hans fru, Katie och deras 2 barn, Liam och Kajsa. Det blev en väldigt trevlig kväll med Fajitas till middag. Känns jättekul att ha lärt känna någon från sverige som bor här borta.
Imorgon tänkte vi börja vår resa mot Kansas och nästa tävling. Det är ungefär 13 timmars körning, och med den här bilen så är det lika bra att vara ute i god tid! :)



Hål 18


Hål 10


Klubbhuset, 18:e och 9:e green


Ett försök till ett lite konstnärligt foto...... :)

Lite trött i kroppen idag....

Igår så var det tänkt att vi bara skulle köra lite lättare träning, efter 3 intensiva tävlingsveckor. Men det blev inte riktigt så. Vi hittade en golfbana på gps:en som låg ca 10 min från campingen vi bor på, så vi åkte dit för att slå lite bollar på rangen. När vi hade tränat ca 1 timme så kom han som äger hela anläggningen för att prata lite, och han frågar om jag är proffs. För han tyckte det såg så bra ut när jag slog! Och det blev lite mera prat efter det såklart, han bjöd oss på dricka, och vi fick träna och spela på banan hur mycket vi ville. Han erbjöd oss till och med en fri natt på hotellet i fall vi kände att vi ville slippa husbilen en natt. Och innan dagen var slut så hade vi också hunnit spela 9 hål med honom och hans barnbarn. Väldigt generöst, klart man inte kunde tacka nej till det. Men det blev ganska mycket mer golf än vad vi hade tänkt som sagt.
Idag har vi varit på LaCantera golfklubb och tränat, som jag berättade tidigare så är det en svensk kille som jobbar som tränare där, Magnus, vi ska spela en runda med honom imorgon. Och vi har också blivit bjudna på middag hemma hos honom och hans fru imorgon kväll. Ska bli väldigt trevligt!
Just det, jag har fått mitt körkort nu förresten! Inte världens snyggaste foto på mig precis :) Allting gick så fort på körkortskontoret, jag hade ingen aning om att man skulle ta foto och skriva teoriprovet på en gång. Vi gick dit och trodde att vi bara skulle boka en tid. Men men, det är inte så noga! Hempas körkort har inte kommit än, lite konstigt, men vi får väl vänta och se om det dyker upp.
Nu sitter vi här i husbilen och är väldigt trötta båda två, eller alla tre snarare, får ju inte glömma hunden. Vi kommer nog inte göra så mycket mer idag än att grilla några köttbitar till middag......mmm.
Till sist måste jag passa på att gratulera min systerson Rickard på 16 års dagen!! Grattis! Många kramar från oss!

Mitt körkort

Rond 3, Texas

Inte en enda birdie blev det under dagens rond! Lite frustrerande! Vädret var perfekt för golf idag, så det kan jag inte skylla på, men jag hade lite problem med att hitta en bra känsla på dom snabba greenerna. Och dessutom var flaggplaceringarna rätt tuffa på flera hål idag. Men totalt sett måste jag nog säga att jag är rätt nöjd med tävlingen. Det blev en 75 (+3) rond idag, totalt för tävlingen +6, och en delad 45:e plats. Inget märkvärdigt men absolut ett steg i rätt riktning. Måste ännu en gång berömma banan, hela anläggningen faktiskt. Det har varit en jättekul tävlingsvecka, hoppas att det kommer fler tävlingar i den här klassen.
Nu har vi knappt 2 veckor till nästa tävling. Ska bli skönt med en liten paus, för att kunna lägga in lite hårdare träning mellan tävlingarna. Men imorgon blir det bara lättare golfträning och styrketräning, vi tänkte att vi kanske skulle kolla in ett nöjesfält som ligger här i närheten. Det ser ut att finnas några sjukt läskiga berg-och-dal banor! :)
Hoppas att allt är bra med er där hemma i sverige, det börjar kännas att man har varit borta länge nu. Men jag har faktiskt inte börjat längta hem än!

Vy över 18:e green


18:e fairway


Klubbhuset


Många fina bilar! Här är några.....


.......här är en till! ;)


Jag utanför klubbhuset, Dominion Country Club


Rond 2

Ja det blev ett slag bättre idag än igår, 73 (+1) Känner mig ganska så nöjd med dagens resultat. Det blev lite slitit dom sista hålen, pga värmen och den väldigt höga luftfuktigheten, men jag lyckades ändå avsluta med en birdie. Hittills är det helt klart mitt bästa resultat och det är min första klarade cut. Det är värt att notera! :) Men jag är inte nöjd med att bara klara cutten utan jag ska gå ut och försöka göra en ännu bättre runda imorgon. Det blir till att gå upp tidigt imorgon, jag startar redan kl 8. Hade trott att jag skulle starta något senare, men som sagt, det är skönt på morgonen när det fortfarande är svalt. Så håll tummarna imorgon kl 15 svensk tid. Godnatt

Rond 1, Texas hill country classic

74 slag (+2) blev dagens resultat. Jag är hyfsat nöjd med spelet idag, men som vanligt så känns det som om man borde ha varit ett par slag bättre. Jag har inte riktigt 'hittat' svingen ännu men den känns i alla fall lite stabilare än vid förra tävlingen. Det är bara att fortsätta nöta så kommer det nog lossna på riktigt snart.
Det var väldigt roligt att spela idag, vilket det oftast är såklart, förutom när det går riktigt dåligt. :) Som jag berättade tidigare så är banan och hela området runtomkring banan väldigt fint. Det blir extra kul när man får spela på en så fin golfbana, och det är så skönt och träna när det är så bra träningsområden. Det är helt klart drömmen, att bo i ett sjyst hus vid en bra golfbana, i ett varmt klimat!
Starttiderna för imorgon är inte klara ännu, det lottas efter resultatet man hade idag. Och alla har inte spelat färdigt ännu. Men jag borde nog gå ut lite senare imorgon, jag hoppas dock att det inte blir så sent för det är så mycket svalare och skönare att starta tidigt. Men men, man får ta det man får. :)

Vy över puttinggreenen, Dominion Country Club


Bunkerträning!

Texas hill country classic

Imorgon är det dags för första rundan här i San Antonio, Texas. Jag går ut på tee 10 klockan 9.00. Följ mig live på http://www.duramedfuturestour.com/  Klicka på 'real time scoring' i högra hörnet på första sidan.

RSS 2.0