Fler hus och lite annat.....

Ja, vi tittade på ytterligare några hus idag....åhh så svårt det är. De flesta hus har en hel del bra grejer men också en del saker som man skulle vilja ändra på. Det optimala vore ju om man hade råd att köpa en tomt i 'rätt' läge och bygga ett hus precis som man själv vill ha det! Någon gång i framtiden kanske.....men inte just nu.
Tex, det första huset vi tittade på idag, superfint! Bara ett par år gammalt och nästintill obebott. Bra pris. Det enda som man inte är perfekt är husets läge. Lite, bara lite, för avsides. Absolut inte långt ifrån någonting egentligen....7-8 min till närmsta mataffär, 5 min till 'stora vägen', 3 min till närmaste golfbana, 15 min till beachen. Det är bara det att just den gatan huset ligger på inte är särskilt välbebyggd. I och för sig så är det väl aldrig fel att slippa bo direkt inpå någon annan, (vilket ofta är fallet här borta, det byggs hus oerhört tätt för det mesta, speciellt om man ska bo på en golfklubb, sk Country Club). Men lite grannar är oftast trevligt, och känns kanske lite tryggare också.
Här kommer i alla fall en länk till en 'virtual tour' av huset som för närvarande är vår nya favorit! http://www.visualtour.com/shownp.asp?sk=13&t=2067965 (Vi såg huset omöblerat, då är det lättare att se alla detaljer och hur fint det faktiskt är.....men men).
För övrigt så har jag självklart tränat golf också, börjar ju närma sig Futures Tour kval nu.
Igår när vi var på Heron Creek GC så råkade jag träffa på deras nya tränare, ganska speciell kille. Ganska kaxig attityd och gjorde väl kanske inte ett jättebra första intryck. Men i alla fall, han blev super intresserad av mig och vill ha mig i sitt 'stall'. Tror att han är ute efter att ha ca 5st spelare att jobba med. Vårat samarbete skulle i så fall inte handla så mycket om teknik och själva golfsvingen, utan mer om den mentala biten och om grejer runt omkring, såsom sponsring mm. Vi får se vad det kan leda till, ska träffa honom imorgon igen. See ya!

Hus!

Som sagt, vi var och tittade på hus idag, 6 st för att vara exakt. På torsdag ska vi titta på ytterligare några stycken. Här kommer ett par bilder på huset som vi rankar högst bland de vi har sett so far....










Titta på hus imorgon

Ja för det verkar inte som om det blir nåt med mitt 'favorithus', inget köp alltså.....:( Ägaren har tydligen ändrat sig och vill inte sälja längre. Så då är det bara för oss och leta vidare. Fem hus står på schemat imorgon, alla inom ca 15 min från vår lägenhet, och alla mycket intressanta! Ska bli spännande! Återkommer med lite bilder mm imorgon ikväll. Och förresten, om ni fryser där hemma i snön, (tyckte jag läste för ett par dagar sen att det snöade i Sverige!?) så är ni mer än välkomna att komma och hälsa på oss!......idag hade vi dryga 30 grader varmt! :)

På Bobcat GC idag....


Videobloggning! :)

Japp! Det kunde vara lite kul och testa tänkte jag....kanske lite roligare för er därhemma också. Lite mer personligt, lite mindre text. Inte för att jag har tänkt och sluta skriva helt, men lite omväxling är väl aldrig fel!
Så här kommer då det första smakprovet......(måste erkänna att jag hade ganska svårt att hålla mig för skratt.....det kanske syns!? :)) I bakgrunden, Hempa, Dave och LouAnne :)


Vi spelade alltså en bana idag som heter Mission Valley, helt ok bana. Hyfsat snabba greener. Som ni hörde i videon så var jag alltså 3 under par efter första nio hålen. Tyvärr så lyckades jag inte fortsätta i riktigt lika bra stil de sista nio, utan jag kom in på 72 slag (par) totalt. Måste skylla lite på att jag aldrig hade spelat banan tidigare, hade jag gjort det skulle nog klubbvalen på några utav hålen sett lite annorlunda ut....och förmodligen hade det sparat mig ett par, tre slag. Om jag nu ska skylla på nåt......:) Par är i och för sig aldrig en dålig score, tycker jag.

Här kommer också lite bilder från banan....var ju tvungen att testa min nya mobilkamera för att se vilken kvalité det blir på bilderna.....och jag måste nog säga att jag är ganska nöjd.

      


Don't worry people.....:)



Handleden är inte sämre än vanligt! Det är bara det att jag tänkte testa och se om den möjligtvis kan bli lite bättre med hjälp av en sån här stöd skena/skydd. Åtminstone så kanske det avlastar lite....
Jag har märkt att framförallt när jag sover så brukar jag kunna ligga lite konstigt på armen, och vaknar upp ibland och känner lite extra värk och stelhet i handleden. Men också när jag kör bil så tror jag att det kan vara ett bra stöd. För tillfället så är det höger handled jag känner av mest, men det skiftar. Så därför ska jag nog skaffa en till vänster också. Jag kan inte använda stödet när jag tränar, eftersom det är helt stelt och jag måste kunna böja handlederna när jag svingar.....men jag brukar tejpa dem då istället. Tog ett tag att vänja sig vid det, men nu funkar det helt ok.

Har precis kommit hem efter att ha spelat 18 hål på Long Marsh GC, sköt -2 (70 slag) idag. :) Var +2 efter första nio, pga ett dåligt utslag på nian som resulterade i en dubbelbogey....men jag spelade riktigt bra på sista nio och lyckades peta i 4 birdies! Skönt med lite bra scorer inför kommande Futures Tour kval! (Spelas 2-5 Nov)

2010 Charlotte County Open

Spelades nu i helgen, och för oss innebar det ombytta roller. Alltså, Hempa spelade och jag gick caddie! :) Och vilken caddie det visade sig att jag är då.... ;) Min spelare, Hempa alltså, vann! Med rundorna 75-72 så slutade han på en förstaplats. $300 i förstapris plus några dollar till för ett par skins vinster (bästa score på enskilt hål).
Grattis Hempa!


17 Oct 2010, Charlotte County Open Champion, Henrik Alexandersson
Hole 5 Riverwood GC, Par 3. Hits 9-iron, 5ft from the pin. Makes birdie! Yeah! :)

Vad har hänt de senaste veckorna här i Florida......

Ja det kan man ju undra, eller hur.....inget speciellt faktiskt. Det mesta rullar på som vanligt.
Jag spelade ju LPGA kvalet för ett par veckor sen....och som de flesta utav er nog vet så gick det inte som jag hade tänkt mig, alltså inget avancemang till final kvalet i December. Väldigt trist! Jag tänker inte hålla på och älta och gå igenom alla rundor och slag, och allting som inte gick som jag ville. Jag vet att jag egentligen 'borde' ha klarat av att ta mig vidare....det var inga superscorer som krävdes precis. Jag vet att jag har den fysiska kapaciteten att spela med de allra bästa spelarna i världen, MEN tyvärr så sviker mitt huvud mig många gånger.....man kan ju tycka att det borde hända något snart, jag har ändå 'varit med' ett ganska bra tag nu och har spelat golf över hela världen och har i och med det fått ganska stor erfarenhet. Men samtidigt så måste jag erkänna att jag nästan sätter lite för mycket press på mig själv, tar allting så mycket allvarligare än vad som behövs, tänker lite för mycket helt enkelt, mycket pga att man börjar bli lite äldre och tycker det är dags att det händer något snart, (dock så är jag långt ifrån FÖR gammal när det gäller den här sporten! :)). Jag tycker fortfarande att golf är superkul och jag vet att jag en dag, inom en ganska snar framtid, kommer att kunna försörja mig helt på det jag älskar att göra! Det enda som betyder något är att JAG tror på mig själv, och att jag på vägen till framgång ändå lever mitt liv och njuter av tillvaron, vilket jag försöker göra! Det underlättar verkligen att man befinner sig i varma, soliga, underbara Florida, det gör inte vardagen sämre om man säger så....! Att man dessutom har världens bästa Hempa (och Zeke) som stöd gör saker och ting ännu bättre! :)


Världens bästa Hempa och Världens bästa Zeke! ♥


Och här är den....nya mobilen! (htc evo) Med det fina fodralet också! (Se nedan)



Om ca 30 min spelar min systerson, Rickard, och hans lag Plymouth Whalers, match, (Rickard befinner sig i Plymouth utanför Detroit, USA, där han spelar hockey i OHL ligan) www.plymouthwhalers.com ), och jag hade tänkt att titta på en match för första gången ikväll eftersom vi nu har tillgång till internet!!
Och just ikväll så spelar hela laget i Rosa matchtröjor, Rosa hår! på en rosa is! till förmån för bröstcancer! Häftigt tycker jag. Ytterligare en anledning att titta ikväll!


Rickard till vänster, dock utan sitt rosa hår vid det här tillfället!

Å Ä Ö

Haha! Nej, jag skriver inte via datorn just nu......har precis listat ut att man visst kan skriva å ä ö på mobilen.....coolt! Är mycket nöjd med mitt köp! Återkommer snart igen.....

???????????

Hej Bloggen! Detta ar ett test inlagg, har skaffat en ny mobil som jag kan blogga ifran (har dock inga svenska tecken, som ni ser.....). Men ett svengelskt inlagg ar val battre an inget inlagg alls.....eller hur?? :) MEN det absolut basta med nya telefonen ar att jag kan anvanda den som ett modem for att koppla upp datorn till internet!! Dessutom ar det obegransad surf och det kostar mig bara $10 extra pa telefonrakningen varje manad! Sa nu kan jag inte skylla dalig uppdatering av bloggen pa internet brist langre! Aterkommer med ett lite langre inlagg, sa fort jag har kopplat in mobilen i datorn.......! :)

RSS 2.0